Brutal ärlighet

Jag är uppriktigt rörd och glad över att det verkar vara så många som har svårt att tro att folk kan tycka illa om mig. Tack!

Folk som känner mig, alltså verkligen känner mig, och som är mina riktiga vänner, vissa sedan barnsben, andra från tonåren och sedermera som vuxen; dom vet precis vem jag är och vad jag går för. Dom vet alltid var dom har mig.

Sedan har vi dom här lite mer ytliga ”vännerna”, dom som jag aldrig skulle anförtro mig åt eller diskutera seriösa saker med, dom har egentligen inte en aning om vem jag är innerst inne – men det är fortfarande ”what you see is what you get”.
Med det menar jag att jag förställer inte mig. Jag skiter i vem du är eller vilken position du har i livet. För mig är du en människa som alla andra och du behandlas med samma respekt som du ger mig.

Men. 
Om du gör mig medvetet illa. Om du behandar mig orättvist. Och om du framförallt får mig att känna mig lurad – då blir jag galen. 
Då kommer jag att vara brutalt ärlig och inte smidig för fem öre när jag låter dig veta vad jag tycker och tänker om dig.

Jag vet att det inte är bra att känna så. 
Hat & bitterhet förbrukar så mycket energi. För min del brukar jag må bättre efter att jag har fått kräkas av mig – sedan är det glömt!
Men det kanske inte är glömt för personen som fått ta emot spyan – men det skiter jag i – i alla fall till en början… för sedan är jag så blödig och mesig att jag tenderar att tycka synd om personen istället… (och vissa av dom här personerna är det uppriktigt synd om – dels för att dom fått ta emot min ärlighet men mest för att de inte är kapabla att ta sig ur sin egen situation).

En annan sak som faktikst är bra med mig, är att jag är inte ett dugg långsikt – jag glömmer och förlåter relativt fort (till skillnad från Neno, bli ALDRIG ovän med henne för guds skull!!!). Givetvis beroende på allvarlighetsgraden i det man har gjort mot mig.

Så. 
Varför tycker då vissa illa om mig? För att dom är avundsjuka på min person och den jag är? Kanske. Jag vet inte. Jag är som folk är mest, varken mer eller mindre, så där finns det inte så mycket att vara avundsjuk på.

Eller är det för att dom fått en dos av min ärlighet? Med största sannolikhet: ja!
Eller så är det, för att citera min favo-Björn
den som inte gillar mig lider säkert av något allvarligt och medfött kromosofel!

Puss for now!

8 Responses to Brutal ärlighet

 • Precis sådär är jag med. Är mina vänner bara ärliga och trevliga mot mig ja då har de en vän för livet. jag säger alltid vad jag tycker och tänker och man kan ALLTID lita på mig. Men går nån bakom ryggen ja då ska de passa sig för då är jag inte att leka med.

 • Björn says:

  Jag har valt att inte kommentera detta inlägg eftersom du ju, i min ögon, är helt ofelbar. Sen insåg jag att jag vill ösa beröm över dig dagligen så då får du väl höra om din ofelbarhet än en gång. 😉

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Vad skulle jag ta mig till utan dig??

 • Heike says:

  Skrev du om mig? Jag känner precis igen mig i denna beskrivning. Inkl att börja tycka synd om den andra… Själv gör jag alltid mitt bästa att ge alla en chans att komma överens med mig (för det mesta lyckas det rentav…). Man behöver verkligen inte älska mig, eller ens tycka om mig, utan det enda jag ”kräver” tillbaks är att man åtminstone beter sig neutralt och korrekt. En enkel livsfilosofi, som för vissa visat sig vara svårt (jag kallar dessa socialt hämmade/handikappade personer…).

  Kram! 🙂

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Japp. Precis så är jag med! Där finns inte mer att säga, din kommentar säger allt redan! 😉

 • 🙂 Man kan drypa av empati men koka av raseri,beroende på vad vad befinner sig i närheten av.Visst är det svårt att hålla sig från att expolodera om man blir orättvist behandlad!Men det tycker jag å andra sidan att man inte ska göra-ut med det istället…:-)

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag tycker oxå att man ska ut med det för att rensa luften!! Men då blir man kanske inte så populär hos vissa… Chestika omos – den me endiaferi!

 • Micke says:

  Den lilla stund man lärt veta om dig och det man läser här får mig att bara vilja veta mer… Finns inget ont i dig vad som jag kan se, känna iaf så fortsätt vara som du är för det den personen vi gillar och som Björn älskar 🙂 Sköt om dig… Micke

Arkiv