Typiskt Annette Axmacher…


”– På uppvaket berättade en sköterska att jag gjorde V-tecknet med vänster hand ganska snart efter att jag hade vaknat. Sedan fällde jag ner gallret runt sängen och ställde mig upp fort som fan för att kolla att jag fortfarande kunde stå men då pep alla apparater och blodtrycket steg med rekordfart.
Sedan låg jag där med en sådan stark lyckokänsla.
Jag var fortfarande jag i huvudet.”

…säger Annette i dagens Sydsvenskan.
För er som inte vet så är Annette en kompis från förr i tiden som tyvärr drabbats av den mest elakartade hjärntumören som finns, Glioblastom grad 4.
Det är andra gången Annette blir opererad och ovan är alltså vad hon sa efter operationen.

Det är så typiskt Annette att säga/göra så!!
Inte för att jag känner henne superväl; men hennes fightingspirit och jävlaranamma behöver man inte känna henne särskilt bra för att smittas av eller känna igen!
Hon är helt otrolig och jag kan inte nog understryka hur grymt imponerad jag är över hennes person!

Jag ler för mig själv, för jag kan verkligen se henne göra V-tecknet där hon ligger 🙂
Jag ler även när  jag ser bildspelet på Sydsvenskan, förvisso med tårarna rinnandes ner för kinderna, eftersom ”alla” säger att man inte överlever denna sortens cancern, att 5årsöverlevnaden är på typ 3%.
Annette är en av dessa 3% – det har varit min fulla övertygelse från början, och det är det fortfarande!
Vi har fantastisk sjukvård i Sverige och forskningen går framåt varje dag – och främst, med Annettes fightingspirit kan det inte bli annat än Annette vs Glioblastom= 10-2! (2 för operationerna :-))
HOPE!

All styrka till dig Annette och din familj!

…och så hoppas jag att det är okej med Sydsvenskan att jag snodde en av bilderna?
Om inte, let me know så tar jag bort!

4 Responses to Typiskt Annette Axmacher…

 • Mats says:

  Du var inte ensam om att fälla tårar. Kram.

 • Lina says:

  Jag foljer henne ocksa.Vilket fint inlagg du har gjort!Visst ar hon en hjalte.En forebild for alla canserdrabbade eller framtidssjuka individer.Vilken kraft!Sa possitiv person med stark vilja och leende pa lapparna.Hon har ju ett sa fint forhallande till D dessutom.Han stodjar henne till 100%.Det ar in latt…men karleken vinner allt!!!Tack for rapporten, har tankt pa henne varje dag sedan hon lades in for operation.Ygeia pano apo ola,jiafto to leme…

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Ase, igia pan apola.. kai tipota allo… igia!!

Arkiv