Påtvingad att göra abort

Kvinnan bestämmer ju som bekant över sin egen kropp.
Men är det verkligen rätt av en kvinna att tvinga en man att bli pappa? Det är ett livslångt ansvar. Vid 22 års ålder dessutom?

Läser på Sydsvenskan att pojkvän ville tvinga flickvännen – fd flickvän numera, antar jag – att göra abort, så han tvingade i henne ett preparat som skulle framkalla missfall. 

Jag har sagt detta innan men det tål att upprepas:
Man måste vara två om beslutet att skaffa barn. 
En man som inte vill bli pappa måste se till att skydda sig. 
Men som vi alla vet, det är kvinnan som blir gravid, alltså är det framförallt kvinnan som måste se till att hon inte blir gravid.

En kvinna som inte vill bli gravid – hon blir inte gravid. 
Men en kvinna som vill bli gravid – hon ser till att bli gravid.
Sen om mannen är upptagen/ovetandes/ej lämplig att vara pappa/för ung/för gammal eller whatever; det saknar helt och hållet betydelse för kvinnan. 
Hon vill ha barn till varje pris och skiter högaktningsfullt i hur barnet och omgivningen ev påverkas.

och sedan börjar problemen: 
pappan vill men får inte träffa sitt barn, eller pappan vill absolut inte ha med sitt barn att göra.

och vem betalar priset i längden?? 
Precis. Barnet.

…varför?
För att en egotrippad kvinna till varje pris ville ha ett barn.

17 Responses to Påtvingad att göra abort

 • DENISE says:

  han ville bli far han ändra sig på fyra timmar utan att jag visste från att ta mig på bio till o köra iväg mig långt bort och tvinga i mig 20 tabletter så gör inte en normal människa en normal människa skulle sagt från början när han fick veta sin fästmö var gravid jag vill ej ha den men han lura mig o hela min familj plus sin egen familj men nu alla som tyckte jag gjorde fel o behåll ett barn med pappan som ville ha den och lurade mig i 4 månader men sen ändrar sig utan att jag vet kan gotta sig nu för den är bortajag har förlorat den och det är ej ni som får leva med detta det är jag

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Då måste jag be om ursäkt. Naturligtvis kan man inte först säga att man vill bli pappa och sedan ändra sig flera månader senare. Jag är ledsen för din skull och kan bara beklaga din situation. Lycka till och hoppas att det löser sig för dig.

 • Skrivet says:

  tycker du ska få ren fakta innan du dömer mig vuxen kvinna ska du vara ushh

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Du får gärna ge mig all fakta. Du får vara anonym om du vill. Jag brukar annars inte publicera anonyma kommentarer.

 • Skrivet says:

  ja men ni vet inte hela historian han ville ha detta barnet vi förlovade oss han ändrade sig på en dag och gjorde detta mot mig så ni kan lägga ner med era egna fantasier vill man ej ha barn så använder man skydd för det första o sen låter man ej tjejen gå o vara gravid in till fyra måander för o se döda den

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det är sant, jag vet inte hela historien. Jag vet bara vad som stått i tidningen.
   Och jag vet oxå att man inte tvingar någon att bli förälder mot sin vilja. Sen att han sagt att han ville ha barnet först.. det är en annan sak..

 • Lina-Greece says:

  Jag visst sjutton maste kvinnan se till att skydda sig ordentligt och inte klydda med det.Det ar ju hon som far bara pa barnet i 9 manader och sen se till att barnet inte hamnar pa gatan.Tank om mannen blev med barn och beholl bebisen oavsett kvinnan var negativ.Hur manga kvinnor hade stannat hos knasten dem hade angrat sin korta relation med?Ja, ja men nu ar det ju sa.Att kvinnor har den fordelen att gora som dem vill med graviditeten.Hoppas bara att fadern vill traffa ungen och att hon tillater honom.Annars ar det ju helt knasigt.Annu daligare attityd om pappan vill traffa barnen och mamman av nagon konstig egocetrisk anledning inte vill.Vad sager dem till barnen egentligen?Han var min en gang men far absolut inte bli din aven om ni ar slakt.Tragiskt.Hoppas alla barn som har tva foraldrar far traffa bada sina foraldrar denna nyar.Sjalv ska vi ocksa till mina och ata fin middag och sen ska vi ungdomar ocksa ut och festa.Gott nytt ar pa allt gott folk!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Bra kommentar! Jag undrar oxå vad dessa ruttna kvinnorna ska säga till sina barn när dom är stora nog och börjar fråga efter sin pappa.. Malakismenes, ilithies! Katharmata oloklira! Katastrefoun ta pedia tous i malakismenes!
   Telos panton, emeis tha tis valoume mialo? As elpisoume oti tha valoun mualo apo mones… men det är säkert att önska för mycket..Kali xronia na exeis kai ta leme!

 • igelpiga says:

  Så sant, man SKA vara två om att skaffa barn.. Synd om barnen som får höra att dom inte betyder mer än en inbetalnng i månaden när underhållet betalas av pappan som inte ville bli förälder.. :/ Så tycker folk synd om den ”ensamma mamman” tragiskt!

  Gott nytt år förresten! 😀

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Ja, det är verkligen tragiskt.. den ensamma mamman har själv försatt sig i sin situation! GNY 🙂

 • sE says:

  Klockren och insiktsfull bloggartikel. Det står att människor i Sverige har fri aborträtt men det stämmer ju bara för hälften av befolkningen.

 • Leonora says:

  Gott Nytt År
  Önskar jag dig!

 • absolutjohan says:

  Gott Nytt Bella!

 • Lina-Greece says:

  Du fortsatter med bra amne over nyar.Jag har ingen tid men aterkommer snarast.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack Lina – det är viktiga frågor!

Arkiv