Höjden av snålhet

Hur snål är man på en skala när man inte ger sina barn pengar så att dom kan köpa blomma till sin lärare på avslutningen??

Man är inte bara snål, man är även självisk som inte kan sätta sig in i barnens situation när dom kommer utan blomma.
Men framförallt är man väldigt pinsam.

Som tur är så behöver inte mina barn skämmas. 
Dom kommer ha blomma  med sig.

Karma, säger jag bara. Karma.

9 Responses to Höjden av snålhet

 • Nattis 2.0 says:

  Man kan vara fattig också 🙁 Då är det dubbelt tråkigt att stå där utan blomma, inte nog med att man inte kan ge gesten de andra föräldrarna och barnen tittar snett på en också 🙁

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Är man fattig är det jättetrist – verkligen! Då får vi alla hjälpas åt!
   Men i detta fallet är det inte fattigdom.. det vet jag!

 • Milka says:

  De förlorar mycket mer i längden, tro mig…och det hoppas jag av hela mitt hjärta att de gör…ett serbiskt ordspråk” Jag lämnade byn, men bonden lämnade aldrig mig” Bella, huvudet högt! Kramizz

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tro mig.. jag håller huvudet högt i alla lägen – och det ska du oxå göra! ALLTID Karma. Glöm aldrig det, Milka. Karma.

 • Torsten says:

  Vem har sagt att man måste ge sin lärare en blomma vid skolavslutningen? När infördes det tvånget?

  Jag tror att lärarna upskattar blomman mer om de vet att den är frivillig och inte ett ”måste”.

  Jag tycker att den mest pinsamma är den som kräver att barn skall göra som alla andra gör!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   I min värld och sättet jag uppfostrades på, så tillhör det god sed att ge sin lärare en blomma. Det är en fin gest och jag vill uppfostra mina tjejer att lära sig det. Det är förresten långt ifrån alla som ger sin lärare en blomma, men i min värld som sagt, så är det en fin gest och jag vill att mina barn lär sig detta. Det är samma som att man går aldrig hem till någon utan att ha något med sig. Behöver inte vara något dyrt – det är gesten som räknas. Små, men ack så viktiga ting i min värld.

 • absolutjohan says:

  Köper din syn Bella men det finns ett men. De kan vara så att det inte alls beror på snålhet. Jag känder en gång en ensamstående morsa med två barn. Hon hade inte alltid råd att ge kidsen 20 spänn till utflykter mm som skolan skulle på. Så den där blomman kan vara samma sak, fattigdom och inte snålhet.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Håller med dig Johan – men i detta fallet är det inte fattigdom. Det vet jag.

 • W says:

  Snål eller fattigdom!

Arkiv