Att säga eller inte säga. Det är frågan

url
Ska man alltid säga det man har på hjärtat? Om det är snälla saker, ja! Såsom att någon är snygg, har fin klocka, eller har en fin ny klänning, tex. Tycker man inte det, bör man inte säga något alls.
Men om det är andra saker, som inte handlar om ytliga ting, och där man riskerar att bli rejected.. ska man fortfarande ändå säga det?
Naturligtvis handlar det om kärlek.
Jag fick frågan häromdagen av en väninna som befinner sig i ett dilemma. Hon hade träffat mannen i sitt liv, allting kändes så rätt, livet lekte och allt var frid och fröjd… men av olika anledningar tog det slut. Och hon är förkrossad. Han mår väl inte så bra heller. Hon älskar honom. Alltså verkligen älskar honom, men vågar inte säga det för att hon helt enkelt är rädd för att bli avvisad.
Usch.. jag förstår henne.. Jag har själv haft ett tufft uppbrott, det är längesedan nu, men jag minns hur oerhört svårt det var att mista honom.

Hursom, jag rådde iallafall min väninna att blotta strupen eftersom hon älskar honom så mycket, att hon måste säga precis som hon känner.
Hon ville fundera lite till. Klokt. För det blir faktiskt bättre ju längre tiden går. Det är dom första månaderna som är mest kritiska. Överlever man bara dom så…
Tiden har ju en förmåga att läka alla sår. Man överlever. Det gör man, fastän man inte tror det när man är mitt i skiten. Man tror heller inte att man någonsin kommer kunna skratta igen och känna genuin glädje. Eller träffa någon ny. Men det kommer man. Livet går alltid vidare.

Oavsett vad hon gör, om hon berättar hur hon känner eller inte, så tycker jag att det är så oerhört sorgligt när man vet att man hittat sin själsfrände, och så kan man inte vara tillsammans med honom. Otroligt sorgligt är det.
Men jag tror oxå att what´s meant to be always finds its way… One way or another.. Antingen så sväljer någon sin stolthet eller så kanske man råkar mötas någonstans eller så.. vad vet jag! Om det är menat så händer det.

Om jag lever som jag lär? Detvillsäga, lyder mina egna råd?
Well låt oss prata om det en annan dag.
Nu önskar jag trevlig helg <3

Comments are closed.

Arkiv