För att göra en lång historia kort..

Min bil blev påkörd utanför mitt hus för några månader sedan.
Det var en ren olyckshändelse och killen ifråga ringde på min dörr och berättade det.
Jag kontaktade mitt försäkringsbolag, i detta fallet Trygghansa, som snabbt såg till att jag fick hjälp.
TH tog emot min anmälan, återkom kort därefter med beskedet att jag inte behövde betala självrisk (pew!, den är på 4500 spänn!) och bad mig kontakta närmaste auktoriserad bilfirma för att få skadan åtgärdad.
Närmaste auktoriserad firma stog överst i brevet och var i detta fallet – i, hör och häpna; Kristianstad.
What? Kristianstad?? Hur kan det vara närmaste stället?
Jag bor i Malmö..??

En snabb titt på mailet från TH visar att man, läs; någon på  TH utgår jag från, för jag är fullständigt felfri, eller hur mina fans??) kastat om en siffra i mitt registreringsnummer.
Efter ytterligare några snabba tittar så ser jag att enligt TH är det en Nissan jag har och att det är en företagsbil.
Inte många rätt där inte. Jag har varken en Nissan, inte heller är det en företagsbil.
Det var kanske därför en av mina väninnor som jobbar på TH reagerade när jag berättade vad killen som hade hand om mitt ärende hette; ”Det stämmer inte, han är på Företagssidan och du har väl en privatbil?”, sa hon.

Anyway, felet blev snabbt åtgärdat, jag skulle såklart inte till Kristianstad, jag skulle till Autoklinik i Malmö.
Jag körde dit, visade upp min bil och fick lämna in den en vecka senare, dvs idag, och fick en lånebil under tiden.

Omväxling förnöjer och det är ganska kul att köra en liten röd bil. Annars kör jag ju en liten svart bil 🙂
Hursom, om ca 5-7 arbetsdagar ska jag hämta min bil.
By the way, oerhört trevligt bemötande från den mycket sympatiska Conny på Autoklinik och bäst av allt: Autoklinik fixar även min sidospegel (som någon mindre begåvad person roade sig med att slå sönder den 18 oktober – dagen då min superbror & bedårande svägerska gifte sig) till ett betydligt bättre pris än vad jag fått från andra leverantörer!
Min hårt sargade plånbok tackar och bugar ödmjukast för det….!

Var detta en tillräckligt kort historia tycker ni?

One Response to För att göra en lång historia kort..

Arkiv