Fråga Olle-dokumentären just nu

Undrar om ungdomarna är stolta över sig själva??
Framförallt, jag undrar om föräldrarna är medvetna om vad deras barn egentligen håller på med på sina resor?

Snälla Gud, gör så att mina barn har/får/bibehåller gott omdöme och inte skämmer ut sig själva fullständigt. 

Fast å andra sidan, det finns ju hur många promiskuösa vuxna som helst…man kanske ska be be för dom oxå??

Och jag vill poängtera att jag inte gör skillnad på killar eller tjejer. 
Dvs, jag tycker inte enbart att tjejerna är slampor om dom ligger med vemsomhelst-hursomhelst. 
Det gäller såklart även för killarna. 

I min värld är det ingen merit att ha satt på halva stan. 
Men det är i min värld. 
Och jag ska försöka att inte döma andra som inte tycker som jag…

18 Responses to Fråga Olle-dokumentären just nu

 • Eva says:

  Hm, försöker välja mina ord här för det är svårt att formulera. Men jag tycker nog att alla vuxna får bete sig som de vill, det är ändå deras liv, och man får anta att de gör det får att de faktiskt vill.
  När det handlar om barn eller ungdomar så är det en annan femma. Frågan är hur man tämjer en 17-årig? Jag vet inte, har inga barn. Och jag var väldigt ”tam” själv.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag håller med, klart man som vuxen får bete sig som man vill. Jag tycker bara det är tragiskt att vuxna som ungdomar använder sex som tröst. Det blir så desktruktivt…

 • Vicke says:

  nej, det är ingen merit och många som gör det mår dåligt och ångrar sig, jag hoppas att du får en trevlig helg nu.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag tror oxå att folk som håller på såhär mår dåligt. Hoppas du oxå får en fin helg :O)

 • Nattis says:

  Jag håller med dig! Tänk att de som har som mål att ligga med så många som möjligt. Jag förstår inte varför bara? För att skryta med? Uh…

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Som om det är något att skryta om!!!

 • gråvarg says:

  Om det är en bedrift att satt på halva stan, beror väl mest på hur stor staden är och om det i så fall platsar för en notering i Guinness! Någon merit är det väl knappast, annat än till ett jobb i porrindustrin (inklusive dokusåporna).
  Man bör ju verkligen fråga sig varför det är så viktigt med många sexpartners. Är det för njutningen, ett sätt att få uppmärksamhet, eller straffa sig själv. Är det de få som gör det för njutningen, så är min blyga åsikt att man bör skaffa en fast partner eller rätt leksaker? Och de andra, sök hjälp istället eller hitta andra hobbies!? Shit happens så förbannat lätt nu för tiden… så det är onödigt att spela rysk roulett med fulladdad revolver!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Shit som jag älskar ditt sätt att skriva på!! Du är FENOMENAL!!!!

 • Håller med dig till fullo. Visst att man som ung vill leva livet och göra både bra och dumma saker innan man kanske slår sig till ro. Men för den skull behöver man ju inte stänga av förnuftet helt. Lev livet OCH var förnuftig. Det går faktiskt. Och att ha sex för att man njuter av det är okej men att göra det till en grej är absurt. Orkade inte se färdigt det själv då jag blev så förbannad på dessa fullkomligt intelligensbefriade ungdomar. Hoppas verkligen att jag har uppfostrat mina barn till att förstå vad som är bra och dåligt.
  BTW.. så vet jag nu svaret på gåtan, som förresten var påhittad av hennes kompis. Det VAR moln. Lätt och veta om den är påhittat…hrmm

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack för din kommentar!
   och tack för svaret på gåtan, hahahha!! Ganska självklart nu när man vet svaret, eller hur 🙂

 • Diana says:

  Visst är det föräldrarnas ansvar, men försök att hålla handen emellan 😉
  Håller med om att runt-null inte är så bra utan skydd.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Vad menas med att hålla handen emellan?? Jag som är trög?? 🙂

 • Kan börja med att säga att det finns ett patetiskt livs stil i det svenska samhället att föräldrar är allt för upptagna med sig själva och sina ” karriärer ” där de inte har nån kontroll över barnet och ungdommen. Jag skulle aldrig någonsin släppa iväg min son eller dotter p 16-17 år iväg till något land ensam eller med sina vänner. Aldrig.
  Svenskar oroar sig över eticketten ( HORA ) de har fått utomlands… och då kommer frågan varför ?? Jo så som de klär sig… Ena tjejen igår på dokumentären hade redan liggat med 4 killar redan första veckan..
  Om de vill och inte säkert kan ta bort det etiketten/ stämpeln hora bör de tänka över saker och ting lite. Det gäller både tjejer och killar.
  Som förälder har man ansvar över sina barn och dessa ungdommars föräldrar borde skämmas. Så länge barnet lever under en och samma tak är föräldern som bestämmer och då blir det semester med familjen och inte ensam. När de flyttat hemifrån och har eget inkomst får de göra vad fan de vill.
  Dagens ungdommar är värre än Flower Power tiden…. groteskt, slampigt och bedrövligt även av föräldrar till sådana ungdommar.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Håller med!! Det är föräldrarnas ansvar! Men att inte låta dom åka iväg med kompisar kan nog bli lite svårt.. Förhoppningsvis sköter dom sig… !!

 • Korben Dallas says:

  Att ha satt på hela stan då? Det måste väl ändå vara en merit!!!

  Personligen tycker jag att hela ditt inlägg är ett klart ställningstagande, så det är lite motsägelsefullt att påstå att du inte dömer andra.

  Ungdomar har inget att vara stolta över men heller inget att skämmas för. Däremot borde de vuxna skämmas. Men vuxenvärlden är så pass skadad så de förstår inte att ungdomar är deras egen spegelbild utan anklagar dem istället.

  Ha det gott

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Nej, för mig är det verkligen inte en merit att ha satt på halva stan – tvärtom.
   Det är ett tecken på att man som person inte mår bra. För om man ligger med allt och alla, utan att KÄNNA något för personen ifråga, då har man i min värld känslomässiga problem.
   Ungdomarna borde visst skämmas – dom borde begripa bättre än att sleep around UTAN att skydda sig dessutom! En av tjejerna, den mörkhåriga från Skåne (om du såg programmet) hon verkade inte vara särskilt begåvad: hon sa att hon räknade med att hon skulle ligga med minst 20 killar och att hon bara utgick från att hon skulle få klamydia!! Inte jättebegåvat att säga så. Hon är förtjänt av att få klamydia, eftersom hon respnerar som hon gör – men alla andra som hon smittar?? Jag tänker på dessa killarna som hon smittar och som ev har en ovetandes flickvän hemma?? Nä, sådana som henne,Fanny tror jag hon hette, kan jag bara tycka synd om. Helt ärligt.
   För något stämmer inte i huvudet när man måste pippa runt.
   Avslutningsvis; du har rätt i att mitt inlägg var ett tydligt ställningstagande…jag har nog redan dömt!
   Tack för din kommentar, tänker göra ett eget inlägg av den! Ha det gott själv!

 • jag tror jag är beredd på att svara dej att du får nog be för de vuxna också…finns ju som sagt en del pormiskuösa vuxna..
  trevlig kväll=)

Arkiv