Så lyckas du som bonusförälder

..läste jag på Aftonbladet här.
Ok artikel med några tips, speciellt ett av tipsen gillade jag: ”vänj dig vid att alltid vara nummer två”.
Och precis så ska det ju vara, den nya partnern kan aldrig räkna med att komma som nummer 1.
Men vad gör man åt föräldrar som gör just tvärtom, dvs sätter den nya kärleken före sina barn?
Vad gör man åt föräldrar som skiter i sina barn och deras behov så fort en ny kärlek promenerar in genom dörren?

Barnens åsikter saknar helt plötsligt betydelse och aldrig tar föräldern barnens parti.
Jag har bevittnat detta och det är ingen vacker syn – tro mig. Speciellt inte om barnen är någorlunda stora och kommer ihåg förälderns svek.
Barn är lojala – på gott ont – och en förälder kan göra nästan vadsomhelst och ändå vara älskad av sina barn, men sorgen barnen har i hjärtat går förmodligen aldrig över.

Nu är jag inte bonusförälder och har egentligen aldrig varit (min ex-killes barn bodde uppåt landet och jag träffade aldrig dom), men om jag hade varit det och min kille hade satt mig före sina egna barn, ja, då hade jag definitivt dragit öronen åt mig. Definitivt.
Jag hade uppriktigt inte förstått hur han tänker – och direkt konstaterat att han inte är något för mig.
Detsamma gäller såklart en man som inte tycker om mina barn – eller om mina barn inte tycker om min kille. Då tar det slut. Mina barns välmående går före allt annat.
Och då menar jag inte att barnen ska diktera de vuxnas liv. Men om man ser att det inte fungerar efter flera år och att barnen mår fortsatt dåligt – ja, då måste ju partnern åka ut.

Skaffar man sig en partner som har något innanför pannan och är allmänt smart, snäll och trevlig så har jag svårt att tro att barnen skulle protestera.
Skaffar man sig däremot en partner som inte har något alls innanför pannan och är allmänt korkad, dum och otrevlig – ja, då förstår jag att barnen protesterar.

Så alla föräldrar och bonusföräldrar; tänk efter  ordentligt innan ni utsätter era barn för onödiga trauman!
Och skaffa för allt i världen inte barn med den nya partnern innan alla eventuella problem är lösta. För gör ni det, så riskerar ni bara att sätta ytterligare fler skilsmässobarn till världen…

Det är ingen nyhet att relationer som inte fungerar innan man får barn, knappast lär fungera efter det heller…
Tvärtom, det påskyndar separationen – med resultatet att ytterligare ett barn får växa upp utan båda föräldrarna under ett tak.
Tråkigt men sant.

Comments are closed.

Translator

Arkiv