Om surrogatmoderskap

Okej eller inte?
Sydsvenskan hade en artikel om det, se här.

Jag tycker att det är upp till var och en att anlita en surrogatmamma om man vill det.
Varför skulle man inte? Speciellt oxå om man kan bekosta det själv, som i ”Annas & Johans” fall, som Sydsvenskan skriver om.
Hittils har paret lagt ut 250.000 kronor, och de räknar med att det kommer kosta ett par miljoner för två barn.

En sak som jag undrar över är, finns det någon kontroll från socialen som ”godkänner” föräldrarna?
Det är det ju annars när man ska adoptera.
De blivande adoptivföräldarna genomgår ju många och väldigt omfattande kontroller.
Vilket jag iofs tycker är bra – faktum är att jag tycker man ska tillämpa dessa kontroller även på folk som får barn på egen väg.
Ja, jag vet att det antagligen är ogenomförbart…dock, det kanske man skulle se över, med tanke på att det finns alltför många där ute som är direkt olämpliga som föräldrar, och verkligen inte borde få lov att få sätta barn till världen.

Så när jag blir statsminister kommer det att bli min viktigaste uppgift, och målet är att inte en enda unge ska ha föräldrar som inte förstår vilken gåva det är att faktiskt ha barn.

// Bellove

10 Responses to Om surrogatmoderskap

 • Lina-Greece says:

  Jag tycker som du.Varfor inte anlita en surrogatmamma nar man inte kan fa barn pa egen hand?Tyvarr sa har fler och fler par svart med befrukningen numera i alla lander.Det kostar bade psykiskt,fysiskt och ekonomiskt.Men ar det verkligen inte lagligt i Sverige an?Jag kan forsta Kristendemokraterna (de ar emot allt det goda)men Vansterpartisterna da????Hoppas bara att Anna i artikeln forblir frisk sa hon kan njuta av mammarollen och att barnet far en mamma sa lange det gar, kanske for gott.Bara det gar lagligt till sa inte surrogatmamman angrar sig och vill behalla barnet till sig sjalv.Eller letar ratt pa barnet efter ett par ar och vill ha det tillbaka.For det har ocksa hant.Daremot ar det mycket svart att adoptera barn i Grekland.Stor vantningslista.Tyvarr adopterar folk barn olagligt for det mesta och det tar ca 7 ar att fa lagen med sig efter manga tingsratter och mycket grafokrati.Det dar med att kontrollera biologiska mammorna om dem ar lampliga till att skaffa barn eller behalla sitt barn ar ett annat kapitel.En stor fraga.Men i Sverige har ni bra barnvard.Skolan och socialen brukar undersoka sadana fall nar de misstanker nagot.I alla fall var det sa i mina ar 1974-1991.Svenskar sjalva har berattat for mig att saker och ting har andrats till det samre tyvarr.
  P.S Giati vjikane etsi ta koritsakia sou stin foto, fovismena?Ti ta eipes?Ealete na sas vjalo na thite pos isaste me vammeno mali???Na sas thi kai o kosmos…ha,ha,ha.Ta inte illa upp.Det var ett skamt.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Fovismena?? Makari na eitane ligo fovismenes!! Den fovounte katholou, i atimes!!!! 🙂

 • Anne says:

  Jag är ett ”svenskt adoptivbarn” – ett efter kriget sådant – då fanns blå bandet i sverige å där låg vi på rad! – jag och min tvillingbrorsa. Jag har haft det mest underbara liv man kan tänka sig, MED MINA ADOPTIVFÖRÄLRDRAR, SOM BLEV UNDERSÖKTA UT I SÖMMARNA – jag vet inte vad jag ska säga om de som får barn bara si så där – men vet att ”alla” verkligen inte är lämpliga att få den Gudagåvan!!! Jag själv har fått två barn bara si så där – och jag tvivlar ibland….fast jag vet att jag lagt ner min själ i barnen! Hur känner dom som INTE gjort det? … dom känner nog inte ens efter!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag tror du är en supermamma! Du har lagt ner din själ, och ändå tvivlar du ibland, som ALLA ANDRA NORMALA människor, men dom som inte ens känner efter..ja, jag vet inte vad man ska säga om dom..

 • Skrivet says:

  Bella for statsminister…. Jag lägger min röst direkt!!! Fast då får du se till så myndigtheterna slappar lite mer angående rest. branschen o tar de som har ”svartklubbar” istället 😉

  kram på dig sötnos

 • gråvarg says:

  ”Ropen skalla – Bella for president!”
  Ha, jag röstar på dig direkt! 😀

 • Annika says:

  Oj, oj, oj. Hur gör vi med alla barn som har föräldrar som inte passerat ”nålsögat”? Eller ska dessa personer kastreras? I förebyggande syfte? För gott? Eller ska alla dessa barn aborteras? Hur gör vi med alla tonårsmammor? Är dom lämpliga? Vem ska avgöra det? Ska det sättas åldersgränser? När är man för ung och när är man för gammal för att skaffa barn? Mitt i livet kan man råka ut för sorger, trauman, psykiska sjukdomar som gör att barnen far illa. Hur tänker du där? Brrr, ditt samhälle vill jag inte leva i även om jag förstår att du menar väl.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Annika, tack för dina synpunkter – dina mycket bra synpunkter! Lovar att fundera länge och väl över dom om det skulle bli aktuellt 🙂
   Skönt dock att du förstår att jag menar väl!

Arkiv