Jag är i total chock. Faktiskt.

Ni vet den här bedragaren som lurade min dotter på 20.000kr?
Vi hade en andra muntlig förhandling den 22/4 (ej att förväxlas med rättegång) där vi gick med på att bara få tillbaka 10.000kr, istället för 20.000kr.
Min dotter valde alltså att acceptera hennes bud på 10.000kr.
Vår bedragare hävdade att min dotter var skyldig att betala hälften för en grafisk profil, samt för en kontorsplats hon varken bett om eller beställt.
(Jag har redan förklarat detta innan, men förklarar kort igen: vi erbjöd oss att köpa den grafiska profilen men vår bedragare ville ha ensamrätt på den, då har man ensamrätt även på fakturan gumman. Angående kontorsplats så var/är universitetet min dotters kontorsplats, hon hade heller inte råd att ha en kontorsplats, men vår bedragare envisades med att bjuda min dotter på en månad. Något vår bedragare tycks ha ”glömt”. Nåväl).

Så hur kommer det sig då att vi fick (hälften av) våra pengar tillbaka? Jag är fortfarande chockad. På riktigt alltså. Jag hade förlorat stora pengar om jag hade slagit vad med alla som jag har pratat med om angående huruvida hon skulle betala tillbaka eller inte.

Jag tror att en viss CW med 100.000 följare på Instagram har stor betydelse i att vår bedragare betalade tillbaka hälften av pengarna hon är skyldig min dotter. Tack CW <3

Hur CW kom in i bilden? Jo, vår bedragare hade the nerve att anklaga CW för förskingring (!), ja ni läste rätt (helt ok om man vill gapflabba här), och när CW slog tillbaka med (halv)full kraft, så höll vår bedragare på att bajsa på sig av rädsla (jag vet, under min värdighet att skriva så..).
CW hade nämligen (bland annat) vårt domslut i handen och hade av flera andra fått en mycket klar bild över vem vår bedragare är, och att förskingring och allmänna lurendrejerier nog var hennes specialitet. Inte CWs.
Iallafall, det verkade som att vår bedragare felaktigt misstog CW för en idiot, för hon skriver ju att domen stadsfästes till hennes fördel (!) som om CW varken kan läsa innantill eller ta till sig information.
Hur vår bedragare för övrigt kan få det till hennes fördel, det övergår på riktigt mitt förstånd. Antingen har inte hennes ombud förklarat ordentligt, eller så har vår bedragare inte förmågan att ta till sig information. Jag tror på det senare.
Längre ner i detta inlägget kommer jag lägga ut domen, dock namncensurad, så kan även ni mina ca 30.000 läsare, bilda er en egen uppfattning angående till vems fördel domen stadsfästes.
En liten hint, vi är KÄRANDE, hon är SVARANDE. Det är alltså inte vi som ska betala tillbaka något.. inte heller är det vi som hade fått besök av kronofogden och eventuellt polis för utmätning av värdesaker i vårt hem, om vi inte hade betalat tillbaka det överenskomna beloppet.. just saying.
(och då skulle även summan vara tillbaka på 20.000kr plus ränta mm eftersom det överenskomna beloppet på 10.000kr hade förfallit).

Nedan är delar av vår bedragares meddelanden till CW:
(och for the record, hade CW slagit tillbaka med full kraft, hade vår bedragare varit helt körd by now).


På tal om att hon ”stod ut och lät tingsrätten bedöma”: som jag skrev inledningsvis i detta inlägget: Det har inte varit någon rättegång. Jag skriver det igen: DET HAR INTE VARIT NÅGON RÄTTEGÅNG. Vi hade en muntlig förhandling. Det är stor skillnad.
Vid en muntlig förhandling är det inte tingsrätten som ”dömer”, utan det är parterna som väljer om man är överens eller inte.
Därefter, när/om man kommer överens  döms SVARANDE, dvs vår bedragare, genom att tingsrätten stadsfäster överenskommelsen, dvs DOMSLUTET.
Och
vår bedragare är alltså DÖMD genom vår överenskommelse att betala tillbaka våra pengar.
Så hur hon får detta till sin fördel… det förblir en gåta …
Jösses alltså. Hon har en mycket skev verklighetsuppfattning, om hon nu själv tror på all idioti hon skriver. Extremt skev verklighetsuppfattning.

Dessvärre syns inte denna domen (eller hennes andra tredskodomar som hon oxå har (minst 2 stycken, vad jag vet) på tex Lexbase eftersom det här ärendet inte är ett brottmål – det är en civilrättslig tvist.
Men förr eller senare kommer hon säkert att dömas i ett brottmål, det är jag helt övertygad om. Brottsrubriceringen kommer då gissningsvis att lyda ”bedrägeri”, ”olovligt förfogande”, ”urkundsförfalskning”, eller liknande. Kom ihåg var ni läste det.. först.., höll jag på att säga, men jag kan knappast vara den första som säger det eller ens tror det. Definitivt inte den sista heller.

Varför vi gick med på att förlikas på 10.000kr?
Jo, för att vi var helt övertygade om att vi inte skulle få några pengar. Vi borde ha förlikats redan den 18e november 2019, när vi hade den första muntliga förhandlingen. Även då gick hon med på att betala tillbaka 10.000kr.
Vi var helt inställda på att vi skulle få gå tillbaka till kronofogden igen och att denna storyn skulle sluta med utmätning i hennes hem, om man nu hittade något av värde, vill säga. Vår bedragare äger nämligen ingenting. Hon har aldrig gjort ett ärligt handtag i sitt liv.
Och att hantera pengar, det vet vi redan att hon inte kan (det har hon tillochmed skrivit ner i ett av avtalen som hon signade med min dotter – det avtalet som hon manipulerade, lägligt nog plockade hon bort just den sidan från sin bevisning, där det står att hon inte kan hantera pengar – men vi upptäckte det och uppmärksammade naturligtvis domaren på det. Hon kanske glömde att vi oxå hade ett exemplar av det avtalet…?).
Men det är för att hon påstår sig vara bipolär. Jag är ganska säker på att hon diagnostiserat sig själv.. Mytoman är hon definitivt iallafall. 100% säker på det. Manipulativ som in i helvete med.

Hursom. Nedan ser ni domen, varsågoda och bilda er en egen uppfattning.
Ni som är läskunniga, normalbegåvade, hyfsat allmänbildade och kan ta till er information, ni kommer förstå till vems fördel domen stadsfästes.

Avslutningsvis.
Jag har vänner som säger att hon kanske har ändrat sig. Blivit en bättre person. Att hon insett att hon har gjort många fel i sitt liv och att hon nu vill börja göra rätt för sig. Nu när hon ändå ska bli mamma.
I vanliga fall hade jag hållit med. Jag tror nämligen på att folk kan förändras.
Men i hennes fall? Nope. Bullshit, säger jag.
I mina ögon är hon bara en rutten liten person som lurar och bedrar alla hon kommer åt.
Så länge man inte har förmågan att titta inåt. Så länge man inte har förmågan erkänna sina fel. Och framförallt förstå att man gjort fel – så länge man inte klarar detta, då har man inte förändrats.

Det enda som kan få mig att ändra uppfattning om henne, är att hon betalar tillbaka hela summan, alltså ytterligare 10.000kr OCH uppriktigt ber om ursäkt för att hon varit ett sådant svin. Inte bara till oss, utan till alla andra hon lurat och bråkat med. Och det är många.
Först då kommer jag tro på att hon förändrats.

Ja, jag vet att vi accepterade hennes bud på 10.000kr, men summan min dotter förde över var 20.000kr. Och så länge hälften av pengarna fattas, lika länge kommer hon bara var en simpel bedragare som förblir på min shitlist. Och givetvis behandlas därefter. Läs; jag glömmer inte bort hennes existens. Att jag inte kommer skriva om eller till henne innebär inte att jag inte ”jobbar” i det tysta. För det kan jag garantera er att jag gör.

Hade hon gjort detta mot mig, så hade jag förmodligen inte brytt mig lika länge, och kanske tillochmed ansett det vara ett avslutat kapitel iom att hälften av pengarna har betalats tillbaka.
Men hon gjorde detta mot mitt barn. Och det spelar ingen roll hur gammalt mitt barn är. Gör man något mot mina barn så blir jag definitivt din fiende.

Nu när hon själv får barn kanske hon kommer förstå vidden av vad en mamma är beredd att göra för sitt barn.
Så vem vet, kanske fattar hon, och faktiskt betalar tillbaka resten av beloppet..
Återstår att se. Men för säkerhetsskull så håller jag inte andan..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Arkiv