Vissa borde aldrig få bli föräldrar

Såg nedan i gårdagens Sydsvenskan och kan inte förstå hur man är funtad? Frågan är varför hon gjort detta? Har hon bara skitit i att borsta sitt barns tänder eftersom hon är dum i huvudet, eller är hon psykiskt sjuk och därmed inte begriper bättre? Det var ju ändå över minst en fyraårsperiod (!). Hoppas att barnet blir omhändertaget, om hon uppenbarligen inte är kapabel att ta hand sitt barn.

Blir återigen påmind om alla inlägg jag skrivit om just odugliga föräldrar genom åren och så många gånger tidigare, bland annat här, Hjärndöda föräldrar, och här och här, och här… och många, många gånger till. Jag landar alltid i samma slutsats: vissa svinpälsar borde aldrig få förmånen att bli föräldrar. Men tyvärr kan ju nästan vilken idiot som helst bli förälder idag.

Har jag då varit världens bästa förälder? Förmodligen inte, fastän mina fantastiska och alldeles bedårande döttrar faktiskt tycker det. Det är faktiskt sant. Dom brukar säga att dom alltid har känt sig trygga och framförallt oerhört älskade. Men att jag varit taskig när jag inte låtit dom få göra vissa saker.. hehe.
Ingen är perfekt, naturligtvis. Men att inte borsta tänderna på sitt barn som leder till smärtsamma ingrepp för det stackars barnet (herregud), eller att inte se till att barnet har mat på bordet och tak över huvudet, det borde man väl kunna kräva?
Att ha ordnad ekonomi och en stabil tillvaro – och inte minst ett stabilt psyke!, är väl det minsta man kan kräva att blivande föräldrar har. Och saknar de blivande föräldrarna detta, för att dom kanske är för unga och ännu inte hunnit skaffa sig ett eget hem och en utbildning, så borde det finnas någon ”garant” som säkerställer att barnet får sina behov tillgodosedda, om nu föräldrarna är inkapabla – eller ännu värre, är missbrukare eller psykiskt sjuka. Men sådana föräldrar ska ju inte vara vårdnadshavare överhuvudtaget.
Vet en del unga som blivit föräldrar och som älskar sitt barn gränslöst, som gör allt för sitt barn, som verkligen steppar upp – så ”bara” för att man är ung menar inte jag att man inte är lämplig. Däremot om man missbrukar, inte förstår skillnaden på rätt & fel, mitt & ditt, eller inte förstår att man måste sätta sitt barn i främsta rummet, är man definitivt inte är lämplig. Tycker jag. Och jag kommer alltid stå i barnens ringhörna. Alltid.

Nä, vissa borde definitivt aldrig få äran att bli föräldrar. Jag lider med alla stackars barn som har oturen att få föräldrar som inte har förmågan att ta hand om dom. Men jag är övertygad om att det kommer gå bra  iallafall – om dom får hjälp tidigt.

Comments are closed.

Arkiv