Jag har blivit intervjuad av Nina Jansdotter :-)

Fördelarna med att nätverka enligt givers gain

Av Nina Jansdotter

Daniella Ibis
Ensam är inte alltid stark i affärsvärlden och är man stark ska man hjälpa andra enligt Daniella Ibis som är headhunter, men även säljchef på Rapidus, agent åt Jan Wifstrand & Maria Lindberg och konferencier samt moderator när rätt uppdrag dyker upp.

Att nätverka enligt Givers Gain betyder enligt Daniella Ibis att vara öppen med sina kontakter och att gärna bjuda in andra leverantörer. Hon samarbetar gärna med andra om det innebär att hennes kund vinner på det.
– Jag har inget emot att släppa in andra branschkollegor hos mina kunder – det kan ju faktiskt vara så att någon annan är bättre lämpad att hjälpa min kund just den gången. Man måste dela med sig av sin kunskap och sitt nätverk. Jag är övertygad att om man bara gör det, så kommer det tillbaka till en – förr eller senare!

Vad har detta arbetssätt givit dig själv?
– Det har givit mig ett ännu större kontaktnät med möjlighet till ännu fler affärer.

Hon är medveten om att många kan vara negativa till detta sätt men hon poängterar att det är bra att tänka om och se fördelarna med att samarbeta istället för att alltid konkurrera. Om man samarbetar får man helt enkelt mycket tillbaka på olika plan. Det gäller bara enligt henne att tänka lite större och våga släppa in andra.
– Givers gain gör mig ännu mer framgångsrik, ännu mer kompetent, ännu vassare i mitt erbjudande!

Om fler skulle arbeta så här så skulle vi enligt Daniella haft mer flow i näringslivet totalt, transaktionerna skulle öka och flera nya företag skulle bildas.

Hur kan sociala medier vara till hjälp här vad gäller givers gain?
– Sociala medier är ett utmärkt forum att ”credda”, dela och tagga varandra i positiva sammanhang! Vi kan alla bli ännu bättre på detta.

Några tips från Daniella Ibis om att nätverka enligt Givers Gain:

* Tänk inte ensidigt

* Se fördelarna

* Var inte egoistisk

* Var inte girig

* Och avslutningsvis: var snäll – det gör ingenting om du inte får något tillbaka just nu-nu-nu. Försök istället vara glad över att du hjälpt någon annan!

Här hittar du länken: http://www.alltomforetagande.se/fordelarna-med-att-natverka-enligt-givers-gain/

Comments are closed.

Arkiv