Märklig dröm

Häromnatten drömde jag att jag åkte buss och var på väg hem.
Med på bussen var även en vän, en person jag tycker mycket om.
Rätt vad det var ställde sig den här personen bredvid två betydligt äldre damer och började röka.
Jag blev helt paff  – dels för att den här personen inte röker och dels för att han verkligen inte skulle göra det på bussen, där det är förbjudet.
Jag sa något i stil med att ”ni får faktiskt inte röka här” och till svar fick jag ett leende och en blick typ ”mind du din egen business, så mind vi vår”.

Nästa gång jag tittade ut från fönstret, såg det ut som om jag befann mig på Söderkulla (!).
Shit, jag glömde hoppa av där jag skulle hoppa av!
Så jag sprang fram till chauffören för att be honom stanna bussen.
Men under tiden som jag sprang fram till chauffören ändrades bussen och blev till ett tåg (!) och jag befann mig definitivt inte på Söderkulla, som är ett område i Malmö för den som inte visste det, jag befann mig inte i Malmö eller ens i Sverige – jag var helt plötsligt i Ungern (?) av alla ställen, informerades jag om när jag kom fram till chauffören!

Det visade sig att vi var på slutstationen så bussen/tåget skulle ända stanna.
Då kom nästa grej; mitt bagage var borta! Varför jag hade ett bagage när jag bara var på väg hem efter en vanlig dag på jobbet, har jag ingen aning om.
Jag fick gå in i ett rum med bortglömda saker och leta efter min resväska.
Jag hittade inte den. Och började storgråta. Jag grät och grät alldeles förtvivlat och var alldeles otröstlig över mitt försvunna bagage.

…och där någonstans tog drömmen slut: jag gråtandes i ett ”Lost & Found”-rum i Ungern, när jag letade efter mitt bagage.

Alla som känner mig vet att jag har en grekisk drömtydarbok  så jag slog upp ordet ”resväska” som gav följande förklaring:

”Om resväskan är full ska du ut på resa. Om resväskan är tom kommer du få pengar.
Om du är arbetstagare/medarbetare och du håller resväskan i handen kommer du få sparken”

Inget av ovanstående stämmer ju på mig. Jag blev ju av med min – förhoppningsvis tomma 🙂 – resväska.

Kollade på ”tåg”och ”buss” – som ”är generellt bra så länge det färdas lugnt och inte turbulent. Men om tåget är tomt betyder det döden” – usch!!

Under
”att röka” var det inte så bra… ”Om du ser att du röker kommer du få dåliga nyheter eller tillochmed bli allvarligt sjuk. Om du ser någon annan röka, gäller detsamma för den personen”.
Inte alls bra – min goda vän på bussen rökte ju.

Jag kollade oxå på ”gråt” : ”Om du gråter i drömmen kommer du skratta när du är vaken. Ju fler tårar desto bättre. Detta gäller dock inte om du gråter av skratt, då kommer du få bad news”.

…jag nöjer mig med det och hoppas på att drömmen kommer i den ordningen som jag drömde – dvs, det slutar med att jag gråter – men skrattar i verkligheten.

Naturligtvis är min vän informerad om min dröm. Jag inledde vårt samtal med att säga ”Jag har något att berätta för dig, och du får inte tro att jag är galen”, varpå han svarade ”Jag vet att du är galen – berätta nu!” 🙂

Keep on dreaming kompisar, nu måste jag rusa!

2 Responses to Märklig dröm

 • Helene says:

  Kära vän… nu ska jag tyda din dröm!

  Att du är på en resa, först buss, sedan tåg handlar kanske om din egen livsresa. På din nya resa finns det folk som röker, du som inte gillar att man röker dessutom, men här röker en vän till dig som i vanliga fall inte röker. Betyder att på din nya resa kanske du upptäcker att vänner kanske inte alltid är det de utger sig för att vara. Sedan missar du var du skulle av och din hållplats var dina gamla hemtrakter Söderkulla. Symboliserar din grund, och att du kanske har ett behov eller vilja att ”backa bandet” när saker och ting blir turbulent men hursom missar du att göra det… då får du heller inte med ditt ”bagage” som du kanske behövt med dig på din nya resa.
  Allt i drömmar, inklusive andra personer, handlar egentligen om oss själv. Det handlar bara om att lyssna!! Tror jag tralla laaa =)
  Hälsningar Sibylla den nya drömsierskan!!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Fast jag har aldrig bott på Söderkulla..
   Däremot har jag spelat handboll där,
   Tar till mig allt du säger Sibylla ;-))

Arkiv