Upp & ner, & upp igen..

Fikade med min mamma, min moster Koula och granntanten tant Maria. Jag alskar att umgas med dom! Dom ar sa roliga! Dom pratar pontiska, min mamma ar pontia (som vi sager…) och det ar ett eget sprak. Jag forstar delar, men langt ifran allt!
Min moster Koula kallar vi for moster Cool – hon ar en kopia av aunt Sophia i Pantertanter, bade till utseendet och sattet 🙂 Med moster Cool har man ALDRIG trakigt! 🙂

Har star vi i hennes kok. Jag haller i en slev. Moster Cool ar en hejare pa stadning och matlagning. Hennes motto ar att man aldrig for lata latheten vinna over en! Nej, man ska ta ett fast tag om trasan och stada med ett leende!
Nere till hoger pa bilden granntanten Maria (som f o ar en fantastisk manniska – hon hjalpte mig nar jag var sjuk vintern 1986 och var i Grekland utan mina foraldrar. For det kommer jag alltid att alska och repektera henne.)

Nedan min pappa och moster Cools man, Lambos:

Fikade med min alskade kusin Anda! 🙂 
Jag & Anda ar som tvillingar. Vi ar fodda med knappt tva veckors mellanrum och vi vaxte upp tillsammans. 
1988, nar vi var 18 ar, flyttade hennes familj tillbaka till Grekland och jag var alldeles fortvivlad! Sa mycket som vi upplevt tillsammans och sa mycket som vi gatt igenom tillsammans… suck… Saknar henne sa!! 🙂
Nedan jag & Anda hemma hos henne.

Under eftermiddagen akte vi till sjukhuset i Thessaloniki for att aterigen halsa pa min faster Maria. 
Jag akte darifran med en klump i magen. 
Jag tror att det var sista gangen jag sag henne. Matte jag ha fel.
Hon var sa trott och kunde knappt halla ogonen oppna. Nar jag gick jag sa till henne att jag kommer igen om tva dagar. 
Da sa hon: ”Min oerhort alskade flicka, Bella. Lova att att ta hand om dig och dina barn. Du ar en fantastisk person och jag onskar dig allt gott och att du alltid ska ha det bra”.Jag svalde och svalde och lyckades pa nagot satt halla tillbaka tararna nar hon tog min hand och kysste den. Jag kramade om henne men vagade knappt da hon ar sa smal och bracklig… Glommer aldrig hennes sorgsna ogon nar jag gick…

Var aven och halsade pa mina vanner Stelios & Marijas son Johannes (och forhoppningsvis min blivande svarson, hahhaa). 
Han har lyckats bryta nyckelbenet och lag pa samma sjukhus eftersom han opereras imorgon. 
_________________________________________________________

Hade tid hos frissan klockan 18.30! (det var pa tiden,  mina gra har har vaxt ut for langesen…)Min frissa ar en god van till mig sedan ca 20 ar sedan, Lille-Maria 🙂 
Maria ar fodd och uppvuxen i Sverige, men flyttade till Grekland 1989.
Har tacker hon mina graa har under tiden som jag dricker frappe 🙂

Flickorna inne pa salongen, Elena & Micaela, mina stoltheter!

Och har ar alla gra har borta – taaaddddaaa! 🙂

Nu ska vi ut och ata (IGEN, for fan!!) med Dora, Tony, Tonys bror Orfeas och hans tjej Christina.
Ciao for now! 🙂

15 Responses to Upp & ner, & upp igen..

 • Gujan says:

  Är det inte konstigt att samma dag som du skriver om din moster och hennes likhet med Sophia i Pantertanter så kan man läsa i Metro att hon har gått ur tiden. Dom var toppen dom tanterna, hoppas att det går i repris snart. Det borde vara på tiden.

 • AnniSaint says:

  Vilka härliga människor du omger dig med där nere!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   TAck! Japp, min familj och mina vanner ar underbara manniskor!!

 • Rospiggen says:

  Hade inte heller någon aning om det språket, kul att få veta! Och ja, jag ska maila dig *s*, det är verkligen mycket nu *pustar*

 • Morgana says:

  Dem gråa har vad kan man göra?! Bra att ha någon man lita på att färg de. Jag fortfarande kommer inte till mods att börja färg mina, men de strax ta över! suck

 • 🙂 Jag började dra ljusa slingor för att slippa de grå..hihi 🙂

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det spelar ingen roll vad jag gor, mina gra forsvinner anda aldrig, gamoto!!!!:)

 • Du är bara ute och solar, badar och roar dig och får bort gråa hårstrån medans jag sitter här i regnet och ser mina slingor växa ut och det gråa kommer fram med sina hånleenden! Det är väldigt orättvist ska du veta! 😉

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Forlat…speciellt nu nar du ar sjuk… krya pa dig, vannen!! 🙂

 • Gujan says:

  Har du aldrig funderingar att flytta till Grekland? Fast det är klart, du har väl din familj i Sverige?

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Min familj finns i Sverige. Nej, kan inte flytta. Alskar Sverige, och framforallt MALMO alldeles for mycket for det… 🙂

 • Heike says:

  Härligt att det finns människor som kan skratta medan de håller i skurtrasan! 🙂

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Eller hur!!! Min moster Cool inte bara skrattar – hon sjunger hogt oxa!! 🙂

 • C.V says:

  nu lärde jag mig något nytt, jag hade aldrig hört talas om det språket, många fina bilder igen

Arkiv