Öresundstinget 2010

I ett fullsatt Luftkastellet idag, Öresundstinget och 300 personer på plats – tydligen ett rekord, hörde jag någonstans.
Det pratades om Öresundsregionens betydelse för Europa och att konkurrensen kommer öka, att broavgiften måste sänkas – framförallt måste det bli billigare för studenterna att ta sig över sundet, vi i regionen måste samverka mer, samt att Öresund kommer år 2020 att vara den mest attraktiva och klimatstarka regionen.

Moderator för den svenska sidan var Jan Wifstrand och för den danska sidan Martin Krasnik.

Thorbjörn Lindhqvist & Olof Lavesson bl a var där!

Underhållning i världsklass av Freestyle Phanatix som mixade breakdance & hiphop!

Jag funderade på vad Öresundsbron betytt för mig och jag kan 10 år senare konstatera att det är tack vare bron jag är där jag är idag.
Jag jobbade vid polisen på Utlänningssektionen som pass- och säkerhetskontrollant men iom att vi fick bron, så lämnade jag polisen. Av den anledningen* att jag inte ville jobba samma skift som våra poliser, tex 21-07-skift; det var jag inte alls road av med då 2 små barn hemma.

Så jag lämnade polisen 1999 och började jobba med försäljning på ett IT-företag som hette Volt Communication, men blev flera gånger inkallad till polisen för att jobba extra.
Och det var vid ett sådant extrajobb-tillfälle som vi i min utsättning åkte ut till bron för att se hur kontrollrummen såg ut, bla, och vi åkte även över bron till Danmark, detta var i februari/mars år 2000, dsv innan bron var öppen för trafik.
Spännande..men jag var mest rädd hela tiden… tänk om allt inte var heelt klart och väggarna rasade???
Ja, ni vet, jag är ju lite feg av mig..

*Detta är den officiella och delvis sanna, versionen till varför jag lämnade polisen, alltså för att bron kom och jag inte ville jobba nätter.
Den inofficiella versionen ska jag berätta vid tillfälle – om jag inte redan har gjort det? Har jag det??

Hursom, det var, med facit i hand, helt rätt beslut av mig att lämna polisen och ge mig in i affärsvärlden!
Jag älskar den här världen, fastän det tog ett par månader innan jag förstog alla dessa förbannade 3ordsförkortningar!
Men det är ett inlägg för sig, dessa månaderna innan jag verkligen förstog hur det fungerade – jag var flera gånger på väg tillbaka till polisen, men tack o lov så hann jag inte tappa tålamodet!

Comments are closed.

Arkiv