Dotter önskas

Hur tabu är det att önska sig en dotter? Eller son, för den delen? 
Jag läser just nu en bok av Katerina Janouch som heter ”Dotter önskas”, och som handlar om Helena, som får två pojkar men som är alldeles besatt av tanken att få en dotter. 
Jag har läst halva boken ungefär och redan gråtit floder… 

Får man överhuvudtaget lov att ha önskemål om kön? 
Borde man inte bara önska sig ett frisk barn?
Och vara glad över att man alls kan bli gravid?

Jag har själv två flickor och tänker inte sticka under stol med hur glad jag blev när jag fick veta att jag inte hade bara en flicka i magen, utan två!
Jag blev euforisk (över att det var flickor… att det blev två barn bearbetade jag under graviditeten.. )!
Men naturligtvis var det ändå sekundärt på något sätt…. jag var ödmjukt tacksam att jag överhuvudtaget kunde bli gravid – till tvillingar dessutom! – men framförallt att mina barn var friska.

Jag har inget som helst vetenskapligt belägg för detta, men jag tror att de flesta kvinnorna vill ha flickor och de flesta männen vill ha pojkar. Och är inte det ganska naturligt??
Det är en bekräftelse på ens eget kön, liksom.

Vad har andra för erfarenheter??

13 Responses to Dotter önskas

 • Nattis 2.0 says:

  Det är väl grädde på moset lksom?! 🙂 Klart man får önska sig och nej det måste ju inte betyda att man tycker att det är självklart att man kan få barn eller att det är friskt.

 • Sarah says:

  Jag sitter ju där jag sitter med mina pojkar och det grämer mig faktiskt inte det minsta!!! Visste (utan prov) att båda skulle bli killar med, trots allas försök vid den andre att jag åtminstone skulle köpa lite neutrala kläder. Har haft två missfall – tror det var mina flickor, Linnea & Wilma (jo vi pratar om dem och kallar dem vid namn, sjukt? Inte för oss!) Det enda jag tror jag kommer ha problem med då jag har två grabbar att ”lämna över” till nästa tjej liksom, från mamma till flickvän. HUR ska de klara sig 😉

  Ha det gott med brudarna Bella!!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack för fin kommentar Sarah!
   Lycka till med killarna 🙂

 • Tina says:

  Nixpix. Jag ville alltid ha en mellantjej som var omgiven av två bröder! Och så blev det!!!

 • Leonora says:

  Fin blogg du har!!
  Jag har fyra barn, tre pojkar o en flicka.
  Mitt första barn är en pojke, och det var också vad jag faktiskt önskade mig under hela graviditeten.
  Då även barn nummer två blev en pojke, kan jag inte sticka under stol med att jag hett önskade mig en tjej som nummer tre. Vilket det också blev!Nummer fyra en kille igen 😉
  Jo det allra viktigaste har alltid varit att de är friska, inte könet, men önska kan man väl alltid göra.
  Ha en fin kväll!!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det kan man, och man måste kunna få önska 🙂

 • Cornelia says:

  Jag tror att du kan ha rätt i det där men Jinn är ett undantag, hon skulle helst vilja ha en pojke. Hon tror att hon lätter skulle kunna hantera det 🙂 Kram på dig, god fortsättning.

 • Lina-Greece says:

  Jag har tva barn.En pojke och en flicka.Alskar dem lika mycket och har lika roligt med dem bada.Men sanningen ar att jag ville ha en flicka fran borjan, sa blev det en pojke.Andra gangen jag blev gravid sa var jag orolig over att jag kanske inte skulle fa en flicka.Hade jag fatt en pojke till sa hade jag nog blivit lite besviken.Ska men sen ge in sig pa en tredje graviditet tankte jag.Det racker ju med tva barn gott och val.Som tur var sa fick jag min lilla prinsessa.Man kan ju inte tycka battre om sitt ena barn bara for att det ar en flicka eller en pojke.Man bara tror det innan man far barn kanske.Jag och min son ar sa lika till sattet, vi star varandra sa nara.Men jag umgas mer med flickan eftersom vi har samma intressen, pratar tjejsnack osv.Har inte last boken du laser men Katerina Janouch skriver jattefint.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Klart man älskar sina barn lika mycket oavsett kön. Men man kanske har andra intressen med pojkar och andra med flickor? Kales jiortes 🙂

 • Milka says:

  Fel Bell! Önskade mig två pojkar under hela min ungdom. Förklaringen: Vi är tre flickor och var mäkta trött på allt tjafs….allt vad det nu innebär…Apriori att det är friska barn…men sen en önskan. 🙂 Min har gått i uppfyllelse! :))) Kram och God fortsättning!!!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det är det viktigaste – att barnen är friska och att man själv mår bra 🙂 God fortsättning…!!

Arkiv