Alla vägar bär till Rom …

… och sen hem till Malmö igen!
Min ena dotter, Elena, studerar ju en termin i Rom och nu när julledigheten var över, bestämde vi, Micaela, min andra dotter & jag, att vi skulle åka med henne tillbaka. Andra gången både jag & Micaela hälsar på Elena i Rom.
Nu är vi alltså hemma igen och det har varit några härliga dagar tillsammans – de få stunderna vi tillbringade ihop som ”turister”. Vi alla tre hade ganska mycket att göra, tjejerna med sina studier och jag med mina jobb.
Första kvällen lagade Elena en jättegod middag till oss, med pasta (såklart) salami, lök, zuccini och majs.

Vi har redan sett de ”vanliga” sevärdheterna (spanska trappan, fontänen, piazza navarro, colosseum mm) så vi har bara hängt runt Ottaviano, området Elena bor i, och Vatikanen, eftersom det ligger ett stenkast från Elenas lägenhet och för att även Elenas universitet ligger där, Lumsa Universitet.

Den här tyckte jag var lite rolig, hahaha. I´m a plant!
.. och nedan sötaste bilen i Rom, aaaah.

Älskar alla mysiga smala gränder i Rom…Vatikanen


I närheten av Slottet ligger Coromandel, ett ställe som serverar både brunch och middag, 
Coromandel is a must om ni besöker Rom. French Toasten, närmast på bilden, kan ha varit det godaste jag ätit på länge.
Ligger på Via di Monte Giordano, 60 och man måste kolla öppettiderna; brunch serveras fram till kl 15, sedan är det stängt fram till kl 20. Måndagar stängt. Rekommenderas!

Det regnade en av dagarna.


Ovan mysiga ställen ligger precis vid Elenas universitet, som är på andra sidan gatan.

Nedan när min Micaela & jag satt på ett fik och jobbade/pluggade en av dagarna, Elena pluggade hemifrån eftersom hon blev sjuk.

… som hon nog smittade oss med oxå… jag hostar, har ont i halsen och är allmänt krasslig. Men det är lugnt, jag kan ta det. Värre är det för Elena, även om hon oxå kan ta det, men det är så typiskt. Hon har tentor att skriva idag, den 12, den 16e, 22 och eventuellt 29 januari. Dom är inte nådiga i Rom, alla tentor kommer samlade i slutet av terminen.

Som sagt, härliga dagar för mig och mina döttrar. Jag har redan varit två gånger hos min dotter inom loppet av några månader, men förmodligen kommer jag hinna med en tredje vända till till Rom innan Elena kommer hem, då för att hjälpa henne packa, städa lägenheten mm, inför hemresan. Jag åker alltså dit med en tom resväska, och bara om hon vill att jag kommer.
Gud som jag längtar tills hon kommer hem!

Snart är det helg, önskar alla fina människor en härlig sådan <3

Comments are closed.

Translator

Arkiv