Sociala Medier

Är det ett uttjatat begrepp? Sorry isåfall…
Men jag gillar ju sociala medier – jag finns på FB & LinkedIn både med mig själv och mitt företag.

I alla fall. Jag finns inte på Flickr eller Bilddagboken och jag twittrar inte.
Jag bloggar dock, som ni kanske har noterat.
Det har jag faktiskt gjort i snart 3 år – wow!, och den 1a maj fyller jag 3 i bloggvärlden, de två första åren bloggade jag på www.metrobloggen.se/bellasblogg och det sista året här på min egna domän, daniellaibis.com.
(www.metrobloggen.se/bellasblogg finns kvar, dock görs det inga inlägg där)

Att skaffa mig en egen domän kom faktiskt efter att jag hade varit på en av Scandvisions träffar som handlade om ”Det personliga varumärket”.
Jag har alltid varit mån om mitt personliga varumärke, och det slog mig där och då att jag måste ju för 17 ha en egen domän!!
Jag fick förvisso betalt för att bloggga på Metrobloggen (nä, vi talar inga stora pengar) men mest orolig var jag nog över om mina läsare skulle följa med mig eller inte.
Det visade sig att min oro var obefogad, tack o lov – mina ca 400-500 läsare per dag från Metro inte bara följde med, jag har dubblat och tripplat antalet läsare och numera snittar jag ca 1500 per dag.
En gång var jag faktiskt uppe i 2500 på en dag och det är jag sjukt stolt över!

Tillbaka till sociala medier då och lite siffror som kom upp imorse på Malmö Stads 07.07 am, som handlade om ”Affärsnyttan med sociala medier – finns den?”

* 24 timmar per minut laddas upp på Youtube
* 100 miljoner finns på LinkedIn
* 27 miljarder twitterinlägg per dag
* 500 miljoner människor finns på Facebook – och det ökar stadigt

Så man kan väl säga att det där med sociala medier är viktigt och definitivt ett sätt att nå och kommunicera med folk, word of mouth har blivit word of mouse!

Vad tycker andra – bra eller dåligt?

2 Responses to Sociala Medier

  • Peter Janson says:

    En fluga gör ingen sommar….Det är naturligtvis ett komplement till allt annat man kan använda kommunikationsmässigt för att stärka sitt personliga el företagets vrumärke.
    Sociala medier i vissa fall ett utmärkt sådant, men inte i alla. Alltså, gör hemläxan och förarbetet grundligt. Lägg upp en kommunikations- och i förekommande fall en mediastrategi med en för dig eller varumärket bra mix av insatser….and stick to it!
    Och glöm inte IRL…slår det mesta!

Arkiv