Från Näringslivsgalan -> akuten

På väg hem efter en mycket trevlig kväll på Malmö Opera och Näringslivsgalan i måndags, körde jag in i en kant vid Fair Play.
Jag minns knappt vad som hände, bara en smäll, röklukt och en ”gardin” som ramlat ner från bildörren.
Gardinen var airbagen – som inte var någon ”bag”. OM jag nu hade slagit mig, vilket jag inte minns om jag gjorde, så hade knappast den tygbiten varit till någon hjälp.
Fick förklarat för mig efteråt att airbagen direkt vid explosionen är en kudde, men att luften försvinner ganska fort, man hinner sällan uppfatta det.
Skönt, då behöver jag inte oroa mig för att jag inte minns något av det..
IMG_6378
Jag körde iallafall hem, de var ju bara några hundra meter kvar, något omtöcknad, och hade fullt sjå med att styra bilen rätt.
Väl hemma, kände jag att jag nog borde ringa sjukvårdsupplysningen eftersom jag hade fruktansvärt ont i örat och huvudet.
Sjuksyrran bad mig beskriva hur jag kände och var det gjorde ont.
”Jag har ont i huvudet och det ringer i örat”, sa jag.
”Du måste omedelbart till akuten!”, sa sjuksyrran.
Jag bara ”Va? Varför det? Det bara ringer ju? Det är väl naturligt efter den smällen? Dessutom har jag mitt barn hemma”.
(och så fort jag sa det om att mitt ”barn” var hemma, så visste jag att följdfrågan skulle vara ”hur gammalt är barnet”…).

Iallafall, det visade sig att sjuksyrran trodde att jag sa ”Det RINNER ur örat” – och inte ”det RINGER i örat”.
Det är ju liiite skillnad. Jag hade nog oxå förstått att jag borde uppsöka läkare direkt om det rann något ur örat..

Dagen därpå mådde jag illa, var trött och kände mig yr.
Jag vet att det kan vara symptomen för hjärnskakning och jag vet oxå att man inte gör något åt det.
Talade med försäkringsbolaget som ändå tyckte att jag skulle uppsöka läkare för att få eventuella skador dokumenterade – omifallatt.
Ringde vårdcentralen och fick en tid några timmar senare. Doktorn på vårdcentralen undersökte mitt öra, konstaterade att trumhinnan var hel, vi pratade lite om händelseförloppet, som jag inte riktigt kunde redogöra för konstigt nog, hon tog pulsen på mig och tyckte jag skulle till akuten.
På remissen stod det: Diagnos: Oklar syncope?
Jag fick komma in direkt på akuten, en sjuksyrra tog EKG och blodtryck.
Sen kom doktorn och undersökte mig. Jag fick göra flera olika tester, bl a reflextester, och sen kollade han min motorik och koordinationsförmåga genom att jag fick klappa på ett speciellt sätt, krama hans händer, dra hans händer mot mig och skjuta dom ifrån mig, sätta fingret på näsan och sen göra det med stängda ögon.
Vidare fick jag följa en penna med blicken medan doktorn flyttade runt den och avslutningsvis vred han min nacke snabbt samtidigt som jag hade blicken fäst mellan hans ögon.
Jag har blivit grundligt undersökt och det är inget fel på mitt öra (där airbagen exploderade), jag har bättre EKG än 2011 (inbillar mig att det är pga träningen) och jag har inga skador på lillhjärnan, storhjärnan eller hjärnstammen. Pust, tack!
Jag har däremot fått en hjärnskakning och om jag känner att illamåendet och yrseln inte avtar så måste jag åka in igen.
Ca 45 minuter från det att jag kom in på akuten till att jag fick åka hem. Det gick fort!
IMG_7430
Under hela dagen, som har präglats av både gråt, skratt och oro, var min bästis Catinca med mig.
Som en räddande ängel erbjöd hon sin hjälp, hon körde min Elena till skolan, körde tillbaka hem till mig, besökte sin naprapat, kom tillbaka till mig med lunch, körde mig till vårdcentralen, körde mig till akuten och körde sedan hem mig igen.
Vilken vän va! Jag är för evigt tacksam.

Just det, det har även konstaterats att jag inte är överviktig och att sjuksyrror tvingas jobba under fruktansvärda förhållanden när patienterna inte ens har rakade ben när dom ska få ”EKG-sugprpoppar” fästa vid anklarna. Va! Sjuksyrran tänkte ringa facket och klaga.
Men detta kanske Catinca bloggar om, hennes blogg hittar ni här. Vi skrattade gott iallafall.
Och eftersom jag inte var överviktigt och inte hade några skador på hjärnan, åkte jag & Catinca till Systrar & Bröder och firade med semla och latte.

Min bil?
Den är bärgad till Malmö Bilcentrum…
..och jag kommer behöva 2 nya fäljar, ett nytt däck, det ska göras en hjulinställning och airbagen ska återställas.
Och nu kommer vi till den tråkiga delen: Min bilförsäkring omfattar tydligen inte vagnskador (då hade självrisken gått på 3000).
Så jag väntar med spänning på att höra siffran för kalaset… Måtte jag inte ruineras på kuppen…  kanske jag får en hjärnskada!
Skämt åsido, man ska inte skoja om sånt. Jag är glad att jag kom undan med blotta förskräckelsen (även om den var väldigt svår i sig), och jag håller tummarna att det inte kostar alltför mycket.
Tack till alla som hört av sig och än en gång, tusen tack till Catinca för all hjälp!
Imorgon är jag fit for fight igen och på fredag ska jag träna!

2 Responses to Från Näringslivsgalan -> akuten

  • Lina-Greece says:

    Nej men kara nan da.Krya pa dig och ta hand om dig sjalv.Fin beskrivning pa kanslor och erfarenheter.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

    Na se kala koukla. SImera eimai kalutera. Avrio skopevo na doulepso!
    Filakia ta leme

Arkiv