Nå, ska mor- och farföräldrarna hjälpa till med barnbarnen?

Mitt omedelbara svar är: JA! Det är väl klart! Inte bara klart, det är fullständigt självklart – eller borde vara det iallafall! Här förutsätter jag att mor- och farföräldrarna är tillräckligt ”unga” och friska samt bor tillräckligt nära.
Jag förutsätter faktiskt oxå att mor- och farföräldrarna faktiskt vill var med på sina barnbarns resa.

För mig är det iallafall så självklart. Vet att jag inte hade överlevt utan min mamma. Och framförallt hade inte min mamma överlevt om inte hon fått lov att vara med mina döttrar. Eller med sina andra barnbarn, som nu är sju till antalet.
Tydligen är det inte lika självklart för alla. Alla mor- och farföräldrar vill uppenbarligen inte umgås (för mycket) med sina barnbarn.
För mig är det så ofattbart. Hur kan man inte vilja?? Hur???

Läste med förfäran över dessa morföräldrarna som träffade sina barnbarn endast en gång om året. VA??
En gång om året? Allvar?? Varför vill man inte lära känna sina barnbarn?? Och på köpet avlasta och hjälpa sitt eget barn?? Övergår mitt förstånd..
Mina föräldrar ställde alltid upp för mig och mina barn. Alltid. Även om dom hade andra planer. Om jag behövde hjälp, så avbokade dom helt enkelt sina planer och tog hand om mina barn.
Så oerhört osjälviskt. Fanns alltid där – och gör det fortfarande.

Min mamma med Elena & Micaela, några veckor gamla <3

Jag har sagt det så många gånger innan och jag säger det igen: utan mina föräldrar vet jag inte hur jag hade klarat mig..
Och inte bara jag, mina barn älskade oxå att umgås med mina föräldrar. Att baka med mormor, pyssla, åka till affären, eller bara busa runt med morfar, det älskade mina barn.
Mina föräldrar överöste verkligen mina barn med så mycket kärlek. Och även saker. Behövde vi något så köpte mina föräldrar det till oss. Så oerhört generösa då, och även nu. Min pappa sticker alltid till Elena & Micaela vars en hundralapp varje gång dom ses. ”Veckopeng”, säger min pappa.
Jag kan aldrig make it up for them.. allt mina föräldrar har gjort för oss…. och fortfarande gör.. bästa <3
Är så lyckligt lottad!
Och jag längtar tills jag själv blir mormor…shit alltså, jag kommer kidnappa mina barnbarn!! Kommer kräva att dom bor hos mig, hahahha.

”Skönheten hos en människa finns inte i kroppen eller i ansiktet. 
Den göms i själen”

Mina föräldrar… dom gör definitivt världen en vackrare plats att finnas på!

Tata alla fina och icke-själviska människor där ute!

Comments are closed.

Arkiv