Kalas, akuten och IKEA. Så sammanfattas helgen

Min älskade systerdotter Anna fyller 13 imorgon och igår firade vi henne.
Min fantastiska mamma Toula gjorde en brottar-tårta (!), alltså hon är grym! Fast dockorna fick hon hjälp med. För mycket pill.. även om hon hade klarat det med.
Vill man se mer av min mammas verk, kan man klicka här. Allt från basketboll-, Pippi Långstrump- och Bananer i pyjamas-tårtor, till Barbietårtor, haklappstårtor och boktårtor.


Mamma med min Micaela <3

Jag med älskade Aliki <3

Efter kalaset åkte jag & min Micaela hem, och vid 23 åt Micaela lite kyckling, som min goda vän Lotta kom med tidigare under dagen.
Ett litet kycklingben fastnade i halsen och trots att Micaela både åt, drack och försökte hosta upp det så satt det stenhårt.
Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra. Är det farligt? Försvinner det av sig själv?
Micaela var inte påverkad eller så. Hon andades som vanligt men benet störde henne.
Så vi ringde 1177 – som säger direkt att Micaela måste åka till akuten. Vi bara, what! Kl var 00.30 men det var bara att masa iväg sig. Hon kom in ganska omgående. Läkaren gick in med en kamera genom näsan (åååh vad jag led med mitt hjärta… men hon var så duktig!) och mycket riktigt, där låg ett litet ben precis vid mandeln, placerat så att doktorn kunde plocka ut det utan att behöva söva henne. Vilken tur! Annars hade alltså Micaela blivit inlagd, berättade dom.
Då kom nästa problem.. min älskade dotter har extremt starka kräkreflexer och det var nästan omöjligt för doktorn att plocka ut benet. Till slut gick det. Hon hade en ängels tålamod, doktorn alltså. Hon var grym!
Nuförtiden får man tydligen ett anhörig-klistermärke om man följer med in.

Söndagen gick i IKEAs tecken. Vi var där med mina föräldrar. Gick en runda och åt.

Bäst av allt var att jag fick köpa nedan rullvagn fastän det var visningsexet. Jag har velat ha den sedan jag såg den för flera veckor sedan och när jag väl tänkte slå till så var den slut på lagret.

Jag bad snällt om att få köpa visningsexet, men normalt säljer man inte det när varan ska komma in på lagret igen. Men eftersom dom inte kunde se när den skulle komma in så fick jag alltså köpa den. Så himla snällt! Jag blev så glad.
Inte bara fick jag köpa den, jag fick den dessutom 40% billigare med, fastän jag var beredd att betala fullpris. Ni fattar hur badly jag ville ha den va 🙂
Men bäst av allt var ändå att jag slapp skruva ihop den.. är det något jag verkligen inte orkar med, så är det att skruva ihop saker.

Nu tillbaka till städandet. Shit vad mycket damm man får av att renovera.. men shit så värt det!
Tata alla fina människor <3

One Response to Kalas, akuten och IKEA. Så sammanfattas helgen

  • Nadia says:

    Stackars din dotter. Viktigt att kycklingben (fiskben också) kommer ut direkt. Innehåller bakterier som kan leda till infektioner.
    Din mammas tårtor ser smaskiga och fina ut. Jag klickade på länken. Så duktig hon är som kan baka så. Önskar man kunde smaka.
    Gonatten! 🙂

Translator

Arkiv