Vägrades umgänge, sköt barnens mamma

Helt förkastligt, såklart – men samtidigt, förståeligt. 
Pappan dödade mamman till sina två barn, eftersom mamman vägrade låta honom träffa barnen. 

Jag förutsätter att detta var en ”normal” man (hur normal man nu är om man klarar av att döda), som inte ville/kunde/fick leva ihop med mamman, men som ändå ville träffa sina barn.
Att då bli hindrad att få träffa det som betyder mest på hela jorden, kan faktiskt göra så att det slår slint i huvudet. 
Än en gång, jag förkastar att pappan dödade sina barns mamma, men jag har förståelse för att det slog slint i huvudet på honom.  

Jag förkastar även de mammor som använder barnen som maktmedel – utöver att det är det mest patetiska man kan göra, så förstår jag inte varför dessa mammorna inte begriper att de 
1), skadar sina barn och 
2), det slutar alltid illa för barnen om de vuxna inte kan komma överens. Alltid.

Som tur är har våra domstolar insett att mamman inte alltid är en bättre förälder, och dömer inte längre per automatik till mammans fördel. 

Synd bara att en kvinna behövde mista livet och barnen förlora sin mamma – och säkert i det långa loppet, även förlorat sin pappa. 
För hur berättar man att ”jag dödade er mamma” ??

16 Responses to Vägrades umgänge, sköt barnens mamma

 • Björn says:

  Tänk att barnen alltid hamnar i kläm. Här har vi två vuxna som inte kunde komma överens – och vilka blir lidande?

  Dumt av alla inblandade. De bäst lämpade skall ha vårdnad – oavsett kön. Och mörda är bara dumt.

  Än en gång har du rätt på alla punkter alltså. 🙂

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Du är en av de klokaste människorna jag känner 🙂

 • Sarah says:

  Oj, fy vad hemskt till att börja med.
  Och för att göra en lång historia kort så kan jag förstå varför mammor som har problem med sina ex, vilket INTE betyder att exet är en dålig pappa, söker egen vårdnad när de inte orkar med exet, då det är det råd man får och den enda ”hjälp” man får från soc (iaf i min kommun). Jag har inte tagit det steget för det är inte det jag vill med mina problem med mina ex, de är mellan han och mig och ungarna ska inte vara min sköld mot honom……men jag förstår vad du menar – för hur skulle man själv fungera om nån tog ungarna ifrån en??

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Det är precis den frågeställningen vissa mammor ska fundera över: hur skulle du själv reagera om du inte fick träffa dina barn!!?? Jag tror att det hade slagit slint på vilken förälder som helst. Tack o lov så mördar inte de flesta männen deras barns mammor.. men rättssystemet måste se över detta. SÅ enkelt är det. Och rättssystemet SER över detta, som sagt, mammorna får inte längre per automatik vårdnad och umgänge. Ett stort framsteg!

 • Skrivet says:

  Så går det när domstolarna konsekvent dömmer till mammans fördel.
  Mammorna kan vara kass förälder, men likt förbannat får hon rätt.
  Jag tycker synd om mammam som mördats och hennes barn, men jag förstår att det brast för pappan.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Våra domstolar dömer inte längre konsekvent som du säger, till mammans fördel. Inte längre. Fler och fler pappor får umgänge, och tur är väl det?? Inte för att papporna inte ska mörda mammorna, men för att det är bäst för barnen!
   Tyvärr är det många mammor som inte begriper att dom skadar sina barn! Man kan ju tycka att dessa mammorna borde fatta det, men vissa är tyvärr tröga…

 • Tina says:

  Inte ens om jag ville skulle jag försvara Pappan här. Jag förstår inte hans logik, hur kan han se sina barn någonsin igen, när han dödade deras mamma? Vill de se honom? Vet man varför hon vägrat honom att se sina barn? Det kan mycket väl vara så att hon visste att han inte var helt okej och kanske har han varit våldsam tidigare? hon var rädd för honom.
  Jag sympatiserar med barnen och bara dem.

  Men det är sant vad du säger. Normala kvinnor skulle lämna sina barn till deras pappa, om han inte var skadlig för dem.
  Det är bara de fall där pappan inte alltid är bra för sina barn och även om det är svårt för människor utanför veta, så har mamman ofta sett hur han är med barnen innan de går från varandra och kanske det är skälet till att de är skilda.

  /T *börjat lära sig att skriva på Svenska*

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Mina sympatier ligger definitivt oxå hos barnen, och självklart kanske det finns saker som vi inte känner till, anledningar till varför mamman vägrade pappan umgänge.
   Tack för att du skriver på svenska och inte danska 🙂

 • absolutjohan says:

  Lite moment22 över det hela. Hur kasst som helst att låta pappan vägra träffa sina barn men lika vidrigt (om inte mer) att mörda mamman för samma sak.

 • gråvarg says:

  Var hittade du den här historien?
  Rent generellt så, barn lär sig av sina föräldrar. Och om föräldrarna visar upp strålande krishantering genom att skrika, bråka, förtala varandra, etc. Så mår ungarna illa och lär sig det beteendet själva.
  Men hur det passar in här, vet inte. Killen verkar ju inte vara helt stabil heller. Sköt mamman – strålande logik, man får inte vårdnaden från fängelset!
  Det finns säkert fall där det bästa är minsta möjliga kontakt, då pappan är för farlig för barnen. Gravt kriminell sociopat, tex. (Ej att förväxla med volvoåkande förortssvensson.)

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Aftonbladet – glömde länka!

 • Jag håller med dig fullt ut… samtidigt att vill även försvara pappan. Många kvinnor i samhället använder barn för rädda sig själva och det finns inget äckigare och egotrippade än det där att använda barn i försvar och makt. En far har lika mycket rätt även att det är inte han som burit de i magen 9 månader men jag lovar om de kunde så skulle de lätt göra det om så kroppen va byggd så.
  Jag säger så.. att det ligger nog mycket mer i det som hänt… och mamman får helt enkelt skylla sig själv men inte rätt att ta livet av henne framför barnen.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Vissa kvinnor förstår tyvärr inte att pappan har lika mycket rätt… då händer sådana grejer tyvärr..
   Håller med dig!

 • Pernilla says:

  Tragiskt. Men precis som du så har jag förståelse för att det skett. Har själv barn och skulle aldrig i mitt liv förvägra mitt barn sin pappa.
  Usch vilken hemsk historia.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   De flesta NORMALA kvinnorna skulle inte vägra barnen deras pappa – notera NORMALA. Sedan har vi dessa avskyvärda kvinnorna som inte kan se till sitt barns bästa. Dom kvinnorna borde i min mening inte få lov att ha vårdnad om något barn.
   Ps, jag refererar inte till den mördade kvinnan, jag har inte alla detaljerna i ärendet.

Arkiv