Gå sängvägen

Har ni märkt hur vanligt det är att så fort en kvinna är framgångsrik så tisslas och tasslas det att ”ja, hon har minsann gått sängvägen”?
Därför att en kvinna kan ju inte göra bra affärer, och vara duktig i sitt jobb och klättra på karriärstegen på helt egna meriter. 
Nä, hon har naturligtvis gått sängvägen, annars kan väl inte en kvinna bli chef eller tjäna massor med pengar!!!??

Men jag har aldrig hört att när en man klättrar i karriären, att han har gått sängvägen – nädå, han är ju fullt kapabel att göra bra affärer och vara duktig i sitt jobb. 
Det är bara kvinnor som måste ligga sig till bättre poster för att avancera i yrkeslivet.

Hallå, alla ni trångsynta och förvirrade stackars pajaser där ute, både kvinnor och män, som skapar och sprider sådant skitsnack som helt saknar substans – wake up!! 
Istället för att ägna er åt falsk ryktesspridning skulle jag råda er att ta itu med era tråkiga och innehållslösa liv!

Det finns massor med kvinnor (jag känner flera stycken, jag själv är en av dessa kvinnor) som har jobbat jävligt hårt för att komma dit dom är idag.
Att ha lagt ner åtskilliga timmar på kontoret, knappt varit ledig ens på sin semester, kavlat upp ärmarna och inte varit rädd för att arbeta hårt både kvällar och helger, även om det inneburit många timmars övertid, och ändå få höra elaka rykten (som är baserade på endast avundsjuka och ingenting annat!), det är så patetiskt att det inte ens är värt att nämnas.

Men jag nämner det för att det dessvärre alltid kommer att finnas avundsjuka & miserabla satar där ute med meningslösa liv, som inte klarar av att vissa personer är mer framgångsrika än dom själva – då måste man genast hitta på saker som ställer dessa kvinnor i dålig dager.

Jaja. Suck. Gäsp.

Tack o lov är inte majoriteten av människor trångsynta, majoriteten inser att det handlar om avundsjuka och inget annat. 

Och de som ägnar sig åt att skapa och sprida falska rykten, de gör bara bort sig själva. Men det kan dom gott få göra!
Begriper dom inte bättre så får dom helt enkelt skylla sig själva!

Någon som har erfarenheter av detta?

// Bellove

33 Responses to Gå sängvägen

 • xxLillen says:

  säger som många andra, bra skrivet, kommer defenitivt börja läsa din blogg.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Åh, tack vad snällt!! 😉

 • Minismurfan says:

  Önskar dej ett Gott Nytt År.
  Massa kramizzar

 • X-tina says:

  Bra Bella! Som kvinna måste man alltid ursäkta sig för att man är smart, framgågrik, syns och hörs. Många män som inte kan ”sätta en på plats” genom att vara bättre/större/häftigare reducerar en till ett köttstycke. Inte konstigt att häftiga, snygga, starka kvinnor har svårt att hitta rätt partner!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Shit vad bra sagt!! BRA SJÄLV!! Och precis så är det; ”reducerar en till ett köttstycke” – eller rättare sagt, de försöker FÖRTVIVLAT reducera en till ett köttstycke. Men vet du? Dom patetiska stackarna kan kiss my ass!!

 • pyret says:

  Man borde ju nästan fråga chefer – om de brukar pippa sina undersåtar innan de får jobbet??

  Jag trodde sex hade med åtrå, lust och attraktion att göra :)..

  Jag menar, inte fan hade jag – o jag varit chef – låtit nån ligga med mig enbart för att jag ska ge honom jobbet?? Verkar lite långsökt

  *funderar vidare…

 • Robin Hood says:

  För mig som alltid levt jämlikt, även om man kan riskera anses omanlig – av män 🙂 Lika lön och allt en självklarhet, samma med arbeten och starta eget. Jag skrek mycket förr om kvinnliga politiker och jag fick rätt (men inte min förtjänst 🙂

  Sängvägen låter så old fashioned, trodde det tillhöde kändisar i såpavärlden. Ingen kvinna skulle välja det idag. I dåtid vet jag män som gått sängvägen 😉 – chefens dotter etc
  Kanske ansågs det som en merit, tyckte de, aldrig jag. Nej, jag skulle aldrig tro på det jag inte sett själv. Har märkt att tjejer på TV ofta drabbas av rykten kring sex med chefer.

  Som sagts, avund, avund och avund. Stå på tjejer!

  Janne

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Helt rätt – avund, avund, avund!!

 • C says:

  Hmmm… Det här är en svår fråga. Faktum är att vissa faktiskt inte drar gränsen så tydligt. Jag tror däremot inte att någon medvetet går sängvägen, dvs tänker ut det för att dra egen vinning på det.

  Men om man är happily single, han/hon är snygg, det handlar inte om affären, det handlar om attraktion – varför inte..? Är det omoraliskt i det läget?

  Egentligen handlar det om utsatthet. Om någon känner sig tvingad till något han/hon själv inte vill. Går över en gräns. Det är aldrig okej. Det är utnyttjande!

  Egentligen är det detta som folk menar när vi talar om att en tjej gått sängvägen. Hon har struntat i sina principer för att få affären.Det menas att hon är likställd med en prostituerad. Intressant nog gäller inte den värderingen killar. Snarare så kommer man att skämta om att killen gått sängvägen, vilket ju kommer anses som ”beundransvärt” – det finns inga gränser för vad han är beredd att göra för att få affären. Positivt laddat. Men han anklagas aldrig för det – det skämtas kanske om det, men inte mer Eller så talas det inte om det alls. Eller så har han helt enkelt kärat ner sig i den här kvinnan (observera att i det läget är det aldrig en tjej, det är en kvinna – dvs då är också motparten snarare beundransvärd).

  Det finns dock personer som inte har en moralisk gräns för vad man ska och inte ska göra. Som inte ser att det här kan bli ett problem. De kanske inte själva ser vad de gör eller hur det kan uppfattas, men det kommer att bryta ner deras aura på något sätt, i värsta fall kommer det att straffa sig rejält. I bästa fall märker ingen något. Men en sak är säker. Det är tjejer som drabbas av skitsnacket – inte killar. Så man kan säga att det handlar om två parametrar. Det finns de som är beredda att gå sängvägen oavsett syfte. Vissa av dem förtjänar säkert att fördömas. Men ingen förtjänar att bli det pga sitt kön.

  Om vi vänder på frågan – alla de som faktiskt går sängvägen ligger ju med någon, vanligtvis någon av motsatt kön. Varför är det inte killen som har gått sängvägen i den relationen?

  Jag har svårt att sätta mig till doms över någon oavsett deras syften. Men jag kan också konstatera att det händer och att jag sett det hända. Rätt eller fel. Människor ligger med varandra. Av de mest konstiga anledningar.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Kloka ord av en klok man!
   Tack C – bra skrivet !

 • Rospiggen says:

  Håller med dig i allt!

 • Jean-Michael says:

  Ja men det är ett viktigt ämne samt att det alltid är intressant att diskutera saker av samhällsnatur

 • ricc says:

  blev lite nyfiken varför du inte vågar åka till New York?? Hmm jag tycker du borde gå i sådan urringning oftare för alla män nere i skåne 😉

  Ha en underbart trevlig kväll, förhoppningsvis med dina barn!!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   För att det tar för lång tid.. jag tycker inte om att flyga…
   Det blev ingen kväll med mina barn, däremot med mina syskonbarn – mina barn kommer imorgon HURRA!! 🙂
   Ehum, vad gäller den urringningen…det lär nog dröja innan jag har den klänningen igen 🙂

 • Föneböna says:

  det är bara att sno den! kommer in lite senare och läser vad du skrivit!
  kram

 • Tyvärr är det fortfarande så inskränkt att män(oftast) inte klarar av se kvinnor lyckas i karriären. De tror fortfarande att en kvinna lyckas bäst vid spisen…så länge den står i hemmet och inte på en restaurang….Det är bara så att starka och kompetenta kvinnor skrämmer män. Och det kommer alltid vara så. För vilka ska dom annars ta hand om och visa sig macho inför om vi helt plötsligt är jämlika?

 • Föneböna says:

  nu har jag fått jeanmichael att skriva om det med! länken finns på min blogg!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Kanon, kommer! 🙂 Och TACK!!

 • kryddan says:

  Klart det är avundsjuka, folk mår som bäst när dom får trycka ner andra människor, är ju lika överallt inte bara kvinnor som blivit chefer. Se bara på toppbloggarna i sverige, jisses va mycket skit dom får i bloggar. Men en avundsjuk svensk är en lycklig svensk om han/hon får trycka ner nån riktigt.
  Var stolt över dig själv som kämpat dig upp låt ingen trycka ner dig i skiten för det är bara ren jävla svartsjuka. Ha en bra dag vännen å jätte kramiz på dig med:)

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tusen tack Kryddan!! Din kommentar värmde… det är så sant det du säger om avundsjuka människor… frågan är när (om??) det någonsin kan bli en ändring??
   Kram!

 • Vashten says:

  kanske den är manipulerad…men jag skulle inte bli förvånad om den är äkta…usch…hahaha

 • Vashten says:

  Usch ja många går sängvägen för att nå högre upp…sjukt tycker jag…vad har hänt med kompetensen????? ha en go dag

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Bra dag på dig med! 🙂

 • Björn says:

  För mig är allt detta väldigt fjärran, så jag har svårt att kommentera det. Jag tänker mig aldrig att någon skulle ha gått sängvägen.

  Om jag ser en framgångsrik kvinna så tänker jag snarare tvärtom – att där är någon som varit målmedveten och arbetat hårt. Stöter jag på en framgångsrik man däremot börjar jag tänka onda tankar om hur han bara ärvt sin förmögenhet och lurat sig till en massa pengar från andra och så vidare.

  (Kvinnor borde styra världen, det är min åsikt. Det skulle ni göra bättre än vi män/pojkar.)

  Varför folk tänker annorlunda vet jag inte. Jag tror många män har svårt att hantera att kvinnor ”invaderar” domäner som annars varit typiskt manliga, och att män därmed försöker ”återställa balansen” genom att peka på att det säkert inte gick helt rätt till.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack Björn, jag håller med!
   Det finns massor med män som har svårt att hantera framgångsrika kvinnor…

 • Föneböna says:

  MYCKET bra att lyfta fram det här!
  jag länkar till dej via min blogg samt att jag försöker skriva några rader så får vi se om vi kan starta någon debatt om ämnet!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   TACK Snälla!! Det är viktigt för mig att detta lyfts fram.
   Än en gång, stort tack för din häjlp! Kram

 • zitsa says:

  Känner ingen som gått sängvägen. Däremot vet jag att vissa har fått jobb genom kontakter, tjänster/ gentjänster,utan att skicka in CV eller gått på en vanlig intervju.PS Det var jag som glömde skriva mitt namn. Kram

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det är en sak att få jobb genom kontakter och en helt annan sak att ligga sig till högre tjänster! Att få jobb genom kontkater har ju jag bidragit till själv många gånger, då jag anställt folk jag har känt till. Det tycker inte jag är några konstigheter. Det jag stör mig på är dessa stackare som sprider elakt förtal om kvinnor som avancerar på helt egna meriter. Kram

 • Bokgalningen says:

  Instämmer!

Arkiv