Eon reklamfilmsinspelning i da house :-)

Jag & Elena var med i en reklamfilm för Eon. Micaela föredrog att stå behind the camera istället 🙂
På bilderna grymma Ijda från Southgate Casting & Production mina fantastiska döttrar och så supertrevliga filmarna, Paul and Louis (from England).
Dessvärre kommer inte allmänheten få se filmen eftersom den är för internt bruk på Eon. Men kanske lägger jag upp en snutt på min Daniella Ibis AB-sida på Facebook och/eller på min Instagram

… för övrigt så trodde jag det var vår, men icke… det snöade igen!

Jaja, skitsamma, jag hade ändå solglasögon på 🙂

Trevlig vecka folket och njut av det underbara livet <3

Helgens höjdpunkter!

Det har varit en härlig helg, som vanligt!
Jag har haft vänner över på brunch, jag har tränat och så har jag firat fin väns födelsedag. Och fikat med andra goda vänner. Och vilat – ej att förglömma.


Mina brunchvänner hade överbliven (!) princesstårta med sig… jag är svag för sånt… så självklart slank det ner en bit..

… men som tur är så gillar jag bara ovandelen. Jag är inte så glad i tårtbottnar.

Ett par härliga löprundor blev det oxå. Inte i ösregn som häromdagen, även om det var ganska skönt det med faktiskt.

Ser fram emot ny vecka med nya möten, intervjuer, telefonsamtal, löprundor och en massa andra skojigheter.
Livet är underbart <3

Welcome weekend

… du är så efterlängtad!
Det blir en del löpning, jag ska ha några kompisar över på brunch och så ska jag fira god väns födelsedag <3

Däremellan tänker jag göra så lite som möjligt. Som jag längtar.
Sen på måndag är det ny vecka och full fart igen, och jag längtar till det med!
Men mest längtar jag efter våren och lite mer värme. Det får väldigt gärna bli liiiite varmare nu.
Fast vårvärme eller inte, I love my life! <3

Trevlig helg alla fina!

Talarfestival på Scandic Triangeln!

Jag har bott på Scandic Triangeln hela helgen! Lite lyxigt att bo på hotell i sin egen hemstad.
Var inbjuden till Talarfestivalen och Björn Ranelid öppningstalade på söndagen…

.. och Özz Nujen avslutningstalade. Ja, jag har förlåtit honom för att han trodde jag var Elenas & Micaelas mormor för en flera år sedan. Det inlägget hittar du här, hahaha!

.. och däremellan var det bland annat goda middagar, grymma talare och silent disco (!).
På söndag kväll var det avslutning med ännu en fantastisk middag!

Sa jag att bodde på 19e våningen, alltså högst upp? Jag, som alltså har höjdskräck och får svindel för minsta lilla?
Tog en snabb bild, på behörigt avstånd från fönsterkanten såklart, och sedan drog jag för gardinerna resten av helgen 🙈 sorry Scandic… här fick jag bästa rummet och så hade jag inte vett att uppskatta det.. fast jo, det gjorde jag faktiskt.. jag tittade ut lite då och då 🙂


Nedan bild är från hissen.

.. och så hade jag badkar, jag som älskar att bada! Om jag tog ett bad? You bet!

Det har varit en fantastisk helg med god mat, härliga miljöer och grymma talare!
Tack Scandic och tack Talarföreningen NSA Sverige!

På nytt uppdrag – på Region Skåne!För ca två år sedan var jag på väg in på Region Skåne för ett uppdrag. Det blev inte av då, det drog ut på tiden, och till slut rann det ut i sanden.
Men nu, två år senare fick jag alltså en ny förfrågan från regionen – och guess what, det passade mig perfekt i tiden! Jag hade ett annat uppdrag på gång med en annan uppdragsgivare, men den uppdragsgivaren sköt upp vårt samarbete precis när regionen hörde av sig. Så det var verkligen meant to be!
Och snabbt har det gått, allt som allt en process på ca 1,5-2 veckor (!), vilket måste anses som rekordsnabbt! När jag pratade med regionen för två år sedan var processen igång i flera månader.

Jag är hursomhelst så oerhört glad över den här möjligheten! Region Skåne har jag länge velat komma in på. Jag har iofs inte ”jagat” uppdrag där, det är faktiskt dom som har kontaktat mig. Men jag har velat komma in där. Och nu har jag det! Så sjukt tacksam och ödmjuk för förtroendet.
… och jag vet inte sist jag hade eget rum! Eller egen postlåda – if ever!, eller en egen skylt utanför min dörr – med whiteboard-tavla som man kan skriva meddelanden på 🙂

… eller när jag sist jobbade med PC, hahhaa.
Jag har varit på mitt uppdrag sedan mitten på februari och jag stortrivs. Lär mig massor hela tiden. Framförallt om hur mycket politik man måste ta hänsyn till.. Lärorikt, som sagt. Jag älskar det!

Men! Jag älskar även mina andra jobb, som naturligtvis står kvar – jag är såklart fortfarande på Appointed & Inovshop. och det rullar på som vanligt – därav att Region Skåne (eller andra uppdrag som jag tagit) bara varit på högst halvtid.
Att jag tar halvtidsuppdrag lite då och då är något jag behöver för min egen skull. Jag behöver ingå i ett sammanhang emellanåt för att fortsätta utvecklas och utmanas.
Vad jag ska göra på regionen? Projektledare för ett årligt återkommande nationellt event som handlar om kliniska studier – fattar ni hur roligt det här uppdraget är!!!
Wish me luck, folket och keep smiling.
Livet leker <3

Ny erfarenhet in da house

… och inte av den trevliga sorten. Jag har åkt på tennisarmbåge.

Vet ni hur ont det gör? Det är min högra arm, dessutom. Har haft ont i över en månad, så jag behandlade mig själv med en en-veckas Voltaren-kur, det hjälpte knappt och bara för stunden. Så häromdagen bet jag i det sura äpplet och kontaktade mitt försäkringsbolag som omedelbart ordnade tid hos naprapat. En naprapat som Maria (Lindberg, reds.anm) varmt rekommenderade och som jag till slut besökte.
Omgången med honom kan bara sammanfattas med ett ord: smärta. Shit så ont det gjorde när han tryckte på min stackars arm. Men paradoxalt nog kändes det oxå skönt. Ja ni läste precis ”ont” och ”skönt” i samma mening på min blogg, hahaha. Det trodde ni aldrig skulle hända eller hur. Inte jag heller faktiskt.
Hursomhelst. Naprapaten (som för övrigt var sjuuuukt snygg!) berättade att min underarm var lite svullen och att det helt klart var en tennisarmbåge, förmodligen även golfarmbåge (!).
Och nej, inte bara smärta. Han var väldigt trevlig oxå 🙂

Jag vet inte vad som har utlöst detta. Kan inte alls komma på vad jag har gjort. Det är säkert heller inte ens relevant. Vet bara att det måste bli bra. Kan knappt hälsa ordentligt på folk eller greppa saker. För att inte tala om hur ont det gör.
Men jag känner hopp nu när jag har träffat den här naprapaten. Sen har jag en kompis i Stockholm, Christoforos, som skickade en video där han visade en övning jag skulle göra, och den hjälpte faktiskt. Jag har stort förtroende för honom oxå. Och befinner ni er i Stockholm och behöver en kiropraktor är Christoforos Mouratidis the one.

Min mamma har haft tennisarmbåge för en herrans massa år sedan och det enda som hjälpte henne var operation. Inte akupunktur, inte kortisonspruta, inte sjukgymastikövningar. Operation. Well, det är den absolut sista utvägen för mig.
Jag vägrar behandlingar som innefattar nålar, sprutor eller knivar. Det kommer aldrig bli tal om akupunktur eller kortisonspruta. Isåfall operation direkt. Om inte den här behandlingen hjälper.. och det kommer den att göra!
Ni håller väl tummarna, folket?

Tata alla fina människor <3

Skönt att kunna välja …

… varifrån man vill jobba när det är sånt här skitväder ute!


Jag älskar min trädgård, men inte när den är täckt av snön… Och kallt är det.
Tacksam för att jag kan jobba hemifrån om jag vill det.

… och snart ska jag berätta om mitt nya uppdrag som jag påbörjade för några veckor sedan.
Så himla kul!

Life is great <3

Maria Lindberg vann på teknisk knockout!

… efter fjärde ronden. Hennes motståndare bröt tydligen armen.

Denna gången var jag inte bara stolt agent utan även stolt Daniella Ibis AB-sponsor 🙂 Extra kul att Expressen/Kvällsposten valde ovan bild att publicera i tidningen!

Nu är det dags för en löprunda 🏃‍♀️

Har kunden alltid rätt?


Som svar på min rubrik: Ja, faktiskt har kunden det. Även när den såklart inte har det.
Jag har skrivit om detta tidigare, första gången 2010, men tar upp det igen för jag tycker det är en viktig fråga.
Jag talar om detta även när jag är ute och föreläser om försäljning och affärsmannaskap. Hur viktigt det är att man förstår att kunden alltid har rätt.
Det slår sällan fel, men jag får alltid följdfrågan, ”huuuuur långt ska man låta det gå, när det är uppenbart att kunden har fel”!?
Såklart ska man inte tillåta det till förbannelse. Och definitivt ska man inte göra minusaffär(er) på samma kund mer än en gång. Om man nu gör minus. Ni känner väl till ”Shame on you if you fool me once, men shame on me if you fool me twice”. Inte för att någon nödvändigtvis ”luras” men ni vet vad jag menar.

I mina företag är vi alltid extremt måna om våra kunder och gör precis allt i vår makt för att kunderna ska vara nöjda och glada. Vi kan tillochmed låta en kund slippa betala för en del av vårt arbete, fastän det stått klart och tydligt i vårt avtal vad som gällt. Alltså avtalet som kunden har godkänt och signerat. Kunden har alltså gjort fel, men vi har varit schyssta och låtit det passera. Något vi absolut inte hade behövt göra. Men vi vill som sagt vara schyssta mot våra kunder, som vi ju vill behålla och fortsätta göra affärer med. Då hoppas man att kunden ska komma ihåg att man varit schysst även fast man inte behövt vara det.
De flesta kunderna kommer ihåg hur snälla vi har varit. Men sen finns det oxå kunder som totalsågar en för att man vill få betalt för sitt jobb (!).
En sådan kund vill man naturligtvis inte jobba med.

Vad en del kunder behöver komma ihåg är att dom är oxå leverantörer till någon annan. Undrar om dessa kunderna hade efterskänkt en hyfsat stor summa pengar till någon av sina kunder? Eller om dom känner till många företag som skulle efterskänka pengar till dom? Jag tror knappast det.
Vad en del kunder framförallt behöver komma ihåg är att vi lever i en mycket liten värld.
Därför är vi oxå väldigt selektiva med vilka kunder vi väljer att jobba med. Alla är inte intressanta eller aktuella för oss att göra affärer med.
Så!
Nu önskar jag en trevlig lördag <3

Καλό μήνα, som vi säger i Grekland

… men det är inte riktigt den här utsikten från mitt köksfönster som jag förväntade mig, denna första dagen i mars. Som ju officiellt är vårens första dag. Ska föreställa, iallafall.

Skitsamma. Snön är väl snart borta, och innan vi vet ordet av så är det vår och sommar igen! OCH jag kan äntligen använda mina skor någon hade ματιαξειτ, alltså ”ögat” (som jag köpte i Paris i höstas och som gick sönder efter ett par gångers användning).
Well, en kompis var i Paris i helgen och hon tog med mina skor och bytte dom 🙂

Älskar dom! Lyckligast i stan 😍

Som sagt, trevlig månad, alla fina människor <3

Translator