Pontisk stund med tanterna

Grekiskt kaffe med sump som man kan spå i – fast i ärlighetens namn är det faktiskt turkiskt kaffe, (vi var ju ändå under turkarna i 400 år), med mamma och hennes systrar + granntanten – betydligt mycket roligare än fika på stan!
Jag bara älskar fikastunderna med tanterna! 
Framförallt för att tanterna pratar pontiaka (=pontiska, säger det er något? Om inte, googla! :-)), även om jag inte alltid förstår vad som sägs, så skrattar jag så jag kiknar eftersom det låter så roligt!
Som här, min theia Cool berättar med stor inlevelse om en granne som gick omkring med ett parasoll, ett jättestort strandparasoll, och bara det i sig är roligt, men när det kommer från min theia Cool, och dessutom sagt på pontiaka, ja, då skrattar man ihjäl sig!!

Här sitter alla tanterna!

Tata! // Bellove

2 Responses to Pontisk stund med tanterna

Arkiv