Dimitra & Dimitris!

Alla som heter så hade namnsdag igår enligt grekiska mått mätt.
Jag har några stycken Dimitra & Dimitris i min närhet, både släkt & vänner, men framförallt har jag min fantastiska mamma och min supergulliga systerson!
Ja, många känner min mamma som Toula, men hon heter egentligen Dimitra.

Var hos syrran igår och firade morsan & systersonen, som vanligt supermysigt att samlas med familjen!Åh vad jag älskar mina syskonbarn! ..som för övrigt alla drillas i att lära sig att jag är den bästa thian (moster/faster) som finns;
”Vem är bäst”, frågar jag: ”Du, thia Bella!!”, säger dom alla 🙂

..och som vanligt hade min fantastiska mamma bakat en tårta.

Ringer ovan tårta en bell hos någon? Inte? Ja? Kolla här och scrolla nästan hela vägen ner då 🙂
Min mamma är världsbäst, det finns ingen som henne!

Och snart fyller lilla favoritAnna år – 7!! – och då är det familjegathering och tårtbakning igen – ååå vad jag längtar!
Extra mycket eftersom mina tjejer kommer vara med på familjekalaset – det är ju inte min vecka, remember.
Sedan ska vi på ytterligare ett annat kalas, en väninnas dotter har fyllt år, och då är mina tjejer med mig igen!
Och igår var Micaela lite sjuk men hon var i skolan för att skriva ett prov och sedan kom hon till mig och la sig.

…och så var jag en sväng på basketträningen för att krama om min Elena oxå!

Det blir 3 av 7 dagar hos mig fastän det inte är min vecka: det är inte helt okej, jag vill ju alltid ha mina barn hos mig.. men alternativet är 0 dagar och då är 3 av 7 absolut bättre än ingenting alls.

Ciao så länge då!

2 Responses to Dimitra & Dimitris!

 • Lina-Greece says:

  Ja, jag ar ungefar en likadan thia.Men jag brukar fraga:Pia einai i oreoteri thia sou?Vem ar din vackraste faster?Och da sager mina brorsoner:I thia Lina.Faster Lina!Sorgligt nog har de ingen annan faster eller moster,ha,ha.Men ibland fragar jag vem ar den vackraste fastern i varlden….Sa jag kanner mig lite sakrare…..

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Hhahhahaha!! 🙂
   ..fast det är inte helt sant att alla anepsiaka säger att jag är bäst.. jag har fortfarande Dimitris kvar, han måste bearbetas lite till :-))

Arkiv