Att vara omtyckt och vad det kan innebära

Jag vet att många människor tycker om mig. Och det är ju bra och trevligt. Dom flesta människorna vill vara omtyckta av andra. Jag är inget undantag.
Dock är det inte lika trevligt när vissa tar sig friheter och ”försvarar” mig eller gör saker som dom tror kommer ”glädja” mig.. – utan att jag bett om det.
Jag sätts i en situation som jag inte har någon kontroll över. Och sånt gillar inte jag.
Som sagt, trevligt att vara omtyck (givetvis inte av alla…) men pliiiis stay out of my business om jag inte uttryckligen ber om hjälp.
På tal om att ”hjälpa”:
För många år sedan skrev en av mina väninnor till en annan väninnas ex, hon inledde mailet med: ”Sussie vet inte om inte att jag skriver till dig, men jag kommer berätta det för henne så fort mailet landar i din inkorg” – och det var verkligen så! ”Sussie” (som naturligtvis heter något annat) visste inte att väninnan skrev, men tror ni att killen trodde på det? Nä, just precis. Killen trodde såklart att ”Sussie” bett sin väninna skriva till exet. ”Sussie” blev ganska arg på sin väninna, men förlät henne såklart eftersom väninnan ville väl. Men hur mycket hjälpte hon egentligen? Inte så mycket..

Det händer ganska ofta att folk försöker hacka sig in på mina sociala medier-accounts eller håller på och busringer mig, men det gör mig inte så mycket. Jag har faktiskt inte så mycket att dölja. Den som ändå lyckas ta sig in kommer bli besviken, där finns inte så mycket att hämta.
Och skulle du få en ny vänförfrågan från ”mig” på Facebook, så kan du vara hundra procent säker på att det inte är jag. Jag har bara ett konto. Som tur var så var flera av mina vänner ”vakna” och istället för att adda personen så frågade man mig om jag hade två konton. Vilket jag inte har.

Återigen, jag vet att jag är omtyckt av många människor och för det är jag glad och stolt. Men visst finns det en & annan som inte dyrkar marken jag går på, tvärtom.
Det är dock inget bekymmer för mig. Det är okej att inte gilla mig. Jag gillar ju heller inte alla. Dom som inte gillar mig är för mig helt obetydliga och deras åsikt saknar värde.

Just, please… ”hjälp” inte mig om jag inte uttryckligen ber om det..

Comments are closed.

Arkiv