Brollopsfest, alkohol, bilkorning & dodsfall

Kom hem klockan 6 imorse!! Kan inte minnas nar jag sist kom hem sa sent/tidigt… 
Var tillsammans med min supersyster Dora & hennes superman Tony pa brollopet. 
Syrran och maken kommer hem vid den tiden i princip varje dag – och de har tva barn pa knappt 2 och 4 ar, som gar upp vid 7 pa morgonenHUR ORKAR DOM?????Jag forstar inte hur dom orkar! Jag ar fan inte manniska idag  och anda gick jag upp vid 13…. fast de sma barnen sov inte hemma inatt, dom var hos farmor. Sjalvklart hjalper min mamma till nar barnen ar hos oss (vilket dom ar for det mesta), men Dora & Tony ar oxa uppe – hur orkar dom?? Jaja. 🙂

Det har med alkohol & bilkorning… greker dor som flugor pa vagarna. 
Dom kor som galningar redan som det ar, och ovanpa pa det dricker dom som fan och satter sig sedan bakom ratten!! 
Sa har det varit sa lange jag kan minnas och sa kommer det med all sannolikhet att forbli. Man kanner alltid nagon som kanner polisen eller nagon hogt uppsatt tjansteman som hjalper dig ur knipan – hur ska da installningen andras??

Men nu ska inte jag vara san….
jag har sjalv anvant mig av mina kontakter i Grekland…
For flera ar sedan, borjan pa 90-talet, rakade jag parkera fel, varpa polisen tog mina reg-skyltar (sa gor man i Grekland, for att du ska betala boterna). 
Jag gick raka vagen till min bastis Vasilis, ”Billy” som direkt ringde polisen och nastan gav dom en utskallning for att dom tagit hans polares bilskyltar. 
Polisen: ”Ah fan, shit, vi visste inte att det var en kompis till dig som ager bilen! Vi kommer pa en gang och lamnar tillbaka skyltarna. Satter du pa en kopp kaffe under tiden sa tar vi en fika oxa?” 
DET AR SANT!!! JAG VAR DAR NAR BILLY RINGDE!!
Polisen kom, skruvade tillbaka skyltarna, tog en kopp kaffe och sa innan dom gick: ”nu vet vi att det ar din bil, du kommer inte att bli av med dina skyltar igen”.
Kontakter som sagt…


Min bastis Vasilis, ”Billy”….. den 30 augusti i ar ar det 10 ar sedan han dog…. Han blev 30 ar.

Billy alskade att jaga och han hade gjort det under iaf de 15 aren som jag hade kant honom. Billy lekte med sin hund nar hunden hoppade pa honom, ett skott brann av som traffade Billy i vanster armhala. Han fordes till sjukhus och fick amputera armen eftersom den inte gick att radda. 
10 dagar efter olyckan dog han i lakarens armar mitt under ett byte av bandagen. Jag fick beskedet av min vaninna Angel i Norrkoping. Jag trodde inte henne! Jag hade ju talat med Billy for tva dagar sedan- han bad mig boka tid hos lakare hemma, vilket jag hade gjort.
Dodsorsaken sags vara att hans kropp inte klarade av att hantera den mangden blod som pumpades in i honom, och da fick han hjartstillestand.
Jag vet inte vad som ar sant av allt som sagts om dodsorsaken. 
Jag vet bara att jag de senaste 10 aren besoker jag hans grav och hans gratande familj. 
Varenda ar ar det samma sak: jag sitter hemma hos hans mamma, vi grater, roker och dricker kaffe, tittar i hans fotoalbum, gar igenom handelsforloppet minut for minut och varje gang undrar vi VARFOR Billy??? Han som alskade livet sa mycket! Han som alskade sin familj sa mycket! Han som var en hart arbetande kille! Han som var min forsta killbastis….

Maste rycka upp mig! Ikvall ar det brollop, och idag sker oxa sjalva vigseln, de andra dagarna har det bara festats…

Ha en underbar dag mina vanner, vi hors snart igen!
Kram Bella

9 Responses to Brollopsfest, alkohol, bilkorning & dodsfall

 • Rospiggen says:

  Åh, vad tragiskt =( Så fruktansvärt onödig olycka! Jag har ofta tänkt på det här med hur de kör i andra länder och vilken skillnad det är mot Sverige; det du nu nämner om svågerpolitiken – en fika så är det liksom glömt.

 • Heike says:

  Det är fantastiskt av dig, att fortfarande hålla kontakten med hans föräldrar! Det betyder säkert The World For Them att veta att andra också saknar deras son! Du har hjärtat på rätt ställe, fast det visste jag ju redan 🙂

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det betyder the world to hans foraldrar, det vet jag, for det sager dom varje ar som jag ar dar… Och det betyder the world to mig oxa.. hans familj har blivit som min familj och jag har tex borjat umgas med Billys syster, Martha, vilket jag inte gjorde nar Billy levde. Hon ar gift och lite aldre an mig och Billy, men nu umgas vi varje sommar!

   Min van, du har oxa hjartat pa ratta stallet!! 🙂

 • Gujan says:

  Jag förstår att du saknar honom. 10 år är ingenting. Du kommer alltid att sakna honom och han kommer alltid att finnas med dig. Det är bra att ni håller honom levande genom att prata om honom. Jag är övertygad om att han ofta finns hos dig.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag ar oxa overtygad om att han alltid ar med mig.. Nagon manad efter att han dott, dromde jag att han ”skallde ut” mig for att jag grat sa mycket och var sa ledsen. Han tyckte det var dax att jag ryckte upp mig, jag har ju tva barn som konstant ser att mamma ar ledsen!
   Han sa oxa i drommen: ”Bella, var du an ar, sa ar jag dar med dig. Jag ar alltid med dig och jag ser dig. Skarp dig nu och lat mig se dig skratta”
   Efter det kandes det lite lattare, men saknaden ar fortfarande stor…

 • Gujan says:

  Sorg och glädje går hand i hand. Blir så berörd när du skriver om din vän.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det ar en fruktansvard story..jag saknar honom sa…

 • C.V says:

  det var en tragisk historia

Arkiv