Har folk verkligen inget bättre för sig???

Är det rätt eller fel av kronprinsessan Victoria att vilja bli överlämnad av sin pappa vid altaret?

Enligt Annika Borg på Svenska kyrkan är det ”okunnigt och gammaldags”, men enligt ca 70% som röstat på Aftonbladet, så är det helt rätt.  
Vidare är man på svenska kyrkan oxå ”rädd att Victoria och Daniels bröllop ska skapa en större trend där fler vill bli överlämnade.”

Hallå!!!??
Om man nu vill bli överlämnad av sin pappa – kronprinsessa or not – vad har det med trender, okunnighet eller kvinnofientlighet att göra!?
Vill man så vill man!
Och det får väl folk helt enkelt respektera & acceptera.

När min syster gifte sig ville hon bli överlämnad av både vår pappa och vår bror, vilket hon oxå blev. 
Jag tyckte det var så fint och om jag någonsin gifter mig igen (when hell freezes over) så vill jag gärna oxå bli överlämnad av min pappa och bror!

En sak som dock är lite tråkig i detta sammanhanget är att jag tidigare tyckt att just Annika Borg alltid haft så bra åsikter och framförallt råd, som hon gett till bl a Amelias läsare, genom åren. 
Den bilden har nu naggats lite i kanten…

6 Responses to Har folk verkligen inget bättre för sig???

 • Mats says:

  Babben Larsson blev ju överlämnad av sin pappa, sina två bröder, sin kusin och en gammal granne. Ja, hon envisades ju med att bli buren till altaret.

 • Emma says:

  Det är en jämlikhetsfråga. Vi behöver inte bli överlämnade av en man till en annan. Den svenska kyrkan står för jämlikhet mellan könen – alltså går man upp till altaret tillsammans; brud och brudgum. Överlämningen är en amerikansk fånig filmtradition som vi apat efter – som så mycket annat skit. Det här är en viktig symbolisk fråga som det är bra att många i media diskuterar.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Precis som du säger Emma; ”vi behöver inte bli överlämnade” – men tänk om vi vill?? Uppenbarligen är det så i Kronprinsessan Viktorias fall; hon vill bli överlämnad. I min värld har det mycket lite med jämställdhet att göra – och jag säger inte att jag nödvändigtvis har rätt, det jag säger är att det är upp till var och en att bestämma utan att andra ska behöva ifrågasätta ens beslut.

 • Mats says:

  Ja, och medans Victoria blir överlämnad, blev Madeleine bara lämnad. Har vi tur, blir Silvia kvarlämnad.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Var får du allt ifrån???? :-)))

Arkiv