Boxningen begår snart självmord…

Jag var i Polen förra veckan och kollade på Maria (Lindberg, reds. anm) när hon fightades om en VM-titel. En match som hon orättvist nog förlorade. Hon var den bättre boxaren men det vågade inte domaren ge henne, som dömde till polskans fördel.
Så jäkla orättvist. Läs gärna Kent Hanssons & Stefan Alfelts Mr Ringside ”Boxningens poängsystem ett självmord som hotar sporten”.
Ett utdrag ur texten från ovan länk:
Maria Lindberg var den bättre boxaren i Warszawa men förlorade mot hemmaboxaren och WBC-mästaren Ewa Piatkowska med minsta möjliga marginal, 115–115, 116–114, 116–114. Ett poäng mer till Maria och matchen hade blivit ett majoritetsoavgjort resultat. Vilket naturligtvis är komplett vansinne.”

Ja, det är vansinne. Man tappar ju helt förtroendet. Det går inte att vinna om man är borta-boxare, såvida man inte knockar sitt motstånd eller är totalt överlägsen. Och totalt överlägsen kan man ju inte vara på den nivån.
Maria var naturligtvis besviken, det är ju inte kul att inte få bältet man faktiskt förtjänat. Men hon var ändå vid gott mod.
Maria med ovan nämnda Stefan Alfelt efter matchen

Med sitt team, Tomek, Khoren och Pavel

Noterar ni förresten den fina loggan vid högra bröstet (deras vänster?) Just det, jag var stolt sponsor även denna matchen :=)

Arenan var gigantisk!

.. och här är vi med Favo-Fredric, ni vet han som gjorde dokumentären ”Maria och Skuggan”.

Bara (nej, verkligen inte så bara!) att bita ihop och ta nya tag.
Någon jävla gång ska det väl finnas en domare som vågar döma rätt!

Comments are closed.

Arkiv