Brutala Collectum!


Jag hängde upp mig på ”När du avlider”
Kom igen. Vi vet alla att vi ska dö någon gång, men är Collectum verkligen tvungna att skriva ut det så övertydligt?
Jag är förvisso den tydligaste människan alive, och jag vill att man är lika tydlig tillbaka mot mig – men när gäller just döden är jag inte lika säker på om jag vill ha den där tydligheten…

Kunde Collectum inte vara lite mjukare? Typ, ”När du, om jättemånga år from now, det är såå avlägset att vi knappt behöver diskutera det, men när du väl avlider, så blablabla…”
Något sånt kunde man väl ha skrivit istället?
Det finns ju gott om plats i rutan!
Så Collectum, ett litet tips, var lite mjukare när ni uttalar er om döden nästa gång.
Tack.

One Response to Brutala Collectum!

  • Att prata om döden är inte lätt. Här är vi helt eniga med dig. Det knepiga är att döden väcker en mängd olika känslor, det ser vi i brev och mejlsvar vi fått under årens lopp. Därför har vi lite då och då provat olika formuleringar, men vi har ännu inte hittat någon som inte väcker några reaktioner alls.

    Vi har provat mjukare varianter i stil med ”om du skulle gå bort” men får då reaktioner på att det låter tramsigt och är onödigt inlindat. Så nu kör vi en kombination där vi har en mjukare formulering i rubriken till avsnittet ”Vad kan dina närmaste få?”. På tabellfliken har vi den mer konkreta och direkta formuleringen på fliken ”När du avlider”.

    Jenny Jeppsson (informationschef Collectum)

Arkiv