VIKTIGT INLÄGG SOM BERÖR

Vänner. Nedan inlägg är oerhört viktigt.
Som jag sa igår, det är inte jag som är författaren, gästbloggaren är min mycket goda vän Tomas, som jag har skrivit om vid flera olika tillfällen, och som bad mig publicera detta brevet i min blogg.
Jag sa självklart ja eftersom nedan är ett ämne som verkligen berör och som jag själv skrivit om vid flera tillfällen.
Min, och säkerligen Tomas familjs förhoppning är att de föräldrar som agerar som nedan, en gång för alla tar sitt förnuft till fånga (om det finns något förnuft) och börjar sätta barnets behov före sitt eget. 

Låt mig bara konstatera utan att gå in på några detaljer, att jag och min familj förstår exakt vad Tomas och hans familj går igenom.

Läs gärna inlägget om och om och om igen. 
Det kan inte nog understrykas hur viktigt nedan är.
Länka gärna hit, it´s for a good cause.
Jag hoppas att ni som agerar enligt nedan får er en ordentlig tankeställare, såhär innan Kalle Anka och julfirandet med familjen.


Pga anledningar som inte Tomas kunde styra över eller förutse, blev han ombedd att be mig ta bort hans brev.
Vilket jag självklart gör – det var som sagt hans inlägg. 

Men jag vill ändå kort berätta, ni som inte hunnit läsa det, och detta är mina ord, inte Tomas, att jag förkastar och föraktar föräldrar som utesluter den andra föräldern och dennes familj ur barnets liv. 
Det är lågt, det är ruttet och helt fel.

Som jag sagt i ett annat inlägg:
Våra barn kommer att ställa oss till svars för val och handlingar som vi gör – låt oss se till att vi har jävligt torrt på fötterna när den dagen väl kommer – för den dagen kommer… det ska vi vara alldeles övertygade om..

Om någon eventuellt länkat hit – stort tack, men det behövdes inte.. let me know vilka ni är så att jag kan tacka er!
Tack Babiantuttar för länkningen, det var väldigt snällt av dig!

Kram Bellove

20 Responses to VIKTIGT INLÄGG SOM BERÖR

 • Emma says:

  Jag förstår till stor del vad det handlar om för jag har släkt och vänner runt omkring som har med saken att göra. Själv tycker jag inte man ska utesluta någon förälder ur ett barns liv om det inte finns alldeles speciella anledningar till varför barnet inte ska träffa mamma/pappa.
  Alla barn har rätt till en mamma och en pappa (om jag förstått det rätt att det handlar om det).

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tragiskt när en mamma utesluter pappan och hans familj. Oerhört tragiskt…

 • Björg says:

  Hej Bella,

  Jag kan inte låta bli att skriva en rad, trots att jag inte hann läsa Tomas brev. Det här ämnet berör mig djupt och jag har varit med om att inte få träffa min far under långa perioder av min uppväxt just för att min mamma flyttade bort till ett annat land med oss barn. Hon och hennes nya man ville inte att far skulle få träffa oss.

  Du har helt rätt, när man blir gammal nog att förstå vad som hänt blir man besviken, arg och ledsen. Jag kan inte förstå hur man kan göra så mot sina barn – BARNEN HAR RÄTT TILL BÅDA SINA FÖRÄLDRAR OAVSETT VAD FÖRÄLDRARNA TYCKER OM VARANDRA. Barnen och deras behov skall alltid komma i första hand.

  Jag har i vuxen ålder fått lära känna min far och idag har jag mycket bättre kontakt med honom än min mor.

  Mina tankar går till Tomas och alla andra i hans situation. Julkramar till Er alla.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack Björg för din kommentar!
   Fint skrivet av dig.

   När kommer du hem? Ni är väl på Island?
   Vi får ses då! Kram Bella:)

 • Robin Hood says:

  Hej vännen,
  ser nu att inlägget är borta och jag förstår. Hälsa Tomas, han är värd tankar i nuet!

  Märkligt i en värld där många inte ger barnen tid och uppmärksamhet, så nekas de som VILL? Jag har vissa gemensamma nämnare med Tomas, att inte få träffa – så jag kan tänka mig in i känslan. Glöm inte hälsa honom nu, du söta!

  Kram
  Janne

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Lovar att hälsa honom!
   Kram på dig med, du söta 🙂

 • Björn says:

  Jag hann läsa det.

  Påmindes om en av de vidrigaste människor jag stött på. Hon blev ihop med en jätteschysst kille, som hon sedan liksom manipulerade bort från hans familj. När de sedan blev föräldrar så fick inte barnets farföräldrar träffa barnet överhuvudtaget.

  Farmorn arbetade på barnvagnsfabrik och hade – via fabriken – skaffat en jättefin barnvagn åt barnet. Den fick hon sedan lämna tillbaka inför alla sina kollegor. Hon kunde ju inte överlämna den till sin sons familj. Det är så ogudaktigt sorgligt att man bara vill gråta av det.

  Både jag och Frank hatar verkligen den där tjejen som orsakat så många människor så mycket lidande. Fy fan, verkligen.

  Så här finns mina sympatier också, måste jag säga.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det är fruktansvärt – varför är vissa kvinnor så genomruttna?? VARFÖR???
   Jaja, det finns en universal rättvisa…

 • Sill-Britt says:

  Jag hann läsa det. Synd att det inte fick stå kvar så fler fick läsa.

 • tuta says:

  oj, nu missade jag själva brevet.. 🙁 men ja har ett hum vad det handlar om.. och ja, som ja sagt innan, det är fördjävligt med föräldrar som är så pass egoistiska och tänker bara på sitt bästa, sin vilja, sej själv. För den dagen man inte sätter sina barn i första hand är man i min mening inte en god förälder.

 • Go morron! Jag hoppade in för att läsa det nu, men jag hann tydligen inte. Jag förstår dock, ungefär, vad det kan ha handlat om och jag kan bara hålla med. Det är hemskt!

 • värmländskan says:

  Wow…verkligen djupt alltså. Om man nu måste dra sig ifrån pappans familj så kan man väl åtminstone vara så jävla rak och ge en förklaring. Annars finns det ingen som helst ursäkt att bete sig på det viset. Barnet måste alltid komma i första hand.

 • Eva-Marie says:

  Du hade vekligen rätt Bella – det här var ett starkr inlägg! Hur funkar människor som tar ifrån barn deras halva släkt?! Har själv upplevt nåt liknande. Varm kram även till Tomas!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack Eva-Marie, det ska jag framföra! Kram.

 • Helen says:

  Det jag läser griper tag i mig som en kall hand. Kan nästan inte andas på slutet….hur kan en mamma göra så mot sitt barn? Och vad säger hon till barnen när det växer upp…..

  I min familj har vi trassliga familjeförhållnaden med inget handlar om mina barn- det är bara mellan oss vuxna. Så jag har försäkrat mig om att mina barn får träffa sina släktingar trots att jag väljer bort…jag kör dom dit, jag låter dom köpa sina presenter, låter dom ringa och låter alla ringa hit!Jag har berättat min historia och ber att dom inte värderar.Det är som det är just nu och det är bäst för alla inblandade parter.
  Det är inte lätt, det är förbanne mig inte lätt. Det är jätte svårt att både ha till en viss del och ha förlorat något till en viss del- dvs det som är så naturligt för så många.

  Jag skänker er en tanke och hoppas att det löser sig på något sätt.

  KRAM
  Helen

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jäkligt stort av dig att hålla barnen utanför – jag förstår att det är svårt, men det måste ändå göras… Tyvärr tänker inte alla lika sunt som du och jag, och dom flesta andra normala människorna, och man kan bara hoppas att modern tar sitt förnuft till fånga…

 • Robin Hood says:

  Jag förstår att det känns tungt, situationen är tragisk. Inskränkta människor finns tyvärr. Jag kan ej förstå modern alls …
  Må tiden förändra situationen.

  Här har julafton varit tuff, men jag tycker ändå till lite.
  Kram
  Janne

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tyvärr, ja… inskränkta människor finns verkligen överallt… hur få väck dom??
   kram på dig vännen!

Arkiv