Att älska & göra något av strecket mellan våra siffror

Idag har jag lyssnat på en fantastisk kvinna – Catharina Segerbank! 
Hon är präst, teologie doktor och författare till flera böcker.
Catharina delade med sig av dråpligheter i vardagen, ögonblick av sprudlande glädje och stunder av djupaste smärta. Hon tog oss med på en resa genom hela livet, från dop och konfirmation till bröllop och begravning… Hon talade om glädje, sorg, katastrofer och kriser…
För min del blev det både tårar och skratt under den stunden jag lyssnade till hennes föredrag. GUD (!!) så bra hon var!!

Jag har sagt det innan (kanske inte på bloggen?), men det tål att upprepas igen: TALA OM FÖR DINA NÄRA & KÄRA ATT DOM ÄR VIKTIGA OCH ATT DU ÄLSKAR DOM! 
Jag talar varenda dag om för mina barn att jag älskar dom till vansinne och att dom är det viktigaste för mig. Jag är på gränsen till tjatig. Dom har tom själva sagt: ”Mamma, du måste vara tokig i oss, alltså..!” Japp, det stämmer. 
Jag är fullständigt tokig, galen, hopplöst och ständigt gränslöst förälskad i mina stoltheter – meningen med mitt liv.

Efter föreläsningen var jag hemma hos Neno & Jon (flickorna var på fotbollen).
På vägen dit funderade jag väldigt mycket på vad Catharina Segerbank mer hade sagt, nämligen att vårt liv består av 13 siffror: 6 siffror består av vårt födelsedatum, mitt då är 700726 – de andra 6 siffrorna består av vårt dödsdatum (måtte det dröja länge till!), det blir 12. 
Den 13e siffran är det strecket mellan födelse- och dödsdatumet. Och det är det strecket som vi är skyldiga att fylla med värdefulla saker i livet, förstår ni hur jag menar? Innan jag blir flummig i min förklaring.. 🙂

Hursom, Jon sa en oerhört snäll sak till mig och det träffade mig rakt i hjärtat: Han sa: ”Bella, du är en sådan Drama Queen att världen hade varit en så tråkigare plats om inte du hade funnits här”: 
Jag blev såå jätteglad, det var mycket snällt sagt – och jag har oxå bara positivt att säga om Jon: utöver att han är en fantastisk affärsman så gör han min väninna mycket lycklig! Dessutom har Jon en fantastisk smak! Jag har sett vad han köper till Neno – och jag-är-imponerad!
Och Neno, min sockertopp,
delade min frustration och ilska över ett ”möte” jag hade förra veckan, hon ångade upp sig lika mycket som jag när jag berättade om vad som sades och hur jag reageade – DU ÄR EN SANN VÄN, MIN HALLONMUFFINS!! 🙂

Är lite sentimental och extra känslig efter dagens händelser (& kanske oxå lite pre-menstruell? :-)), så jag vill med detta inlägg berätta för min familj och alla mina vänner hur mycket jag älskar er och hur viktiga ni är för mig – VARENDA EN AV ER!

YOURZ TRULY!

2 Responses to Att älska & göra något av strecket mellan våra siffror

Arkiv