Dramaserien Förväxlingen

Kollar just nu på en turkisk serie på SVT Play som heter Förväxlingen och som handlar om två flickbebisar som förväxlas på sjukhuset när dom föds.
15 år senare råkar den ena flickan ut för en olycka och då får det ena föräldrarparet veta att deras dotter inte är deras biologiska dotter.
Vilken katastrof. Shit.. Tänk att få ett sådant besked… Man lämnar ju inte ifrån sig sitt barn. I synnerhet inte efter 15 år! Och så vill man ju såklart ha sitt biologiska barn oxå! Precis som det andra föräldrarparet.. Herregud, vad gör man?
Vad kan man göra?
(Inte för att det är riktigt samma sak att förväxlas, men detta påminner mig om de identiska tvillingarna i Kina som delades på och som adopterades bort, en till USA och en till Norge, jag skrev ett inlägg om det, det hittar du här).

Förväxlingen är iallafall en serie jag definitivt rekommenderar! Jag har nu kommit till 9e avsnittet (av 100) och har redan hunnit gråta floder över flickornas och familjernas öde.
Turkiska serier är riktigt bra, har sett några stycken, bla en som heter ”Tusen och en natt”. Precis som i den serien är handlingen superbra, människorna så snygga, och musiken.. musiken… jag älskar turkiska seriers filmmusik. Så powerful, så ”dramatiskt” så… så jäkla bra, helt enkelt!
..och på tal om turkisk musik, ”Eksik” är en av dom finaste låtarna jag hört. Jag förstår inte ett ord, men älskar den.

Jag minns när mina stoltheter Elena & Micaela föddes, dom där armbanden nyfödda barn får runt handlederna, det ska ju tydligen föreställa beviset på att mina barn är mina barn. Men jag tog bort Micaelas armband eftersom det satt så hårt och jag minns att sjuksyrrorna undrade var armbandet var, samtidigt som dom sa att jag absolut inte fick ta av det förrän jag kom hem. För det första så har jag inget somhelst minne av att jag fått den informationen – för det andra hade jag en identisk tvilling, Elena, som bevis på att Micaela oxå var mitt barn 🙂
IMG_9974
Ja, som det kan gå… Som tur är så är väl det inget vanligt, att barn förväxlas? Eller? Åtminstone inte i Sverige, får man väl hoppas.
Fortsatt trevlig kväll, folket (fastän regnet öser ner i Malmö just nu…)..

Comments are closed.

Arkiv