Jag fick en kommentar…

av Korben Dallas angående mitt inlägg om promiskuösitet igår.

”Att ha satt på hela stan då? Det måste väl ändå vara en merit!!!
Personligen tycker jag att hela ditt inlägg är ett klart ställningstagande, så det är lite motsägelsefullt att påstå att du inte dömer andra.

Ungdomar har inget att vara stolta över men heller inget att skämmas för. Däremot borde de vuxna skämmas. 
Men vuxenvärlden är så pass skadad så de förstår inte att ungdomar är deras egen spegelbild utan anklagar dem istället.

Ha det gott”

Så här svarade jag: 

”Nej, för mig är det verkligen inte en merit att ha satt på varken hela eller halva stan – tvärtom. 
Det är ett tecken på att man som person inte mår bra. 
För om man ligger med allt och alla, utan att KÄNNA något för personen ifråga, då har man i min värld känslomässiga problem. 
Allvarliga sådana.

Ungdomarna borde visst skämmas – dom borde begripa bättre än att sleep around UTAN att skydda sig dessutom! 

En av tjejerna, den mörkhåriga från Skåne, Fanny tror jag hon hette, hon verkade inte vara särskilt begåvad: 

hon sa att hon räknade med att hon skulle ligga med minst 20 killar och att hon bara utgick från att hon skulle få klamydia!! 
”Det är bara att ta lite tabletter, sen är det över!” sa hon.
Inte ett särskilt intelligent eller ens genomtänkt statement…

I bästa fall får hon klamydia.. i sämsta fall herpes, kondylom, syfilis och inte minst HIV!

Hon är förtjänt av att få klamydia eller vad hon nu får för könssjukdom, eftersom hon resonerar som hon gör – men alla killar som hon smittar?? 
Fast jag skiter egentligen i killarna hon ligger med, dom killarna som uttalade sig i programmet igår, dom var inte mer begåvade än Fanny.. men tänk om dessa killar har en ovetandes flickvän hemma?!? 

Nä, sådana som killarna & tjejerna i gårdagens dokumentär, kan jag bara tycka synd om. Helt ärligt. 
För något stämmer inte i huvudet när man måste pippa runt. 

Ungdomar och vuxna som håller på såhär, dom tycker nog inte om sig själva särskilt mycket.
Är det inte tragiskt att folk söker bekräftelse genom tillfällig sex? 
Är det inte bättre att börja tycka om sig själv istället och bestämma sig för att ens kropp är det finaste och viktigaste man har?
Att vemsomhelst kan inte ha tillgång till den!?!

Avslutningsvis; du har nog helt rätt i att mitt inlägg var ett tydligt ställningstagande…jag har nog redan dömt!”

21 Responses to Jag fick en kommentar…

 • ricc says:

  Hej raring!! Tittade oxå på det programmet och var faktiskt lite upprörd efteråt! De tog otroligt lätt på vad som kunde hända och lekte med livet som insats! Hiv är inte så ovanligt som de fick det till tex. Har aldrig fattat det där med ligga med så många som man kan?? Ser varken tjusningen eller nöjet med de? Förmodligen är de dessutom jävligt fulla och då är sexet oftast inte ens bra?!? Den här tävlingen är sorglig! Har inte riktigt lika hård syn på sexrelationer som dig och kan förstå ett one night stand som händer i stundens hetta, men det där är de prata om är sjukt! Tack för ordet och ha en fortsatt trevlig helg…. kramar ricc

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack för din kommentar!
   Ps, jag kan oxå förstå ett one-night-stand i stundens hetta.. visst jag kan det! …men det händer inte mig 🙂

 • gråvarg says:

  Väldigt freudianskt att skylla allt på föräldrarna, som om vi var predestinerade för livet helt beroende på hur barndomen var? Vad hände med den fria viljan… Det måste väl ändå vara individens beslut att knulla runt eller kasta gatsten på brandbilar!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Precis min point: man har ett VAL!!!!

 • Lina-Greece says:

  Isos eimai ektos thema alla then xero ti akousate i ti eithate.Men ar det inte over med one-nightstand modet?Haller dem fortfarande pa med att ligga med folk dem inte kommer ihag dagen efter osv osv?Ja jag tycker att det ar ruskigt bara med tanken att mina barn inte skyddar sig tillrackligt i framtiden och kanske far olika konssjukdomar framforallt HIV.Jag pratar och pratar med dem att man ska skydda sig (har inte kommit sa langt som att man inte far ligga runt med vem som helst nar som helst) barnen ar ju bar 9 0ch 11.Men visst ar det ostabila typer med lagt sjalvfortroende som byter partner i et kor.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Katholou ektos den eisai! Dessa ungdomarna är ektos!! Xaza einai!

 • Zandra says:

  Att ta ställning är ALDRIG fel och att säga högt vad man tänker är väl inte heller fel!?
  Hur man reagerar på denna fråga tror jag helt beror på VART man befinner sig i livet, hur ens liv ser ut för tillfället.
  T.ex mig själv: Jag är 28 år, har två barn(flicka 5 och pojke 21 månader), lever lyckligt med pappan till mina barn, har en underbar familj och vänskapskrets runt omkring mig som jag vet alltid finns där. Så för mig är den här frågan självklart viktig och vem blir inte upprörd när man hör dessa unga tjejer uttrycka sig på det här sättet…väldigt oroväckande…för hur ska det se ut när min dotter Hope är 15?!?!?! Vågar inte ens tänka tanken!!!!
  Det VI VUXNA. ja för det är i hemmet våra barn lär sig rätt och fel. Vi måste på bästa sätt förmedla alla risker och allt vad detta innebär…sen har ju även skola och samhället en ganska stor del i det här….men vad jag tycker om det får jag skriva i ett annat inlägg för jag tror att det finns nåt slags ”limited” system här… :)Nej, man kan inte skriva en bok i denna kolumn 🙂
  Dessa människor unga som äldre tror jag som ni säger har någon slags förvriden syn på kärlek/sex/relationer….och allt jag hoppas på är att det i alla fall finns EN vuxen som denna vilsna själ kah gå till…..just unga tjejer i denna situation kan jag tro att kanske inte de har någon mamma eller pappa att prata med om dessa så VIKTIGA saker…och DET är inte lätt att vara tonåring, det vet vi alla!
  Men jag tror om vi ÄLSKAR, LYSSNAR och framför allt ”pumpar” våra barn med SJÄLVFÖRTROENDE tror jag vi kan sova ganska lugnt om natten…ALLT hänger ihop och jag jobbar DAGLIGEN på att få mina barn att vara lyckliga, för det är min uppgift!
  Jag önskar att alla barn hade en trygg och rofylld uppväxt för det är SÅ man ska se tillbaka på sin barndom men många har inte det, fick aldrig det och jag tror att många(jag säger inte alla) av dessa människor växer upp och lever just ett promiskuöst liv….
  Men jag ser ljust på framtiden, för med MYCKET positivt tänkande och MYCKET vilja kan mänskligheten uppnå mycket. Och vart ska man börja om inte ”closest to home”
  Så fortsätt ÄLSKA, LEV LIVET, HA SEX…..
  but in a healthy kind of way…
  TACK åter igen för en SUPERBRA blogg och jag hoppas att ni förstår VAD det är jag menar…
  Keep shining, life is a wonderful thing…
  Love Zan x 🙂

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Zandra, tack ännu en gång för klok och BRA kommentar! Jag håller med dig i allt!
   Tack än gång för att du gillar min blogg och så hoppas jag att du får en fortsatt härlig dag! KRAM!

 • Korben Dallas says:

  Det var ett långt svar jag fick och med väldigt värdeladdade ord. Steget från ”att inte döma” till en så klar uppfattning om hur det förhåller sig är ju verkligen imponerande stort. Personligen väljer jag att inte ha åsikter om andra människors moraliska uppfattningar då det är komplicerade filosofiska frågor.

  Min tidigare kommentar fördömde inte din moraliska hemvist. Det gör jag inte nu heller. Vad jag hävdar är att ungdomarna inte är orsaken till sitt beteende och därför inte kan fördömas. Orsaken är vuxenvärlden och de som bär ansvaret. Men vuxenvärlden är oansvarig vilket leder till oansvariga ungdomar. Att klandra ungdomarna är som att äta dåligt smakande bröd och förbannar brödet och inte bagaren. I min värld kallas det för skev verklighetsuppfattnig, lika skev som ungdomarnas.

  Att försöka krossa vår spegelbild kommer inte att göra oss vackrare utan vi slipper bara se vår fulheten.

  Tack o ha det lika gott idag.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag har massor med åsikter – och kanske borde jag behålla dom för mig själv, tycker vissa. Jag är inte Guds bästa barn. Men vi kan inte skylla allt på vuxenvärlden. Det vore att göra det väldigt lätt för oss. Våra ungdomar har oxå stor skuld i det dom håller på med. DOm är inte dumma i huvudet (jo, en del kanske är) och borde begripa att det är inte okej det dom håller på med.

 • Sarah says:

  Verkligen intressant läsning…återkommer då jag har mer tid, för åsikter om detta det har jag!!

 • En says:

  Din blogg är den första jag kommer över som inte innehar mer grammatiska fel än min vid första klass svenska skrivbok 🙂 Du har dessutom en del bra åsikter 🙂 Bra jobb! Mvh

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Åh tack! Välkommen åter 🙂

 • Emma says:

  Ja jag hoppas på några jobb nu!

 • jäklar, här var et heta grejor, självklart behöver man inte döma andra för att man tycker att det dom ägnar sig åt är fel. Inte främst för att de har sex mycket och ofta, utan för att jag tror att de flesta tjejer i yngre tonåren känner en press på att dom ska tycka om sex, dom ska tycka att det är kul och bra, annars är det något fel på dom. Hur killar känner kan jag inte uttala mig om, men utifrån tjejers synvinkel så VET jag att inte alla tjejer kan ha speciellt stor njutning av att ha legat med alla dessa killar, det tyder på ett självförakt, precis som anorexia, att skära sig och all annan skit som drabbar unga tjejer. Vi som har passerat ungdomen har ett ansvar för att ge unga tjejer bra förebilder och gott självförtronde, samt kraften att säga nej och äga sinn egen kropp. Men i dagens utseende fixerade värld kommer detta nog tyvärr att bli ännu värre.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack för tänkvärd kommentar!

 • Tofte says:

  I äldre tonåren och i ung vuxenålder kan mångfaldig sex vara ett uttryck för identitetssökande, och givetvis en sorts bekräftelse, att söka ett sammanhang av värde.

  Längre upp i åren ( vuxenåldern ) kan detta tyda på depression och missbruk. Det är inte ovanligt att män & kvinnor med detta beteende har dålig självkänsla, självtillit.

  Sedan är det också ett socialt mönster förknippat både med uppväxt och förebilder. Men när det gäller unga människor som nästan tävlar i detta ( dra över halva stan ) så tycker jag det är info från både föräldrar och skola ( ? ) el gemensamma forum, för att aktualisera vilka risker detta kan medföra, både interpersonellt och fysisk. Oftast är ju alkohol inblandat i detta, som en sidorisk.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Vilket bra sätt att säga det på! Inte alls som mitt, fördömmande.. TAck för som vanligt en bra kommentar!!

 • Pelle says:

  Spontant kan man tro att du lever på stenåldern. men efter att ha tänkt till så har du nog rätt. Jag skulle i alla fall inte vilja ha en tjej som legat med halva/hela stan.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Men tror du en tjej skulle vilja ha dig om du legat med halva/hela stan? Inte jag i alla fall!

Arkiv