15 år och gravid

På Dr Phil just nu: 
En 15årig flicka är gravid. 
Det var en olyckshändelse, säger hon. Dr Phil tror inte det. 
Han tror att hon medvetet blev gravid för att få sin pojkvän att stanna hos henne. Det är vad jag oxå tror, for the record. 

Och det kanske är normalt att tänka så när man är ung & dum eftersom man som tonåring inte begriper bättre. 
Men ponera att en vuxen resonerar så?
Jag menar, hur många vuxna kvinnor är det inte som luras och gör allt i sin makt för att bli gravida med ovetandes män??
Massor, tyvärr…

Denna 15åringen förstår inte allvaret i att bli förälder. 
Det gör antagligen inte den vuxna heller. I alla fall inte innan man ”sitter i skiten” som det så fint heter – det är inte lätt att vara ensamstående till en nyfödd bebis. Det är svårt även om man är två.

Att få barn är i särklass det bästa man gör. Ingenting kan toppa det.
Men. Man måste vara TVÅ om det beslutet. 
Det är så stort att sätta barn till världen – man måste vara två som fattar det livslånga beslutet. 

Tragiskt att inte alla begriper det.

12 Responses to 15 år och gravid

 • 15 år och gravid says:

  Jag blev smått arg när jag läste det här.
  Det finns väldigt många unga tjejer/föräldrar som klarar det här. Man är inte dum för att man ta beslutet att behålla barnet. Jag är själv 15 år och gravid. Jag ska behälla barnet och får stöd av min 17 åriga pojkvän, hans familj och min egen. Vi kommer klara det här. Även om jag och min pojkvän inte håller ihopp hella livet så kommer vi finns för barnet ändå.
  Barnet får inte en andra chans!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag önskar er all lycka till – verkligen! Jag hoppas att du inte får den fetsmällen som alla nyblivna mödrar får..den fetsmällen kan man som vuxen hantera lite bättre än vad ett barn kan. För oavsett hur vi vrider och vänder på detta så är du faktiskt ett barn som får ett barn.
   Barn kostar en himla massa pengar. Vem ska försörja er?
   Men ännu en gång; jag önskar er verkligen lycka till, det gör jag!

 • Lina-Greece says:

  Harlig grekisk flagga som fladdrar…Fin profil du har Kallaris.Forrasten jag fragade min mamma om hon kanNER dina foraldrar och det gor hon.Hon sa att din mamma ar jattesnall och super nikokira.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Hahaha, det stämmer 🙂 Min mamma är supersnäll och nikokira – hon beklagar att jag inte är lika mycket nikokira som henne, hahahha!!

 • Nattis 2.0 says:

  Ett barn kan ju inte föda och uppfostra ett barn, man kan ju untgå ifrån det. Sen; hur lycklig är den mannen som ”fångats” av en graviditet, hur länge stannar han? Man kan bara anta att det inte har tänkts igenom det där beslutet ordentligt, om alls!

 • K says:

  1. Det finns kvinnor som behåller barnet fastän mannen inte vill.
  2. Det finns kvinnor som gör abort fastän mannen vill ha barnet.
  3. Det finns kvinnor som vägrar av olika anledningar att mannen ska träffa barnet fastän han vill träffa barnet.
  4. Det finns män som inte vill träffa barnet.

  Alternativ 1, 3, 4 som resulterar i ett fött barn påverkar bara barnen negativt och de får lida för det. Därför är det egoistiskt av män såväl som kvinnor att utsätta sina barn för detta. Men låt oss anta att en kvinna är i 30-årsåldern, bra ekonomi och hon träffar en kille…efter tag blir hon gravid och igen har lurat nån. Om nu kvinnan vill behålla detta barnet och anser sig själv kunna ge barnet en trygg uppväxt ska hon då göra abort för att mannen inte vill? Är det ändå inte hon som bestämmer över sin kropp? Vi tycker ju att kvinnor ska få göra abort om de inte vill ha barnet, att de ha rätten över sin kropp då. Det är sorgligt och tragiskt när barn inte inte får växa upp i närheten av båda föräldrarna därför är det ju rimligt att vuxna, kvinnnor såväl som män tar sitt ansvar (vill du absolut inte ha barn, use protection) och i alla led ta konsekvenserna av sina handlingar. Kvinnor som skaffar barn om männen inte vill få ta konsekvenserna av att pappan inte vill vara delaktigt (vilket påverkar barnet). De blir ensamstående och det är ett val man kan göra.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag tycker det är fel i alla lägen att tvinga någon att bli förälder. Den som betalar priset, är barnet.
   Även om mamman kan försörja barnet själv – vilket jag tycker är en förutsättning!! – så är det ändå fel att tvinga en man att bli pappa.
   Jag har sett och upplevt flera exempel där män blivit pappor mot sin vilja; antingen VILL papporna inte träffa barnet, eller så FÅR dom inte träffa barnet.
   Vem betalar priset för att mamman till varje pris vill ha ett barn? Jo, det stackars barnet.
   Vad gäller att männen ska skydda sig; HELT KLART ska dom det!! Men om dom frågat om dom ska skydda sig och kvinnan tycker att det inte behövs? Vissa män är ju så dumma/fulla att dom TROR på en kvinna… än en gång, vem betalar priset?? Inte är det den egotrippade mamman; hon har ju fått det hon velat ha.
   Man är inte vatten värd i mina ögon när man gör så.

 • K says:

  Håller med MEN vuxna män, i och med att de är vuxna, borde förstå och så långt det är möjligt skydda sig själva om de nu absolut inte vill ha barn. Även om de tror att kvinnan skyddar sig så kan ju faktiskt de också göra nåt för att vara säkra att kvinnan inte ”luras” Man kan ju inte skylla allt på kvinnorna. Känns som männen kan skylla sig själva om de inte skyddar sig, de borde som sagt veta bättre.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   K, självklart borde män förstå bättre och skydda sig. Speciellt vuxna män. Håller med dig helt och hållet om det. Men. Man kan inte resonera att ”mannen får skylla sig själv” – den som betalar priset är barnet. ALltid. För när en man blir pappa mot sin vilja, så slutar det inte bra. Och den som betalar priset är barnet.
   Men helt klart håller jag med om att mannen måste skydda sig själv och inte vara så dum att han tror på en kvinna som säger att hon skyddar sig…

 • Lina-Greece says:

  Ja ungdomar kankse inte forstar battre speciellt inte om de inte har haft en vuxen nara sig som kan vagleda dem. Men just precis ar det tragiskt nar aven vuxna kvinnor behaller ett barn nar inte mannen vill.Det ar ju badas barn inte bara mammans.Det ar otrevligt och patetiskt att gora pa det viset.Aldrig blir det att mannen stannar kvar bara for det.Hur kan man tro nagot sant?Stannar han kvar sa blir det inte for gott.Ett par ar hogst och inte lyckliga ar heller.Man kan inte tvinga en manniska att varken fa barn eller ha forhallande med nagon han/hon inte har kanslor for.Ja sen det med att vara ensamstaende och tuff nog att hantera laget.Ja,ja bla.bla.bla.Inte sarskilt omtanksamt att lata barnet vaxa upp utan sin fars forbild.Har nagon tankt pa detta barn egentligen?Svaga individer kanner sig kanske starka nog nar dem tar sjalva situationen i handerna utan att fraga barnet.Stackaren.Som bara finns i magen och inget kan saga.Det ar egoistiskt helt enkelt.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jiati einai malakismenes autes i gynekes pou skeftounte mono ton eauto tous kai tipota allo. Auto to kaimeno to pedi pou tha gennithi, den to skeftonte katholou i ilithies!

Arkiv