Val av partner

Jag, eller rättare sagt vi, undrar över en sak. 
Nej förresten, skitsamma, vi ska inte undra över något, utan direkt gå till frågan: hur hanterar man exets nya partner, om denne råkar vara stendum? Inte sådär vanligt lite småkorkad, utan vi talar riktigt, rikigt blåst. 
Vi talar tvångströja&madrasserad-cell-blåst.

För ett tag sedan skrev jag om en väninna vars fd man hade träffat det största skåpet i stan. Och då kanske man kan tycka att det ska väl inte exwifen bry sig om? Nej, helt korrekt, vem exmaken träffar är inte exwifens business. 
Men om exmaken tvunget måste introducera detta otroligt korkade skåp för barnen, har inte exwifen något att säga till om??

Jag, och min väninna som bad mig skriva om detta, är uppriktigt nyfikna på hur man som mamma hanterar exmakens korkade skåp. 
Har ni några tips?

Ps, min väninna förstår såklart att hon inte kan säga något, men hon behöver tips och råd från andra i liknande situation.. innan hon flippar ut fullständigt.. 

Hur gör/gjorde ni???

27 Responses to Val av partner

 • Att vara den bästa mamman man kan vara; dvs utan irritationer som går ut över barnen och genom att alltid vara korrekt och bra; visa exet att hans bihang inte är värd besväret…

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Bihang, hahahahaa, den var bra 🙂

 • Anna V says:

  Hej igen

  Menar i Sverige

  Malmö eller lund om du vet du behöver inte lägga ner något arbete på det.

  Kram Anna

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Känner tyvärr inte till någon i Sverige – någon annan läsare som gör?? Let me know isåfall! 🙂

 • milka says:

  ooo JA alltid!:)

 • Milka says:

  :))) Jag vet Bella, skojar med dig! Din blogg är fantastisk!! Läser med nöje! En stark kvinna är en bra kvinna! Vi kan tyvärr inte påverka det andra könets val. Hur sjukt det än är, förstår precis vad du menar…Håll huvudet högt! Det är du värd! ;))))

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack Milka! Snällt sagt av dig! Jag håller alltid huvudet högt – gör du oxå det ! 🙂

 • Katten says:

  Har precis hittat in på din blogg, ny läsare alltså:) Har inget bra svar på ditt inlägg men än att jag håller med Helen, separerad sen 16 år, låter vettigt! Jag läser vidare i din blogg och vill bara tala om att jag gillar den redan av de få inlägg jag läst! Kör så det ryker:)

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack snälla Katten!! Jag blir jätteglad när du säger så! Keep reading, ska försöka göra så att du gillar det jag skriver!

 • Anna V says:

  Hej!
  Välkommen hem från ett underbart grekland:)

  Skulle vilja ställa dig en fråga om du vet någon som säljer dopkonfekt och sådant som tillhör ett grekisk dop i dina trakter??

  Tacksam för svar.

  Kram Anna

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Hej ANna!
   I mina trakter, i Grekland menar du?? Eller menar du i Sverige? I Grekland finns det massor av leverantörer till dop! Jag kan kolla runt om du vill?

 • Jack says:

  Barben kommer att fatta själva, dessutom blir det lättare för den ju äldre barnen blir.

 • Helene says:

  Jag har hanterat alla möjliga sorters damer (och några unga flickor) under mina 16 år sedan separationen. Rådet är: Fokusera på din egen relation till barnet, prata aldrig illa om exets nya, hjälp barnet trivas med den nya annars får ju ungen det jättejobbigt om inte den ena föräldern ger sitt OK till detta. Som förälder är du ändå nästan alltid nr1. Även i tonåren då de stundtals hatar dig och gärna påpekat hur ”kul” den nya familjemedlemmen är. Det går över om du beter dig vettigt och inte sätter dig själv och dina rädslor i första rummet. Ställ ”egot” åt sidan och hjälp till. Alla vinner på det i längden.
  Och en annan sak, de vänner man har i dessa situationer är INTE de som eldar på, utan de som hjälper till att få lite längre perspektiv. Det var en mycket viktig lärdom för mig. Som vän ska man i bland också säga ”nu räcker det”, inte alltid bara hålla med. Det är alldeles för lätt.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Vilken klok kommentar! Helt rätt! Tack för tipset 🙂

 • vera says:

  Nu ar det sa har att valdigt dumma och korkade manniskor ar oftast harmlosa….och en sak skall ni ha klart for er barn ar definitivt inte dumma, de ar battre manniskokannare an oss vuxna. Jag pushade pa min dotter om fadern att han var bast och hans fru sa snall och bla bla….hon valde bort dem sjalv.
  For den foralder som snackar skit om den andre ar den som far skit tillbaka.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack Vera, känns bra att höra det – det är min väninnas förhoppning oxå… korkade människor är harmlösa; SÅ RÄTT!!!

 • Clarnell says:

  Bella! Hoppas du inte tänker på mig:)

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Milka! Låt mig försäkra dig om att jag verkligen inte talar om dig – JAG LOVAR & SVÄR! 🙂

 • Aline says:

  oh jisses tuff situation! Eftersom hon inte kan säga något till exmaken så får hon väl vända sig till sina barn (bakom hans rygg såklart) och säga tydligt ”Never listen to anything that woman says..när ni än föddes, så föddes hon efter er. Så dum är hon! men nämn inget till pappa så får ni äta i mc donald’s varje lördag :D” Hahaha jag ser själv hur sjukt det låter..sorry Bella kom inte på något bättre 😛
  Stor kram
  Lycka till, till din väninna

 • tuta says:

  ja gjorde klart för exet att han får ha vilket yxskaft som helst som brutta, men hon ska inte blanda sej i våra överenskommelser. hon ska inte försöka ta över på nåt sätt för då får ja spatt.. nu hade ja turen att exet va yxskaftet o ja får ha ungarna själv då han -dum som han är- har sagt ifrån..

 • ... says:

  din är mycket bättre än blondinbellas 😉

 • Ewa says:

  Oh my god… det var en svår fråga… min fd man blev ihop med världens dummaste tjej och hennes idioti visste inga gränser. Jag lärde mig att skita i henne och istället koncentrera mig på mina barn, att få dom att förstå att pappas nya var ingen man skulle bry sig särskilt mycket om. SÄg till din väninna att helt lägga ner agget mot ”skåpet” (ASG!!) och helt koncentrera sig på barnen. Det är inte värt hennes energi, att den ska slösas på någon som är så dum i huvudet! Hoppas det var till någon hjälp! PS, älskar din blogg!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   MYcket bra tips; skit i idioten, koncentrera dig på barnen; detta ska framföras direkt!! Tack 🙂

Arkiv