Ytterligare otur i oturen

Remember mitt bråck i kejsarsnittet? 
Well, jag har inte bara ett bråck – jag har tydligen två!
Ett i mitt kejsarsnitt, ett ärrbråck, och ett bråck som sitter en liten bit höger om naveln, som kallas för spigelibråck. 
Så jävla typiskt. 

Spigelibråck är mycket ovanligt, sa doktor Fredrik som gjorde ultraljudet på mig idag – tacka fan för att jag har det då!!! 
Är något konstigt, ovanligt eller sällsynt: räkna då med att jag har det! 
Varför vara som alla andra när man kan vara så unik?? *ironisk*

För att få veta till 100% att det verkligen är ett spigelibråck jag har, måste man göra en CT, alltså en skiktröntgen, och det är nästa steg i jakten på att återställa mig igen. 
Är nu jättenervös inför datortomografin – hur kul är det på en skala från 1-10 att åka in i en ”tunnel”… måtte jag inte få cellskräck… Dessutom: ibland får man även en kontrastinjektion i samband med CT för att säkerställa diagnosen… och ni vet vad jag tycker om injektioner… jag måste få EMLA-kräm..

Jag var mycket noga med att låta doktor Fredrik få veta att jag vägrar bli opererad för ärrbråcket nu och om någon månad bli opererad för spigelibråcket: allt ska göras på en och samma gång…

(…och kan jag få göra en fettsugning samtidigt är det nog värt allt! 🙂

Snacka om otur va? 
När jag efter mycket om och men äntligen fattar mod att uppsöka läkare för bråcket, ja, då dyker det helt plötsligt upp en massa annat skit som ska fixas!!
Så ni får helt enkelt ha överseende om jag tänker vältra mig i självömkan ett tag. För det är faktiskt oerhört synd om mig.

Inte tänka på det nu…ser istället fram emot grillmiddagen hemma hos Déspina & Paul, det är alltid så trevligt att vara hemma hos dom!
Min superbror Jannis & hans bedårande fru Anna kommer oxå!

8 Responses to Ytterligare otur i oturen

 • frida says:

  Jag opererades igår för spigelibråck, min operation tog 3 timmar, dom hade svårt att komma åt och min tunntarm hade fastnat runt bråcket o låg i kläm.
  Igår la jag mig bara i sängen när jag kom hem (17.30). Gick upp tillsammans med mina barn imorse (7.00) och va med dom innan skolan o dagis. Har sedan suttit mestadels i soffan men ändå hämtat diverse saker under dagen. Det gör jävligt ont….men jag klarar inte av att vara sängliggandes.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   3 timmar???? Mina bråck opererades på en timme! Och det var inte konstaterat att det var ett spigelibråck jag hade… KRYA PÅ DIG!!!

 • Niki says:

  Håller med om att du ska göra båda på samma dag. Jag gjorde det med mina bråck. Vad gäller ärr efter navelbråck, mitt syns knappt men jag påpekade hela tiden att jag använder bikini och inte baddräkt(snacka om att vara jobbig patient). Det kommer säkert gå jättebra. Håller tummarna!!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag bryr mig inte om ärren – ärligt talat. Det enda jag bryr mig är att det inte ska göra ont, så i den bemärkelsen är jag en superjobbig patient 🙂
   Och jag är så jäkla rädd..gamoto!! Tack Niki, det kommer säkert gå bra…

 • Lina-Greece says:

  Perastika Bella Kallaris.Jag ar lika feg som du ar.Fan jag hatar sprutor och tandlakare och arr…..Du far be honom gora sa litet arr som mojligt och sa fint det gar.Arren har ju forandrats numera.PSONARA!!!!!!!Annars ar det ju bra att det inte ar nagot farligt.Det kommer att ga fint.Men ar det akut?Ska du gora det nu eller efter sommaren?Har du ont?Det ar ju darfor man inte besoker lakare sa ofta.For att inte fa alla dessa besked…Sen har jag helt plotsligt blivit aimothotria sen tva ar tillbaka.Dar ar jag tuff som fan.Bara det gar till nytta.Sjukhus har ju inte tillrackligt med blod.Hur ar det dar?Maste inte slakt och vanner ge blod at din operation om det sa skulle vara att du behovde det?Fan vad jag skrammer dig en helt vanlig Sondag morgon…Det varsta i Sverige ar att man aker ut direkt efter operationen eller nastan direkt.Det kan vara hart hemma sjalv nar man ar nyopererad.Sa ar mamma i Grekland.Typiskt…There is no way out.Just do it.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det är inte superakut, men jag vill gärna göra det nu när jag har tid… efter sommaren kommer jag inte att ha tid. Bra att du är blodgivare – jag vågar tyvärr inte.. och nej, mina föräldrar måste inte ge blod till mig, det funkar inte så här i Sverige. SJälvklart om jag skulle behöva och familjen har rätt blodtyp, så ger dom.
   Precis: just do it….

 • Anne says:

  Du kan få lugnande inför CT:n om du vill, men inte köra bil efteråt. Jag tog det och undersökningen gick som en dans. Sådan tur att det andra bråcket upptäckts, då slipper du ju två operationer. Ha ha …jo om dom kunde fettsuga samtidigt så skulle jag vara mer öppen för operationer jag mé! Håller tummarna…. 🙂

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack, bra att känna till… jag kommer behöva allt lugnande som finns – speciellt inför operationen!!

Arkiv