Om man hade velat se en komplett idiot …

… så skulle man ha varit på vår rättsliga förhandling idag.. ja, ni vet, den där lowlifen som är skyldig min dotter 20.000, idag hade vi en muntlig förhandling, en förhandling som jag var helt säker på att hon inte skulle dyka upp till. korkad är hon väl ändå inte, tänkte jag. Men jodå. Precis så korkad, och ännu mer, är hon tydligen.
Hon dök alltså upp. Till skillnad från hennes ombud (!). Kanske just därför hon dök upp själv. Annars hade hon dömts i sin frånvaro och åkt på ytterligare en tredskodom. I nuläget har hon två tredskodomar på sig, en från Region Skåne och en från Nano Invest, för kännedom.
(fast det kan faktiskt vara fler… har inte kollat upp just det lately).

Hursomhelst. Hon dök alltså upp som sagt. Till vår glädje – men oxå förvåning. Jag trodde faktiskt inte hon skulle vara  jävla blåst. My bad. Klart jag hade fel på den punkten.
Hon satt där, jätte-entitled. Och hånlog. Och svarade inte på en enda fråga som hon fick av domaren. Hennes stående svar var något i stil med ”jag har inget mer att tillägga än det som redan står i papperna”.
Fullständigt respektlöst. Det är förvisso inget som förvånar mig. Hon har ingen respekt för andras tid, eller för arbetande människor.
Hennes agerande fick henne verkligen att framstå som en komplett idiot. Det förvånade inte oss – vi vet ju redan att hon är helt dum i huvudet, och om jag får gissa så tror jag inte att domaren var överdrivet imponerad över hennes agerande heller.
Vem vet, hon kanske tänkte ”bäst att hålla käften och bara misstänkas för att vara en idiot, än att öppna käften och undranröja samtliga tvivel om hur blåst man egentligen är…” – well, här råder det verkligen inga som helst tvivel. What-so-ever. Bruden_är_blåst.

Vi kom iallafall inte överens. Lowlifen erbjöd oss 10.000kr, vi sa nej till det. Så nu går vi vidare till nästa steg.

Nästa gång ska de som vill närvara vid rättegången få veta vilket datum som gäller – i god tid!, och vill man komma är man mer än välkommen.
Några av dom som hon är skyldig pengar ville faktiskt närvara, men framförhållningen var dålig från min sida, så det blev inget. Nästa gång ska jag vara ute i bättre tid. Kan ju vara trevligt för henne att mötas med folk hon blåst. Not.

To be continued. Nu är det lite jobb som gäller.
Tata folket och kom ihåg, var en god person. Inte en komplett idiot.

Status över vårt 20.000kronors-ärende, undrar ni?

Jag har faktiskt fått flera mail där man undrar över hur det går med vår indrivning av våra 20.000kr.
Låt mig berätta 🙂
Hennes ombud kontaktade min dotter och ville förlikas. 8500kr var hon tydligen beredd att betala tillbaka.
Hon drar av för en grafisk profil – en grafisk profil som min dotter var beredd att betala för, mot att hon fick använda den. Såklart. Som om det ens skulle behöva förklaras (!).
Men se, det hade inte vår lilla bedragare tänkt. Vår lilla bedragare hade tänkt att min dotter ska betala för hennes grafiska profil. Hm.. Well. Man behöver inte ha ett medlemskap i mensa för att förstå att min dotter inte vill betala för hennes grafiska profil. Hon, bedragaren, skriver dessutom i mail till min dotter: ”Du har inte rätt till den när den inte är beställd åt dig. Det förstår du väl?” Sedan skriver hon ”Du har beställt den tillsammans med mig vilket gör dig skyldig att betala.
Va?! Snälla säg att det inte bara är jag som ser det uppenbara här? Retorisk fråga, jag vet att ni mina kära ca 20-30.000 läsare, att majoriteten av er inte är lobotomerade.

Nu försöker hennes ombud få det till att min dotter inte får ta del av den grafiska profilen eftersom hon inte betalat för den. Vet inte om man ska skratta eller gråta över ”vändningen” hennes ombud försöker göra.. Undrar om hennes ombud tror att det är ett gäng idioter som sitter i tingsrätten? Det finns nämligen något så banalt som datum i våra konversationer. Man kan alltså väldigt lätt utläsa vad som sades när. Självklart står erbjudandet om att köpa loss halva grafiska profilen, inte kvar.

Hon drar även av pengar för en påstådd kontorsplats som min dotter alltså påstås ha hyrt.
Min dotter var mycket tydlig med att hon varken hade behov eller ens råd med en kontorsplats. Ändå hävdar vår bedragare att min dotter visst har hyrt en plats.
Så jag ringde kontorshotellet och bad om avtalet som min dotter ju då rimligen måste ha signerat för detta, men se, det kunde man inte skicka. Av den mycket enkla anledningen att det inte finns något avtal. Eftersom min dotter inte hyrt någon plats. Så himla enkelt.

Sedan försöker man oxå misskreditera mig genom att säga att det pågår en polisutredning mot mig. Jag skulle kunna utredas för mord – det har fortfarande ingen relevans i huruvida bedragaren är skyldig min dotter 20.000 eller inte.
Det är dessutom ungefär lika sant som när bedragaren påstod att en vice chefsåklagare hade ett ärende för förtal mot min dotter. Vilket heller inte hade haft någon som helst relevans i vårt ärende.
Jag förväntade mig faktiskt liiiite mer höjd från hennes ombud. Faktiskt gjorde jag det. Han är ju trots allt jurist. Förvisso inte så gammal. Men jurist, som sagt.

Vi kan motbevisa varenda en av hennes lögner. Precis allt. Det enda vi faktiskt inte har på mail är just kontorsplatsen – men då förväntar jag mig att vår motpart uppvisar ett avtal. Som ju inte finns.

Hennes skulder är förresten nu uppe i nästan ofattbara 330.000 hos kronfogden – plus dessa 31 ärendena som väntar. Den summan vet vi ännu inte hur omfattande den är. Innan veckan är slut kanske summan är uppe i över en halv miljon. Kanske oxå en miljon. Och att antalet ärenden som väntar på att hanteras går från 31 till 50? Allt är möjligt med henne…
Notera att hon kan ha fler skulder. Ovan summa på 330.000 är alltså bara hos kronofogden. Hon kan ju ha ytterligare skulder hos flera inkassobolag. Just inkassobolag är inte så snabba med att gå till kronofogden direkt, inkassobolagen tjänar ju på att räntan tickar.

Vilka hennes 14 fordringsägare är? Utöver en herrans massa inkassobolag, så finns det även två städbolag som hon är skyldig pengar.
Precis, städbolag som hon har anlitat till både en flyttstädning den 2 februari i år, samt återkommande veckostädning i hennes nuvarande bostad – rimmar inte det lite illa med hennes kommunistiska tillhörighet? Det är ju tjänstefolksmentalitet? Genom att anlita tjänstefolk så upprätthåller man ju dessa klasskillnaderna. Klasskillnaderna som hon så desperat försöker krossa.
Hur fan vore det om hon slutade snacka sitt jävla skit om klasskillnader och istället erkänner vilken bluff hon är.
Japp, uber-kommunisten använder gärna städhjälp själv, men schssss, inte tala högt om det.

Det är fan ta mig skrattretande.

Jag längtar som en tok till nästa vecka då vi äntligen får möta henne i rätten. Jag skulle dock bli förvånad om hon vågar dyka upp. Men jag hoppas… åååå vad jag hoppas att hon dyker upp.

S  N  Ä  L  L  A.
K  O  M.

… men jag älskar oxå weekends like this

Med ”weekends like this” menas med den typen av helg jag precis haft, dvs middag hemma med vänner, Maria (Lindberg, reds anm), Favo-Fredric och Rehanna. Min Elena och hennes kompis Dafina joinade oxå. Vi hade väldigt trevlig.

Morgonen därpå tog jag & Maria en löprunda på 6,5km längs Ribban.

Underbart, som vanligt.
Sen har resten av helgen sett ut ungefär som nedan. Jag på soffan med en bok i handen. Underbart.

I perioder hade jag såklart oxå datorn eller mobilen i handen, för att kommunicera med kandidater samt boka intervjuer. Jag jobbar varje dag, remember. Även på helgerna. Och remember att jag inte klagar 🙂

.. och nu är det måndag och ny vecka! Det blir en mycket intensiv vecka med minst 10 (!) intervjuer, styrelsemöte, möte med min adept, avtackning för en medarbetare vars konsultuppdrag är avslutat och ett par kundbesök. Jag ska dessutom på AW med en gammal Regions Skåne-kollega (ser man på!) och så ska jag faktiskt också se Mia Skäringers No More Fucks To Give.
Men jag ska även på en mycket tråkig sak, begravning. Jag kände inte henne alls väl, men vi pratade alltid när vi sågs. Jag känner oxå delar av hennes familj och av respekt så ska jag närvara på begravningen.

Lev livet <3

Jag älskar mitt jobb


Jag gör verkligen det. Oavsett hur hårt belastad jag är, och just nu är jag ganska tungt belastad med en säkerhetschef, en kundcenterchef, en CFO och en VD, samt en sälj- och marknadschef och en regionchef som förhoppningsvis oxå är på väg in (håll tummarna).

Det svåra i mitt jobb är inte att hitta kandidaterna, det gör jag hyfsat lätt, i all ödmjukhet. Det har jag mitt stora kontaktnät att tacka för. Men tillochmed då kan det ibland vara svårt, för även om jag hittar kandidater hyfsat ”lätt” så ska även tajmingen vara rätt.
Det svåra är att hantera alla sökande. Jag vill verkligen inte missa att återkoppla till folk. Det finns dom som lägger ner mycket tid på att söka en tjänst och då vill inte jag missa att återkoppla.
Men ibland undrar jag över dom som ringer – förstår dom att jag kanske har fått femtio-sextio samtal (som jag faktiskt fick när jag gick ut med VDn häromveckan – och nästan lika många mail!) och att det inte är möjligt för mig att ringa tillbaka till alla? Jag smsade samtliga och bad dom kontakta mig via mail, den kommunikationsvägen hanterar jag bättre. Och jag har inte missat någon, puh.
Funderar faktiskt på om jag ska ändra meddelandet på min voicemail och hänvisa alla som söker jobb att maila mig istället.
Visst, folk vill ställa frågor om tjänsterna, det förstår jag, men jag har oftast många sökande till alla tjänster jag går ut med, och jag har, med all respekt för alla människor, inte tid att prata med samtliga som ringer, i synnerhet inte folk som inte ens är relevanta för tjänsten. Kandidater som är relevanta, ja, dom ringer jag själv upp.
Och kandidater som absolut vill komma i kontakt med mig – dom hittar ett sätt 🙂

Nu är det långhelg och jag ser mycket fram emot den. Ska ta det lugnt och bara vara. Netflix, soffan, löprunda – lördagens löprunda kör jag med Maria (Lindberg, reds. anm) som är hemma över helgen.
Jag ser inte lika mycket fram emot tandläkarbesöket imorgon, men det är bara att pallra mig dit och se glad ut. Tack o lov är allting bra – hoppas jag! – det är en vanlig rutinkontroll för att se om mitt implantat, min låtsastand som jag kallar den (jävligt dyra låtsastand..!) fortfarande ser ut som det ska. Det känns bra iallafall så jag får väl lita på det.

Tata alla fina människor. Njut av livet och skräm inte ihjäl någon dessa dagarna <3

Man har dom bara till låns

… sina barn alltså. Sägs det. Jag är iaf inte helt okej med det upplägget … Jag vill inte bara låna mina barn. Jag vill alltid ha dom.
Min ena dotter har flyttat hemifrån. Det har iofs gått några månader sedan hon flyttade, men jag har inte riktigt vant mig vid det. Mycket märklig känsla (och ska man hårddra det så flyttade hon egentligen för fyra år sedan..).
Jag har uppfostrat mina barn till att vara självständiga och oberoende unga kvinnor, och sen när dom väl står på egna ben så känns det så konstigt. Jag är såklart oerhört stolt, men det är med blandade känslor, ska motvilligt erkännas.

I samband med dotterns flytt råkade jag hitta min gamla ex-särbos mikrovågsugn i källaren (ja, han som ljög ihop några konstiga historier som han förmodligen trodde skulle få honom att se bättre ut?), jag trodde faktiskt att jag hade slängt micron i samband med att jag renoverade mitt kök för två år sedan, men det hade jag inte tydligen, så min dotter fick den. Den passade faktiskt väl in i hennes kök.

… i några veckor.
En kväll när dottern ville poppa popcorn så började ugnen nästan brinna..

Så nu har den förpassats till soporna. Vilket den borde ha gjort för längesedan..

… och det där med att jag alltid vill ha mina barn – det vet jag ju om att jag ändå har. Dom är alltid med mig oavsett var vi befinner oss eller var vi bor. Så tacksam för att dom vet att jag alltid finns i bakgrunden. Att jag alltid stöttar och ställer upp om dom behöver mig.

Nu back to work – enjoy och njut av livet folket.
Kom ihåg att behandla andra som du själv vill bli behandlad! <3

Min fantastiska pappa Michael, 80 år idag

Kan knappt fatta att min pappa är 80 år. Det låter ju asgammalt, men min pappa är långt ifrån ”gammal”. Tvärtom! Han har alltid både sett väldigt ung ut och viktigast; han håller sig vid hyfsat god fysik. Promenerar varje dag tex, är aktiv och rör på sig. Festa är han oxå bra på, haha. Sin egen överraskningsfest förra helgen firade han big time.

Min pappa är världens bästa pappa, men oxå make, morfar/farfar, svärfar, bror, thios och vän.
Snäll, rättvis, klok och filotimos. Det ordet finns bara på grekiska. Han är en alldeles fantastisk person som aldrig skulle tveka att hjälpa någon som behöver det.
Min pappa är dessutom min största förebild när det gäller entreprenörskap och att driva eget.

Vi överraskade alltså pappa med en fest. Våra föräldrar trodde att dom skulle fira sitt barnbarn Matildas födelsedag, när dom intet ont anandes åkte hem till min bror i lördags, haha. Där stod vi, familjen men oxå deras vänner och bara ”surprise!!”. Farsan blev verkligen överraskad <3

Avslutningsvis, min dotter skrev nedan inlägg på sin Instagram, och det sammanfattar pretty much min pappa <3

(fast det där med timmarna på kafenio… det har mormor begränsat, hahahah! Just kidding, han hinner inte spendera lika mycket tid där för han är fullt upptagen med att hämta och lämna de små barnbarnen från skolan och träningar.. <3 )

Som jag älskar dig, min fantastiska pappa.
Som vi ALLA älskar dig, alla vi som har turen att ha dig i våra liv.
Stort grattis på 80-årsdagen idag!

Det här med förtal

Jag har läst på lite om lagen om förtal.
Det står att om ”Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.” 
Man tar alltså inte hänsyn till om det som sägs är sant eller inte. Som man tex gör i Tyskland. Där är det sanningshalten i det som sägs som avgör om det är förtal eller inte.

”En uppgift kan dock anses försvarlig att lämna, om den har högt allmänintresse”.  Se, det är intressant.
Jag anser att det är skyhögt allmänintresse om en person är, låt oss säga, en parasit och bedragare av stora mått. En sådan person måste outas för omvärlden.
Jag är beställare. Jag köper in tjänster. Jag känner många beställare och inköpare och jag vet att jag definitivt hade velat veta om det finns en bedragare som jag borde akta mig för. Precis som alla andra beställare jag känner som oxå hade velat veta. Därav att personen måste outas. Man vill ju inte att den personen ska få härja fritt.
Hur kan det vara förtal att varna andra för att beblanda sig med bedragare? Det är ju inga lögner man sprider. Det är ju sanningen.
Vi som är seriösa, vi måste kunna prata och varna varandra. Annars kan ju dessa bedragare härja hur länge som helst. Och lura hur många som helst.

Om någon hade varnat oss för vår lilla parasit, hon som är skyldig oss 20.000kr, så hade vi förmodligen inte varit där vi är idag, nämligen i tingsrätten (för att hon hade fräckheten/dumheten att överklaga kronofogdens beslut. Såklart hon gjorde, hon är ju redan nedsvärtat och prickad hos fogden, varför skulle hon bry sig. Hon har inte tillfört samhället särskilt mycket under sina 26-27 år, varför skulle hon börja bry sig nu?).
Vi hade förvisso oxå kunnat göra vår hemläxa och ringa kronofogden för att kolla upp henne.. det gjorde vi inte.. lesson learned.
På tal om vår parasit och kronofogden: När vi kontaktade kronfogden i maj 2019 var hennes skuld på  111.000, fördelat på 12 fordringsägare.
Nu, några månader senare är hennes skuld uppe i, håll i er, 315.412kr fördelat på 14 fordringsägare, där vi är en av dessa 14.
Och vet ni vad mer? Ni håller i er va? Dessa 315.412 är alltså fastställda skulder som kronofogden beslutat att hon ska betala tillbaka – utöver dessa fastställda skulder väntar ytterligare 31 – TRETTIOEN!!! – ansökningar om betalningsförelägganden.

Trettioen.

31.

Alltså trettioen ansökningar om betalningsförelägganden.

Låt det sjunka in. 31.

Ni fattar va? På tal om att bidra till samhället.

Ska man verkligen inte outa en sådan person? Varna andra? Klart man ska! Klart som fan att man ska!
Som tur är ska det jävligt mycket till för att någon ska dömas för förtal. Eller ja, tur och tur – ibland är det såklart inte bra, men när det gäller sådana här rötägg som vår lilla parasit, då borde folk tacka den som outar och varnar.
Och på tal om att dömas för förtal: den här parasiten har dessutom ljugit i sin överklagan där hon påstår att det finns ett förtalsärende på min dotter. Hon namnger (!) vice chefsåklagaren som hon påstår har ärendet på min dotter. Det var mycket enkelt att ringa den här vice chefsåklagaren – som inte hade en aning om vem min dotter var, och naturligtvis fanns det inget ärende på henne.
Hur korkad får man vara??? Det är ju sånt som man kan kolla upp på nolltid!
Och så en massa andra saker i hennes överklagan som är så absurda att det faktiskt direkt är löjligt. Hon säger emot sig själv hela tiden. Hänvisar till avtal som hon några rader längre ner i sin överklagan påstår ”inte stämmer” (!?). Listan kan göras lång. Men jag orkar inte dra det här.

… och nu låtsas hon plugga på juristprogrammet i Lund. Eller rättare sagt, hon har ju inte skrivit det rakt ut, inte så att jag har kunnat läsa det någonstans, hon bara eftersöker kurslitteratur till termin 1 på juristprogrammet. Det behöver ju inte innebära att hon påstår att hon pluggar där. Men om jag känner henne rätt, så låtsas hon nog gärna att hon pluggar juridik. Hon är dock inte inskriven på juristprogrammet i Lund – eller på något annat universitet i Sverige. Jag har kollat upp det naturligtvis. Hon har för övrigt noll akademiska poäng. Hon har inte ens en fullständig gymnasieexamen. Och nej, jag lägger ingen värdering i det. Men det gör det fullständigt omöjligt för henne att komma in på juristprogrammet. Eller något annat program.

Ja, herregud, vad ska man säga. Jag ser mycket fram emot att möta henne i rätten. Det ska bli så roligt att höra hennes (jävligt korkade) förklaringar på varför hon inte är skyldig min dotter dessa 20.000 kronorna – som hon flera gånger  i mail medger att hon ska betala tillbaka. Och som hon signerat ett avtal på, att man ska få tillbaka investerat kapital om aktiebolaget inte bildas.
Hon tror förmodligen att hon kan lura tingsrätten oxå. Tror dock inte att dom är lobotomerade och köper hennes bullshit.
Som sagt, det ska bli intressant! Och jag lovar att uppdatera med målnummer när det är klart.

Tata folket. Kom ihåg att alltid göra rätt för er!

In love with Athens

Helgen tillbringades i Aten. Jag är officiellt numera förälskad i den grekiska huvudstaden. Wow alltså. Detta var min tredje gång som jag besökte Aten, sist var jag där under OS 2004 och dessförinnan var jag där 1992, tror jag.
Denna gången, tredje gången gillt, besökte jag bl a Akropolis. Det var magiskt. Överväldigande.

På vägen upp stannade vi till på en annan klippa, där man oxå hade hela staden under sig.
Breathtaking.


… och man var tvungen att vara försiktig!
Köpte en guldkrans att ha i håret <3

Vi gick in i kyrkor…

Ovan skylt fick mig att lite osökt tänka på den busschauffören i Malmö som inte lät en ung tjej gå på bussen eftersom hon ansågs för lättklädd..

Vi besökte såklart Syntagma och såg ”tsoliades” som vaktar ”The Unknown Solider”s grav.

(En tsolias är oxå en soldat).

Vi åkte till Sounio och Poseidons tempel tillsammans med min kusin Makis och hans familj.
(som oxå hämtade och lämnade oss på flygplasten <3).

… oxå helt magiskt.

Vi strosade runt på fina gator och åt på goda ställen.


Varför det blev Aten just denna helgen? Min systerdotter som brottas, Anna, skulle tävla för det grekiska landslaget för sista gången (eftersom hon snart fyller 15 år och då måste välja vilket land hon i fortsättningen ska brottas för – det blir Sverige). Tävlingen, Balkan Championship, skulle egentligen take place i just Aten. Men för en-två månader sedan flyttade man tävlingen till Bulgarien (!). Jag bokade resan för mina döttrar och mig redan innan sommaren. Och det var bra att det blev av nu – vädret var perfekt och jag har faktiskt lovat mina döttrar detta sedan dom var 8 år..

Vilken placering Anna hamnade på i mästerskapen? Tredje!
Hon vann – inte bara en gång, utan två!, över den regerande grekiska mästarinnan, som alltså Anna förlorade mot i finalen i våras under de Grekiska Mästerskapen. Inte för att Anna var sämre, men för att Anna slarvade bort segern… Då! – men inte denna gången – eller rättare sagt dessa gångerna; Anna vann som sagt två gånger över henne i Balkan-mästerskapen. Så fick jag det sagt, haha.
(och nej, den grekiska flickan är inte dålig, absolut inte. Men hon är inte bättre Anna om vi ska vara ärliga. Det är oxå därför Anna blev uttagen till grekiska landslaget, fastän hon ”bara” kom tvåa, för att hon var/är bättre än ettan och egentligen borde stå som segrare).

Nåväl. Back to business nu efter en underbar långhelg i Aten.
Tata folket, ta hand om er och kom ihåg att le 🙂

Modell för en dag 🤩

.. och shit så kul det var!
Ägaren och VDn på Southgate Casting & Production, www.southgate.se frågade om jag ville göra ett jobb för dom, jag skulle spela en business woman, och svaret var inte svårt – klart jag ville! Såklart under förutsättningen att Southgates kund (ARJO) oxå ville ha mig. Det ville dom! Så kul!

Så kul det var! Visst, en del väntande men gänget jag jobbade med var så roliga 🙂 både killarna från Holland som jag fotades med – riktiga tekniker från just ARJO – men oxå fotografen Freddy och ADn Anna från Navigator.

Det här vill jag definitivt göra om – men ikväll, ikväll är det filmpremiär med Maria Lindberg i Hamburg! Maria har varit med i en film som heter Gipsy Queen, och hon har även koreograferat boxningsmatcherna. Hur coolt är inte det! 🤩

Tata alla vanliga dödliga, nu går jag tillbaka till mitt superglamourösa liv 😂😂😂

Shit vad mycket det är nu!

.. men oj vad jag gillar det! Älskar det tillochmed.
Vet att jag har sagt det förut men det tål att upprepas: jag har världens bästa jobb. Utan tvekan.
So what att jag jobbar många timmar om dygnet, jag har ju förmånen att få betalt för att göra det jag älskar. Jag ser det verkligen inte som en uppoffring.
Just nu är jag inne i en hyfsat intensiv period, jag har flera ganska tunga rekryteringsuppdrag som ska tillsättas – tunga men oxå jäkligt roliga! Parallellt med det tillsatte jag ett uthyrningsuppdrag som jag oxå gläds mycket åt – jag vill ha fler uthyrningsuppdrag.

Och när jag behöver fokusera på annat är jag tacksam för mina väninnor, bla Neno, som var här på brunch hos mig i söndags… (kvällen innan var jag bortbjuden på middag)..


Jag är tacksam att jag kan shoppa det jag vill, även om mina skor inte föll alla smaken haha.

Fast mest tacksam är jag över mina älskade löprundor.

Älskar att min kropp orkar, att min kropp bär mig och att jag är skadefri.

.. och så älskar jag att jag kan kolla på serier när jag vill, och det ska jag göra nu.
Tata folket, lev livet varje dag <3

Translator

Arkiv