Ingen rök utan eld?

”Något har han/hon allt gjort för att det ska snackas”, resonerar vissa.  Eller…? Är det så?
För om något sprids tillräckligt länge och/eller sägs tillräckligt ofta, blir det inte då en sanning till slut?

Det beror såklart på varifrån informationen kommer. 
Om det kommer från någon som är välkänd som elak & bitter, och som fullständigt saknar mening med sitt eget liv och som inte klarar av att andra har det bra – ja, då måste man som lyssnare vara kritisk och ifrågasätta sanningshalten i det påstådda när skitsnacket kommer till en själv. OCH givetvis inte sprida skitsnacket vidare. 
Alternativt sprida det vidare, men med helt motsatt budskap!

Men om en viss information har cirkulerat tillräckligt mycket och länge, blir det kanske svårt att gå tillbaka till den ursprungliga källan för att ställa vederbörande till svars? Inte för att jag tror att den som sprider lögner och rykten har något samvete – men för ens egen skull kanske?

Input från andra?? Vad tycker/tror ni?

9 Responses to Ingen rök utan eld?

 • Miklos says:

  En sanning kan ha många ’ansikten’ och anpassas till den som ska få höra den. För inte får mamma höra samma version som bästa polaren/vänninan. Men många tror jag sprider detta genom ren omdömeslöshet. Därför är du en hyvens kvinna som alltid står för vad du säger och gör. Håller med Helena med att ignorera och tigas ihjäl. Ta det med ro!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag tar med allt med ro, det vet du 🙂 Tack Miklos, det var snällt av dig – men å andra sidan har du känt mig sedan vi var barn och vet vad jag går för 🙂

 • Skrivet says:

  Håller FULLSTÄNDIGT med Helena! Sen är jag övertygad om att den som har ett behov av att sprida rykten själv inte har ”rent mjöl i påsen”. Om man nu har ett behov av att tala om någon annan, så är det väl ändå bäst att ta upp saken med den det gäller? För uppenbarligen är rykten något som finns för att människor inte vågar säga saker direkt t personen det gäller, ELLER för att på något sätt (av någon anl.) behöva sätta sig själv i bättre dager?? Personligen är jag jäääävligt trött på så´na människor. Man är ond om man springer runt med förtal och lögner! Sköt sig själv o skit i andra! El. vad sägs om att hjälpa INTE stjälpa!!

 • Fredrik says:

  En sanning är en sanning tills att det motbevisats, desvärre även om grunden är skvaller, rykte eller lögn.

  Sedan är nog det största problemet att skvaller kan vara så roligt!!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Men vem säger att sanningen är sann…??? Och ja, skvaller kan faktiskt vara jätteroligt… 🙂

 • Skrivet says:

  Håller med ”Helena” ignorera och tysta ihjäl dom jävlarna som snackar skit!!

 • Helena says:

  Det är alltid som den leken man lekte när man var liten. Man satt i en ring och viskade något i örat på nr 1, när det sen kom tillbaka till dig själv hade det blivit något helt annat.
  Rykten och otrevliga personer ska bara ignoreras o tigas ihjäl. 🙂

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Så sant så.. ignoreras och tystas ihjäl!

Arkiv