Dr Phil igen… ungdomars sexvanor…

Idag handlar det om ungdomar som har sex…
12-13-14åringar som inte bara är sexuellt aktiva, men har även fått barn – vid 13 års ålder!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Okej. Om mina barn gör något sådant så kommer jag för första gången i deras liv att banka skiten ur dom! Dom hade fått så mycket stryk att dom aldrig mer hade ens tänkt på sex – EVER AGAIN!!

Barnen saknar omdöme, dom kan inte förutse konsekvenserna då deras tonårshjärnor inte är utvecklade tillräckligt och framförallt är dom BARN!!
Och barn har inte sex!!!

Gud hjälpe mig, men jag åker i fängelse om mina tjejer skulle göra något så oerhört korkat…!
Vi hade en ”diskussion” för flera år sedan, se den här.
Det var väl kul då, men just nu är det inte lika kul..

Men ärligt talat; jag blir mörkrädd när jag hör vad vissa personer säger i programmet (i USA, ska vi inte glömma)
”Vaddå, jag kan ju inte låsa in henne”
”Jag kan inte övervaka varenda steg hon tar”

JO, DET KAN MAN VISST!
Jag hade vakat som en hök. Jag hade inte lämnat mitt barn ur sikte. Kosta vad det kosta vill.

Men mina tjejer är förnuftiga och kan skilja på rätt och fel.
Och allt det man säger till dom, det går förhoppningsvis in…
Jo, det gör det. Det går in.
Dom förstår precis allt man säger. 
För att dom är förståndiga.
För att dom är förnufitga.

Är ni övertygade? Jag är i alla fall!

33 Responses to Dr Phil igen… ungdomars sexvanor…

 • pyret says:

  mmm… det värsta är ändå när gubbar ”glor” på ens barn som är 16 år. Då säger jag ”det är mitt barn du glor på, så att du vet”. Då flyttas blicken garanterat!

  Ang sex o tonåringar: jag var tidig med att prata om hur viktigt det är med skydd. Skrämde henne med aids och att det är dödligt. Och att man ska vara hemma och ha sexet.. och att det ska vara en kille man varit ihop med ett tag. En kille som inte vill vara ihop utan sex några månader är inte en bra kille.

  försökte skapa trygghet. och att det är ok. och att sex ska vara skönt. För HENNE.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Självklart ska ses vara skönt – det där har vi pratat om, att det är det bästa som finns när två människor älskar varandra och är VUXNA! Det är jätteviktigt – att man inte ger sin kropp till vem som helst! Förbud är iaf inte lösningen… HJJJJÄÄÄÄLP! 🙂

 • pyret says:

  Hmmm… jag var själv 17 när jag hade sex första gången.

  Men om man är 16, 15 eller 14,5 det kan man inte styra.

  Jag har ju en stor dotter och hon har redan haft 2 pojkvänner på vardera ett år. Jag fick inte panik när jag insåg att kondomerna i hennes låda var färre till antalet under veckorna. . .

  Faktiskt.

  Känner en annan tjej. Hennes föräldrar förbjöd henne och hon hade sex när hon var 12 år.

  Inga paralleller att luta sig mot förstås. Men förbud brukar locka vissa till att bryta det.

 • ricc says:

  hej snygging… hur gick det med 5000 målet??

  Du verkar vara en väldigt bra mamma så jag tror inte du behöver oroa dig för gravida barn i den åldern, men det är ett tufft samhälle vi lever i och man blir ju mörkrädd mellanåt!!

  kram på dig

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det gick bra med målet – jag nådde det med råge! DU?
   Tack – jag tror att jag är en mycket bra mamma, iaf säger mina barn det, att jag är bäst! 🙂

 • finns alltid folk som vill dissa det man gör, bra att du inte bryr dig, skulle sett vad alla dissade mig när jag ville starta eget, nu när jag har eget och det går bra så är det helt plötsligt rätt av mig som vågade starta eget… komiskt sånt där…

 • Björn says:

  Passerade just 1000 sidvisingar denna månad 😀 Hur går det för dig?

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   957 när jag kollade precis! 🙂
   Vi fortsätter väl hjälpas åt?? Kram!
   Har du förresten fått besked på om dina visningar förra perioden var godkända? Jag har inte fått veta än!

 • Rospiggen says:

  Näe, tok heller *s* inte är jag gravid. Jag blev det i Thailand på bröllopsresan för 10 år sen.

 • Emma says:

  Ja du har också fått ju 😉

 • Syren says:

  Visst är det sjukt att få barn när man är 13 år.En tjej som det skrevs mycket om,Marita hetter hon var 12 år.Skrämmande!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Skrämmande och ofattbart!!

 • Eva-Marie says:

  Min lilla prinsessa fyllde 13 i går! Jag vill inte tänka på henne och sex i samma mening ens. Nog har man ansvar som förälder alltid. Skaffa barn före 18 är alldeles för tidigt – helst skulle man väl vara närmare 25… KRAM

 • Ammis says:

  Att dom förstår första gången-nej-andra gången-nej-tredje gången-nej. Det krävs så mycket tjat o. gnat i en förälders uppfostran. Men det är ju det vi är till för???Det finns väl ingen förälder som snällt säger till sina barn, aja baja så får du inte göra, å så gör dom inte det….nej tror inte det. Av egen erfarenhet så vet jag att evigt tjat och övervakande o. kontroll har genererat i en ljuvlig kommentar:”Tack mamma för att du brydde dig om mig”.Sug på den! Lycka till, du verkar vara en underbar Mor. :0)

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Och det är du oxå!!
   Jag sätter mina barn först I ALLA LÄGEN!! Dom är prio 1, 2, 3 och 10 därefter kommer allt annat. Tyvärr finns det föräldrar som skiter i barnen…suck..

 • Rospiggen says:

  Nu funkar nätet iaf!

 • Micke says:

  Kika in läs ditt ”horosåp” 😛

 • Björn says:

  Jag tror inte folk har en aning om vad de ger sig in på när de skaffar ungar. Du är uppenbarligen ett av många undantag nu, så tro inte jag riktar detta mot dig, men de flesta verkar inte uppfostra sina ungar längre. Ungarna får sitta framför TV-apparater och datorskärmar eftersom de håller sig lugna där, och sen får de inte i sig något folkvett.

  Jag låter som en arg gubbe, det vet jag, men i princip alla vettiga människor brukar bekräfta dessa mina misstankar.

  Gud välsigne de som får sina barn att fatta.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag förstår precis hur du menar, och jag håller med! Man skjuter ansvaret på skolan – jag skulle aldrig överlämna ansvaret på att UPPFOSTRA mina barn till någon annan – det är mitt och deras pappas jobb!

 • Markattan says:

  Du är populär Bella=)))Du har fått samma utmärkelser ytterligare en gång, från mig.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tackar, tackar!! Du är oxå populär, för du har oxå fått utmärkelsen av mig! 🙂

 • Ja, man kan inte bara släppa.Man måste ju skydda dem!!!

 • tack så mkt bella, ska help u too hehehe

 • Emma says:

  Jo det är klart man får men skulle nog vilja prova hemma först.
  Man måste sätta gränser och det är sjukt att barn på 13 år får egna barn.

 • Håller med dig. Barn (för jag anser att 13åringar är barn) ska inte ha sex. Jag tycker att man kan vänta med det tills man kan inse konsekvenserna av sitt handlande. Man kan ju bli med barn. Så jo man kan följa varje steg dom tar.Och jag skulle gjort som du för barn ska inte ens tänka på sex så det så. Stora lås på dörrarna blir det då.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Vi tänker på samma sätt..!! 🙂

 • Rospiggen says:

  Klart man kan ha koll på vad ungarna gör och vart de tar vägen. Ska de sova hos kompis så kan man bestämma med den föräldern att allt är ok osv. Man kan visst!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tror jag oxå, men man måste anstränga sig… Barn kan alldeles säkert hitta på ett & annat!

 • alias says:

  Det händer i vårat lilla kungarike också *ryyyyser*.

  Bella! Jag ser att du redan fått utmärkelsen men det spelar ingen roll, du får en av mig också 🙂

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag ryyyyser med!! 🙂

   ! :-)Åh tack för utmärkelsen!

Arkiv