Har du någonsin & annan lös information

Har du någonsin konfirmerat dig: 
Yes, när jag döptes som spädbarn (är grekisk-ortodox och då konfirmeras man i samband med att man döps).

Sagt till din mamma att du hatar henne:
Aldrig sagt det (men säkert tänkt det när jag var barn och inte fick min vilja igenom..). Jag älskar min mamma och kommer alltid att göra det. Jag har heller aldrig sagt ”Är du dum i huvet” eller diverse andra saker som jag vet att andra kompisar sagt (faktiskt inga grekiska kompisar). Skulle aldrig någonsin komma på tanken. Och jag skulle bli tokig om mina barn säger något sådant till mig. Det är inte acceptabelt!

Bett till Gud: 
Oh ja!! Hur många gånger som helst! Alldeles för mycket, när jag tänker efter… jag får ju inte någon respons direkt.. 🙂

Lurat någon på pengar: 
Skulle aldrig falla mig i!! (Även om vissa kanske hävdar motsatsen med tanke på vad jag jobbar med… 🙂

Stulit från ett barn: 
Aldrig stulit…men lurat mina egna barn på choklad & godis…. usch, jag är en dålig människa… *skäms* 
Mina barn har alltid älskat kexchoklad och när dom var små fick dom alltid vars ett av min pappa. 
Jag: ”Om du Elena, ger halva chokladen till mamma, och du Micaela oxå ger din halva till mamma, då har vi alla tre tjejer lika mycket choklad!” Det gick bra fram tills dom kom upp i fem-sex års ålder, då började deras Ma/No-pappa-lärare lära dom räkna halvor, kvarter osv, och en dag kom dom givetvis på det! 
”Men mamma, du får ju faktiskt ett HELT choklad!!” 
Jag oförstående: ”Va?? Får jag???” Men barnen hade tack o lov överseende, ”Mamma kan ju inte räkna..!” 🙂

Tyckt att du själv varit jobbig:
Det har jag. Jag har vältrat mig i självömkan, tills jag tröttnade på mig själv och tog tag i mig!!!

Vaknat i en främmande lägenhet bredvid en främmande person: 
VERKLIGEN INTE!! Jag är faktiskt en fiiiin flicka!!

Önskat att du vore någon annan än den du är: 
Aldrig. Jag är mig själv, och det är faktiskt ganska BRA att vara mig ibland! 🙂

Fått höra att du liknar en kändis: 
Nja.. däremot har några för mig okända personer (helt oberoende av varandra) frågat om jag varit med på TV ”Du verkar så bekant…” har jag fått höra.. Då blev jag smickrad och glad – dvs om det var ett rumsrent TV-program dom syftat på, hahha!

Städat och tyckt att det var kul:
Har faktikst hänt, tro det eller ej… men dom gångerna är lätträknade!!

Gjort några skänhetsingrepp?: 
Räknas porslinstand och blåfärgade linser? Samt en cellulitmassage.. 🙂 men nej, inga ingrepp där knivar eller narkos har använts..!

Förolämpat någon så grovt att de börjat gråta: 
Ja tyvärr. Shit, nu skäms jag igen… Jag kan vara riktigt otrevlig och elak när jag är tokförbannad.. men jag ångrar mig direkt efteråt och ber alltid om ursäkt..

Blivit beskylld för att ljuga när du sagt sanningen: 
Japp, det har oxå hänt. Det har dock saknat betydelse för mig, jag vet ju att jag talat sanning.

Tyckt att det är charmigt när någon luktat svett: Beror på var jag/vi befinner oss.. 🙂 

Rakat av allt håret på huvudet: 
Har funderat seriöst på det lately, men är alldeles för feg (jag tror att min personlighet sitter i mitt hår 🙂

Vilken svordom använder du mest?
Fan, satan, jävla och helvete på svenska. Grekiska däremot…det är en helt annan sak! När man svär på grekiska så fylls munnen av svordomen och du verkligen njuter av att svära (om du är förbannad!), men på svenska låter det inte lika allvarligt…

Vilken var den senaste filmen du såg? 
Sex and the City förra veckan och ska se Narnia nästa vecka!

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? 
Säkra mina barns och familjs framtid, skänka till välgörenhet, köpa ett fetehus, bjuda kompisarna på världens häftigaste resa och sedan leva riktigt bra på räntan!

När var senast någon stötte på dig? 
Alltför längesedan tyvärr! Jag blev lite halvt uppraggad i kön på Malmborgs förra hösten (se, det var längesedan!) Tyvärr, TYVÄRR ledde det ingen vart, jag blev ganska intresserad av den (konstiga) killen, måste jag motvilligt erkänna…

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? 
Oh ja, det är jag övertygad om att det förekommer!

Vilken film kan du alla replikerna till?
Kunde i alla fall: Grease!

Pratar du några andra språk? 
Engelska, grekiska, lite tyska och lite rumänska (förstår mer än vad jag kan prata)

Har du gråtit offentligt? 
Hur många gånger som helst. Jag är superblödig och kan börja gråta för minsta lilla.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? 
Han får absolut inte vara korkad. Och så måste han lukta gott och vara snäll, charmig och rolig och, och, och… anyone som känner sig träffad på beskrivningen, är singel och inte vill ha några barn?? 🙂

Har du någonsin blivit attraherad av någon oattraktiv? 
Yes, det har hänt. Jag finner skills väldigt attraktivt.

Vilken är din mammas hemstad? 
Snarare by.. Argiroupoli utanför Kilkis i Grekland

Tycker du om att krama folk? 
Jag älskar att kramas! Jag är oerhört fysisk och tar mycket på folk själv.

Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt hur skulle du reagera? 
Jag bli smickrad och så skulle jag säga ”åååhh tack så hemskt mycket, men jag träffar någon redan” Och det har faktiskt hänt en gång för mååånga år sedan – en kollega satt i rummet och blev direkt jättenyfiken och frågade ”va??, har du träffat någon?? När hände det?? och genast ville hon ha alla detaljer.. men bara det att det fanns inga detaljer…

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? 
För en jäkla massa år sedan, jag var typ 12 år, sa en kille att jag var dödligt kär i att jag påminde om – håll i er: Irene Cara!! Inte för att jag vet var han såg den likheten???

10 Responses to Har du någonsin & annan lös information

 • Eva-Marie says:

  Tyckte om den här listan så jag knycker den!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Be my guest – jag har oxå knyckt den! 🙂

 • Rospiggen says:

  Vad gullig du är som hjälper! Nä, det var inga fler ord utan jag frågade Pascalidou två gånger samma sak. Nu ska jag åka iväg och fixa lönepapper för sommarjobbet.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Har svarat på din blogg!
   Order är feggari som betyder måne – jag tror i alla fall att det är det du menade.. 🙂
   Återkom gärna om du vill ha ytterligare översättningar, självklart hjälper jag till så gott jag kan! 🙂 Lycka till idag!

 • Rospiggen says:

  Den enda grekiska låt som finns på albumet The Game of Love; Oti Axizi Ine I Stigmes. Där sjunger hon det här ”goffe gööö-ööri” *s*

  http://www2.ahlens.com/Magellan/pages/main.jsp?storeId=10551&pageId=productDisplay&viewId=1471801

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Ska ta reda på det och återkommer asap!
   Vilket var det andra ordet du inte fick svar på??

 • Bubbe says:

  Hej hopp!

  Ja, jag är emot våld – 99% ! Men den sista procenten har jag vikt till mobbare. Sånt där beteende är oförlåtligt.

  Har aldrig blivit mobbad själv, men utfryst när jag var 11 år pga av att jag är stockholmare. Det var de ”fiiiiiina” skåningarna i Öllsjö (Kristianstad) som tyckte att man skulle vara på ett visst sätt, för ”så gör man kanske i Sthlm & Gbg men inte här”. Nu bor de nästan allihop i Sthlm och Gbg.
  Vad gjorde jag fel? Jo, jag släppte träet när jag slagit bollen i brännboll. Det fick man inte. Man skulle lägga det ned innan man börjar springa! *Grrrrr*

  Ha en härlig dag! Här är det regn, faktiskt skönt!

  /Bubbe

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Ja, Bubbe, det var faktiskt fel av dig att bara släppa ner träet: DU BORDE DISCHAT TILL IDIOTERNA MED TRÄET ISTÄLLET!!
   Oj, vad illa jag tycker om sådana människor…!!

   Här är det inget regn – än, ska jag kanske tillägga!

   Ha en underbar dag!

 • Rospiggen says:

  *s* Kan vara nyttigt att rannsaka sig själv ibland. Aha, då är det ju en bra reklam! Visste inte hela dängan.
  Du, jag har frågat Pascalidou två gånger om ord på grekiska men hon har inte svarat. Vi har en katt som heter Goffe och Paparizou sjunger en fras i en sång på grekiska typ ”goffe göö-ööri”. Vad betyder det? Mina barn trodde att hon sjöng om vår katt nämligen *s*

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Vilken låt är det?? Om du vet vad låten heter ska jag lyssna på den och ta reda på ordet. Men spontant: agóri på grekiska betyder pojke/kille.
   Är er katt en kille?? 🙂

Arkiv