Det här med att vara omtyckt och vad det kan innebära, part II …

… jag skrev om det för ett tag sedan, alltså vad det innebär att vara omtyckt, det inlägget ser ni här, och det handlade om att jag (eventuellt) fått ”hjälp” av någon, hjälp som jag verkligen inte bett om.

Nu verkar det som att Maria Lindberg, världsmästaren i boxning, vars agent jag är, fått ”hjälp” från oväntat håll, och definitivt utan att hon (heller) bett om det.
Hon har ju haft en skugga efter sig, Per-Åke Persson, vi kallar honom PåP, det är han som är ”Skuggan” i Favo-Fredric Ollerstams dokumentär om Maria som heter ”Maria och Skuggan”.
980536_10151883128892495_572700739_o
993525_515671425152587_1529542890_n-450x321
920927_495098910543172_1882455654_o
Påp har i åratal skrivit en massa skit om Maria och när han var i Tyskland på en boxningsgala förra helgen blev han hotad till livet av två tyska män om han någonsin skrev något illa om Maria igen.
Nu har Påp tydligen gjort en polisanmälan i efterhand mot dessa två tyska män, som han inte har en aning om vilka dom är. Det har även skrivits en tysk artikel om fallet där det insinueras att Maria är involverad.

Alltså. Det är befängt. På riktigt befängt. Maria skulle aldrig, aldrig se till att någon skulle hota Påp. Aldrig.
Visst, vi älskar inte honom direkt, men att gå från det till att dödshota honom, det är bara så befängt.
Maria skulle aldrig göra något sådant.

Nedan med Maria (och hunken Lasse till höger om mig…) på LdB/FCR-match för 100 år sedan..
image_1366142197725674
…sushi-time med Favo-Fredric och Maria samma kväll som SVT visade dokumentären
img_2854img_2020img_2021
.. och jag & Maria efter en av hennes oerhört lyckade öppna föreläsning

Hursomhelst, det verkar som att Påp har glömt hur han själv – bokstavligen – gav sig på Favo-Fredric efter programmet Debatt som vi var med i för tre år sedan. Det om något var väl patetiskt. Nåväl.
Det inlägget kan ni läsa här.

Well, what goes around, comes around – det har vi ju pratat om så många gånger.
Karma, remember? Karma…

For the record; om jag eller Maria har något att säga till någon, så säger vi det själva. Vi skickar inte någon annan.
Det begriper alla människor som känner oss. De mindre tänkande människorna förväntas inte fatta det, men kanske dom fattar om man säger det igen: om jag eller Maria har något att säga till någon, så säger vi det själva.

… sen om folk vill ”hjälpa” oss – eller tror att dom hjälper oss – ja, det kan vi dessvärre inte göra något åt.

8 Responses to Det här med att vara omtyckt och vad det kan innebära, part II …

 • Hej, jag blev de facto utsatt för ett dödshot av två för mig okända män i Hamburg den där kvällen och det har jag också polisanmält. Och anledningen till hotet var att jag skrivit ”skit” om Maria Lindberg.

  En av dem är inte alldeles okänd har jag noterat i efterhand.

  Mvh
  Per-Åke Persson

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tråkigt med dödshot. Men Maria Lindberg har ingenting med detta att göra.

 • Hur vet du det? Och varken du eller Maria Lindberg tar avstånd från det faktum att man enligt utsago tänker mörda mig nästa gång jag är i Hambnrg. utan snarare tvärtom .

 • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

  Tvärtom? Snälla Påp.. i mitt inlägg skriver jag att nej, vi älskar inte dig direkt, ”men att gå från det till att dödshota honom, det är bara så befängt”.
  Vidare skriver jag i kommentaren ovan att jag tycker det är tråkigt med dödshot. Hur tolkar du det till att vi uppmuntrar att man tänker mörda dig????
  Avslutningsvis, hur jag vet att Maria inte har med detta att göra? Jo, för att hon sänker inte sig till den nivån. Lika lite som Maria skulle ge sig på någon handgripligen, lika lite skulle hon skicka någon att mordhota dig. Det är så under hennes värdighet, Påp. Så under hennes värdighet. En tänkande människa gör inte så.
  Du däremot, bör kanske ta dig en funderare på varför detta har hänt? Det är ett litet tips i all välmening.

 • Men snälla Dibk, jag heter inte Påp.
  Det är tråkigt att t ex diska. Det är roligt att t ex spela fotboll. Det är inte tråkigt när någon blir mordhotad och sedam avfärda det med ”karma” som i betydelsen skyll dig själv.

  Jag vet varför det här har hänt: och det är därför att Maria the Killer Lindberg hör till alla de fubbickar inom professionell boxning som inte tål en ärlig och kritisk granskning av sina förehavanden – och jag är inte ett dugg förvånad över att jag när jag för första gången i livet blir mordhotad så är det i samband med henne.

 • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

  Påp… som sagt, du borde kanske ta dig en funderare på varför du blir mordhotad.. Om jag får gissa vilt så är det för att du inte är särskilt omtyckt, men att Maria är. The Killer, förresten – me like. Har du trademarkat det så att ingen snor det från dig??
  För övrigt så tycker jag att det är skitroligt att diska.

 • Dibk: du borde tänka igenom vad du skriver. Ska man bli avlivad för att man inte är omtyckt? Vem ska bestämma vem som är omtyckt eller inte? Vilken grad av illa omtyckt ska föranleda avlivning?

  Jag tänkte faktiskt börja kalla Maria Lindberg för the Killer alternativt Mördar Maria – och du borde studera lite boxningshistoria innan du börjar använda öknamn som det på en boxare.

 • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

  Påp. Jag förutsätter att dina frågor är retoriska.
  Återigen får du det goda rådet, i all välmening förstås, att ta dig en (ordentlig, denna gång), funderare på varför du blev mordhotad.
  Och återigen vill jag försäkra dig om att Maria inte har något ned detta att göra. Vad du sedan tror eller inte tror, saknar betydelse för oss.
  Hälsar Dibk 🙂

Arkiv