Ytterligare ett sällsynt inlägg :)

.. fast den här gången har det bara gått knappt fyra veckor sedan sist. Inte fyra månader.

Kan börja med att berätta att jag klarade även den här Arbetsrättstentan. Så himla glad för det. Jag var hyfsat säker på att jag hade klarat den från början men sedan var jag inte lika säker..

.. och när jag var på tentagenomgången och fick se facit, så borde jag ha minst 4 poäng till..
Nåväl, jag sket i det, för mig var det viktigt att bli godkänd, vilket jag blev.

Jag har varit i Uppsala hos min Elena och jag har varit i Stirling, Skottland, hos min Micaela.

Och jag ska snart till Uppsala igen. Men även till Skottland snart igen.
Men just nu är jag i Hamburg hos Maria Lindberg i ett par dagar.

I Tyskland måste man ha munskydd överallt, samt vaccinpass. Tex får man inte besöka restauranger, barer, gym, mm om man inte är vaccinerad.
Man får åka kollektivtrafik, men då måste man uppvisa negativt test varje gång man stiger på bussen eller tåget – och dessa tester är inte längre gratis, bara ett test i veckan som man inte behöver betala för. Det är medandra ord tufft för de icke-vaccinerade i Tyskland.
Förmodligen även i Sverige, inom kort.
De enda som inte ska klumpas ihop med foliehattarna är de som läkare avrått, de som av medicinska skäl inte får vaccinera sig – de ska självklart inte begränsas, även om de förmodligen redan är kraftigt begränsade, av egen fri vilja.

.. och hela helgen spenderades hos soulmate Alexia i Lund.

Massor med god mat, långa promenader och fina samtal. Livet <3

Om mindre än en månad är det jul…

Jag vet, det var längesedan sist

4 månader ungefär.
Det har hänt mycket. Inte så trevliga saker Jag har varit med om flera dödsfall i Grekland, bla min älskade thio Lambos, vår underbara granne Maria och min gudfar.

Min thio Lambos och jag

Grannen Maria, hon som tog hand om mig när jag blev jättesjuk, jag var 16 år och utan mina föräldrar i Grekland.

Mina gudföräldrar, Maria & Georgios

Men det värsta var min väninna Déspinas plötsliga och hastiga död i slutet på juli. Jag mådde mycket dåligt efter det. Tänkte oavbrutet på hennes familj. Saknade henne så. Grät konstant de första tre-fyra veckorna. Ville inte förstå att vi aldrig mer skulle ses. Många tankar som snurrade.Fortfarande gör det ont att ta in att hon inte är med oss och jag tänker på henne så gott som dagligen. Det är så orättvist. Så jäkla orättvist.

Sedan fick två väninnor till mig cancerbesked och min kusin i Tyskland ramlade så illa och slog nästan ihjäl sig.

Mina båda döttrar har flyttat, en till Uppsala och en till Skottland. Det är förvisso inte en sorglig grej på det sättet – jo, jag saknar dom som fan, men det är ju livets gång. Dom ska ju flytta någon gång. Tack o lov älskar båda Malmö så det blir Malmö mina tjejer återvänder till när studierna är klara. Tacksam för det.

Som tur är har det inte bara varit elände. På uppsidan så har jag varit på fantastiskt bröllop i Grekland i september, min väninna Dimitra och hennes Mathias gifte sig och det blev en underbar tillställning i kärleken tecken. Det behövdes.

Jag har tentat av och klarat en Arbetsrättskurs i somras. Och jag har tagit ytterligare en kurs i Arbetsrätt nu under hösten, den tentade jag av i slutet på oktober och svaret på om jag klarat den får jag den 19 november. Är sjukt nervös.. precis när jag lämnade in tentan kände jag mig hyfsat säker på att jag klarat den. Men allteftersom tiden gått har jag känt mig väldigt osäker.. risken finns (såklart) att jag inte har klarat den.
Faktum är att jag har haft väldigt mycket på jobbet (så tacksam för det) och jag har inte pluggat så mycket som jag borde. Till mitt försvar så har jag hela tiden sagt att mitt jobb kommer före studierna. Jag har ju ändå lärt mig väldigt mycket om arbetsrätt. Men visst, jag vill ha högskolepoängen oxå…
Nåväl. Inte lönt att stressa över det här nu, jag kan ju ändå inte påverka något. Och jag har möjlighet att göra omtenta den 8e december.
Men håll gärna tummarna för mig.

.. och framförallt, håll tummarna att jag och de som står mig nära, inte får fler tråkiga nyheter. Vi har fått vår beskärda del nu.

Vad detta inlägget handlar om, undrar ni?

Min uteplats/trädgård – vad annars?? Hahhaa! Jag är om möjligt ännu mer kär i den, nu när min nya loungegrupp kommit (låååång historia, men slutet gott allting gott).


Det blev en soffa med 6-7 platser till slut. Även ett svart matbord ingick i priset.
Matbord kan man inte få nog av, vi är ju några stycken i min grekiska feta familj <3
På tal om mat och matbord; jag hade middagsgäster över i onsdags och det var min mamma som stod för matlagningen. Hon är så grym min mamma. Världsbäst <3

… och så har jag fått vaccindos nummer två. Jag hade lite huvudvärk kvällen innan vaccinationen och jag tror att det berodde på att jag sprang 6km plus tog en promenad på en timme, ytterligare 5-6km, i värsta värmen, samtidigt som jag drack dåligt med vatten. Klart jag skulle få huvudvärk…


Tacksam att jag slapp biverkningar även denna gången. Har några vänner som har blivit sjuka av vaccinet, inget livshotande men tillräckligt för att störa vardagen 🙁  Att då få höra ”men det innebär ju att vaccinet funkar!” är föga uplifting.. <3
Jag hade bara lite ont i armen, var lite spänd och öm, precis som vid första dosen, men det gick snabbt över – det gick tillochmed fortare över denna gången. Tacksam, som sagt.

Önskar alla fina en trevlig helg <3

Även detta inlägg kommer handla om min trädgård och utespa…

… låt mig hållas! Jag fullständigt älskar min trädgård och utespa ju – som nu dessutom invigts på kvällstid oxå. Jag har alltså inte tidigare badat på kvällen. Och nej, jag har inte badat dagtid när det varit typ 28 grader varmt heller, haha 🙂

Hade några vänner över på häng i helgen. Vi solade, åt middag, drack aperol och vin, och sedan badade vi från ca kl 22-01! Tre timmars bubblande. Så skönt. Tiden flög iväg.Däremot tog jag en löprunda i 27 graders värme. Kan vara den jobbigaste rundan jag någonsin sprungit. Var helt slut efter bara någon kilometer, men sprang ändå 5 km på ren jäkla vilja.


.. och så dök det upp ett minne från Facebook, när jag terapiarbetade i min trädgård..
Före:


.. och efter! Vilken skillnad alltså.. kan fortfarande inte fatta att det sett ut som det gjorde.
Älskar min trädgård, så mycket! Låt mig hållas som sagt, det upphör snart 🙂

Tata folket <3

Den bästa tiden är nu!

Jag älskar våren och sommaren. Bästa årstiderna – i synnerhet när det är varmt och soligt. Vilket det varit i Malmö den senaste veckan (!). Det gäller att passa på.. den här arbetsplatsen, aka min trädgård, har verkligen funkat den senaste veckan:


Jag har sagt att jag älskar min trädgård va? 🙂

.. och jag älskar att hänga med mina döttrar, här äter vi lunch ute.

Jordgubbar till efterrätt hör liksom till. Det måste man äta på sommaren.

Och den bästa utställningen visas just nu på Malmö Live där min Micaela är en av ”Öppna Malmö”-ansiktena. Jag är så himla stolt <3


Jag är sååå stolt <3

Min soulmates son har tagit studenten och min första tandläkare var här, Mario från Cypern 🙂

Min sista tandläkare Laura var oxå på studenten, fan, borde tagit en bild på dom båda!
Nedan med familjens minsting Aliki <3

… och min ex-partner in crime Patricias son har också tagit studenten, nedan med min syster, Patti och Vero.

… och så är jag med ny iPhone då min 8 Plus slutligen har lagt av – och att den har överlevt allt den har gått igenom med mig… det är en grym telefon. Borde köpt den istället men det blev 11an eftersom den kändes skönare i handen.

Nu är det pluggdags – jag läser ju arbetsrätt för fullt! Tata folket 🙂

Trädäcket är nästan klart!

… återstår bara att klä in trappan upp till huset och trappan ner till källaren <3


Jag har länge stört mig på att jag bara har äppelträd i trädgården, fyra stycken! (jag hade fem men tog bort trädet på framsidan) så häromdagen köpte jag ett fikonträd och ett citronträd, står i nedan krukor. Jag älskar fikon och längtar tills dom kommer!


Jag är så sjukt nöjd! Så oerhört nöjd!! Kommer bosätta mig i trädgården haha.
Men jag är mindre nöjd med att min loungegrupp inte alls kommer den 2 juli som utlovat. Inte heller den 20 juli som det blev flyttat till – vecka 29 är det sagt nu. Det är för fan i augusti! Flera månaders väntetid! Jag fattar att butiken inte kan hjälpa det, men jag blir ändå irriterad. Nåväl, inte så mycket jag kan göra.

Jag har firat morsdag, är så oerhört tacksam för min älskade mamma <3 och jag har själv blivit firad av mina fantastiska döttrar som gjorde mig till mamma för 25 år sedan <3

Min mamma skickade med oss marmelad häromdagen, vattenmelon- och apelsinmarmelad. Hon är bäst, helt enkelt <3

Jag har varit på rolig tjejmiddag hos kär väninna…

.. och jag har ätit lunch ute med en annan kär väninna.

.. och jag har själv haft middag.. (köttet är marinerat i soja, inte bränt alltså, haha)

Jag har gjort ytterligare ett modelljobb för Southgate, spelade en tysk business woman på konferens 🙂


Just det, jag har skrivit tenta i grekiska, som jag blev godkänd på. Nästa vecka får jag veta om jag fick VG eller bara G. Jag hittade dessutom ett grammatiskt fel på själva tentan.. 😉

.. och sist men inte minst, jag har NATURLIGTVIS sprungit!


..och nu är det sommar!
Tata folket och kom ihåg att uppföra er 🙂

På hemligt uppdrag i Stockholm & fortsättningen på trädgårdsarbetet

Väl i Stockholm träffade jag min älskade kusin Christina och det var som vanligt så härligt att hänga med henne <3

Naturligtvis har jag tränat varje dag. Gymet var jättefint på hotellet.


Vilka jag hängde med? Dessa <3

.. och vilka jag hängde med innan jag åkte, bland annat Maria (Lindberg, reds anm) som var i stan.

Löprunda och sen räkfrossa 🙂

Vi går en coachutbildning tillsammans.

.. under tiden fortskrider arbetet i trädgården. Utöver trädäcket har jag även tagit bort häcken, såhär såg det ut före:

Häcken borta!


Såååå, så nöjd!

.. och sååå nöjd med att mitt utespa oxå är på plats <3

Nu ska bara allt bråte transporteras bort, använder appen TippTapp till det. Så smidigt! Och prisvärt. Tyvärr får jag vänta en månad till på min loungegrupp som jag beställt.. men den som väntar på något gott… väntar alltid för länge, hahaha!

Nu tillbaka till förberedelserna inför min grekiska-tenta som jag ska skriva imorgon.
Tata gott folk, trevlig helg önskas alla fina människor <3

Trädäck in the making – dag 2 & 3

Här går det undan! Detta var igår, fredag och dag 2:

Nedan var idag, lördag, dag 3:

Älskar att se att det händer saker! Längtar till på måndag, för då kommer mitt utespa <3

Mitt i alltihop ringer min syster och undrar om jag vill vaccineras idag! Jag bara, what! Det fanns tydligen doser på en vårdcentral i Malmö och om jag bara kunde ta mig dit inom en timme så kunde jag bli vaccinerad idag. Hell yes!

Så nu har jag fått första dosen, och ca fem timmar senare mår jag bra.

Och jobbet går oxå bra! Tack o lov. Ytterligare en konsult är anställd, en HR Business Partner och det innebär som vanligt att…

… jag snart levererar en ny tårta!

Så tacksam för det.

Och så har jag ytterligare ett rekryteringsuppdrag men den profilen är lite svårare.. en IT-specialist.. jag som inte längre gör IT.. men jag tänker hitta den. Har redan en intervju på måndag, en av mina gamla medarbetare från Elan IT-tiden.

Livet leker!
Tata alla fina människor, jag hoppas innerligt att livet leker även för er <3

Trädäck in the making – dag 1

Så här såg det ut från början:
(till höger ser man även häcken som grävdes upp några dagar senare. Där ska läggas plattor nästa vecka).

.. sen var mina föräldrar här och hjälpte mig rensa bort rabatterna. Tyvärr rök en av mina älskade björnbärsbuskar.. den andra är flyttad till ett annat ställe i trädgården.

.. och idag, dag 1 av skapandet av trädäcket, såg det ut såhär:

Dag 1 alltså, den 13 maj. Längtar tills det är klart och det ska det vara på söndag.
På måndag kommer mitt utespa, som jag provsitter i på nedan bild. Fem platser varav en liggplats – dvs min plats, haha.

.. och på tisdag kommer installatören som ska installera mitt spa. Längtar som sagt!

Löpning? Jajamen.

Trevlig kväll alla fina människor!

Jodå, jag lever :)

(till någras besvikelse, haha).
Iallafall.
Jag har precis fått beskedet att det blev ett VG på min tenta i Realia som jag skrev för några veckor sedan.

Så himla glad för det. En av de roligaste och mest intressanta tentorna jag skrivit.

Jag har haft en hel del jobb (tacksam!) vilket inneburit att jag i vanlig ordning kommer med tårta till den utrekryterade kandidaten.

Umgänge med familj – alltid! Här med minstingen Aliki som flätar håret på mig <3

Stort trädgårdsprojekt planeras! Jag ska lägga trädäck och skaffa mig ett utespa, jacuzzin ska stå längs staketet. På sikt ska även häcken till höger tas bort, tänkte lägga plattor på hela det området.

Ett par besök till Ikea..

.. då är ett besök på ”Fyndhörnan” ett måste. Även om jag tyvärr mer sällan hittar något där. Nu när jag tänker efter var det väldigt längesedan jag faktiskt hittade något på Fyndhörnan. Inte för att jag hänger jätteofta på Ikea, men ändå.

Att jag springer, ja det vet ni ju att gör. Hela tiden 🙂… och strax ut i det fina vädret för att springa ytterligare en löprunda.
Tata folket, nu är det vår. Hoppas jag iallafall, haha!

Arkiv