För stor åldersskillnad, finns det några regler egentligen?

Jag pratar om åldersskillnader mellan kärlekspar, som går both ways. Alltså  oavsett vem som är den alldeles ”för unga/för gamla” i relationen.
Vill börja med att tala om att jag har vänner, både kvinnor och män, som lever med betydligt yngre/äldre partners. Och dom är väldigt lyckliga. Trots att en & annan tex fått avstå barn. Det hade jag förvisso aldrig gått med på, varken att avstå från att få barn, om jag nu inte hade haft det, eller att vara med någon som är betydligt yngre.

Vad är då betydligt yngre? Är det någon som är 5-7-10 år yngre? Eller 15-20 år yngre? Ingen aning. Vet bara att jag personligen har svårt att förstå hur man kan vara ihop med någon som är närmare ens barn i åldern, än sig själv.
Vad har man gemensamt? Och om det skiljer en sisådär 20-25 år, så inbillar jag mig att båda parterna dessutom ser betydligt äldre/yngre ut än vad man är – eller?
Sorry om jag låter dömande. Det är inte min mening. Jag säger inte heller att det nödvändigtvis måste vara fel.
Men jag skulle absolut inte klara av det. Jag skulle aldrig kunna vara ihop med någon som är närmare mina barn i åldern. Och i all ödmjukhet så har jag fått attention från betydligt yngre killar, men det är för mig omöjligt att känna annat än moderskänslor, typ.

Och även om det egentligen inte skulle ha betydelse, så hade iallafall jag undrat vad folk skulle säga? Och inte vilket folk som helst; jag tänker på min familj. Mina barn! Hade dom kanske skämts över mig? Förmodligen…
Nu ska man kanske inte tänka så, på hur andra kommer ta det, för det är ointressant för många, men jag är inte som andra..det har ni förstått för länge sedan 🙂

Och ja, jag vet, åldern är bara en siffra. Visst är det så. Men det finns högre siffror, och det finns lägre siffror..

Vart-fjarde-par-jamnarigt-citat

Och som sagt, sorry om jag låter dömande.. det är inte min mening isåfall.
Tata folket!

One Response to För stor åldersskillnad, finns det några regler egentligen?

Arkiv