Lova i nöd lust


Kan man verkligen lova att älska någon i nöd och lust och resten av livet, om man gifter sig när man är, säg runt 20-30 år??

Om man gifter sig när man är typ 50 år kanske det håller de resterande 30 åren som man förhoppningsvis lever.
Men tillochmed det är tveksamt.

Jag förstår inte att jag har lovat det en gång i tiden, lovat att älska en och samma man för resten av mitt liv. Man kan ju inte veta vad som ska hända!? Kärleken kan ta slut, men kärleken kan förvisso oxå växa sig starkare.
Jag var 25 år då, tokkär och världens lyckligaste.
Idag, 15 år senare kan jag inte förstå det. Och med det inte sagt att jag lägger all skuld på min fd man, absolut inte, jag var inte heller Guds bästa barn, och it takes alltid 2 to tango (eller 3, eller 4…), som ni alla vet.
Så hur kan man lova något när man inte vet vad som ska hända?

Jag är uppriktigt nyfiken på vad folk tycker – personligen kommer jag inte gifta mig igen – även om man aldrig ska säga ”aldrig”.
Men om.. säg, Brad Pitt, George Clooney, Sakis Rouvas eller Andonis Nikopolidis friar, då kommer jag allvarligt att fundera och överväga om jag ska gifta mig igen, haha… men tills dess… mmm, nä!

Nu ska jag iväg, tata!

5 Responses to Lova i nöd lust

 • Balla Helene says:

  Ja visst både kan och gör man det. Vi lovar ju saker genom hela livet som vi, av olika anledningar inte kan hålla såsom, börja träna, gå ner i vikt, bli bättre på ditt eller datt. Vi vill ju så gärna. Sedan tror jag när det gäller giftemål att det handlar om vem/vad man gifter sig med. Bilden eller verklig kärlek?? That´s the question. Vi tror ju ofta att vi verkligen älskar, bilden kan ju vara fasligt snygg och det längtade vi efter sedan barnsben vilket kan förväxlas med kärlek. Verklig kärlek, vad är då det? Tja… kanske det vi minst anar =) Kram!!!

 • M.L says:

  Ja det kan man, och när man gör det så är det ”bara början”… början på en lång resa som man skall göra tillsammans. Visst kan det gå snett, ibland blir det tokigt och man väljer fel person att lova detta till…. Men det handlar också mycket om vilken inställning man har när man lovar, hur mogen man är och vilket förarbete man har gjort :o) När jag och K hade bestämt oss för att vi skulle gifta oss med varandra så fick vi ett ganska tjockt kompendium av vår pastor (Förberedelser för äktenskapet av Dr. John Breneman) fullt av frågor som rörde allt från ens inställning till sex, ekonomi, förväntningar osv osv… Vi skulle svara på frågorna själva och sedan visa varandra/diskutera våra svar, och om vi ville så kunde vi prata med vår pastor (om vi kände att vi behövde en tredje part) det var jättebra!!!
  Sen har vår församling något som heter äktenskapskurs (man kan faktiskt gå den flera gånger, rekommenderas om man får stora förändringar i sin situation tex om man kanske blir föräldrar då är det bra att gå kursen igen) och det är verkligen suveränt!!! Kursen är jättebra! Tycker dessutom att det är fint att församlingen/ens kyrka engagerar sig för att hjälpa sina par att ha ett bra äktenskap, och inte bara säger -”Så nu är ni vigda! Lycka till med allt”!- Jaja… :o)

 • Lina says:

  Saja, sa var det med det.Kanske nagon greek Adonnis kommer och knackar pa din dorr denna gangen!Have the hell of a weekend.Varma halsningar fran ett ovanligt regnigt Grekland.

 • Milka says:

  Viktigt att man kommer ihåg att, löftet gavs då det kändes som om denna människa var den absolut enda, sanna kärleken som livet skulle delas med! MEN detta var DÅ! Då man utgick från de referensramar man hade DÅ! Glöm aldrig att det är tillåtet att välja fel, det är tillåtet att låta känslorna leva sitt liv utan några som helst krav på normer utifrån eller från sig själv! Skulle samvetet styra allt vi gör, skulle livet se dystert ut för den gemena människan! KBT- terapin har hjälpt mig med att gå vidare här och nu, inte rota i sorger och svek i forntiden! Jag kan bara styra mina egna tankar och handlingar! Dock behöver jag aldrig förlåta, svek, lögner och hat som finns inom mig! Tur att dessa bara är riktade mot en demon i mitt liv!!! Det lever jag med och accepterar det! Jag hoppas dock att du Bell hittar någon att dela din innersta skönhet med! Kanske inte i nöd och lust men här och nu! Glöm allt annat! Krammmmm

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack för era kloka inputs! :))

Arkiv