Har livet varit snällt mot dig?

Läser i senaste numret av Amelia att chefredaktören Ann Fredlund fick ovan fråga från en av sina vänner – Anns svar blev ett snabbt JA!

Jag ställde mig själv frågan, om livet varit snällt mot mig, och jag måste oxå svara snabbt och med ett rungande JA!

Jag har haft en major kris i mitt liv, det var när jag som 20-åring krockade i Grekland, det har jag skrivit om här och här
Fruktansvärt & tragiskt.

Annars har jag nog varit hyfsad förskonad, om man bortser från en & annan hjärtesorg pga avslutade relationer. 
Jag har som alla andra haft perioder då jag varit nere, men jag är av den mycket bestämda uppfattningen att MAN VÄLJER SJÄLV HUR ENS LIV SKA SE UT

Jag har så fantastiskt mycket att vara glad över; först och främst mina barn. I särklass det bästa och viktigaste jag har. 
Min familj, mina vänner, mitt jobb (få se när jag får lön igen… nybliven entreprenör ju ), men framförallt att vi har HÄLSAN i behåll!

Jag har väldigt svårt för människor som är bittra surkärringar och som framställer sig själva som offer – det har jag förresten skrivit om tidigare och fick mycket positiv feedback. 
Och jag har ännu svårare för dessa bittra surkärringar som alldeles själva försätter sig i omöjliga situationer, men ändå framställer sig (försöker förtvivlat i alla fall…) som oskyldiga offer… Den värsta sorten av dom alla.

Om jag väljer att vara en bitter surkärring, då är jag det. 
Men om jag väljer att vara en glad och tillfreds människa, ja, då kan jag vara det istället och hellre – främst för min egen skull men kanske även för alla andra i min omgivning? 
Tänk tex om man har barn och är en bitter surkärring? 
Hur bra förebild är man för sitt barn då?? 
Eller hur bra förälder är man då? 
Inte särskilt bra, om ni frågar mig.

Jag förstår såklart att livet ibland kan spela oss spratt eller utsätta oss för situationer som vi inte valt själva – det har jag full förståelse och stor respekt för. MEN; hur vi därefter väljer att agera, det är endast vi själva som ansvarar för det. 

Vad tycker ni?

25 Responses to Har livet varit snällt mot dig?

 • Mollan70 says:

  Usch vilken otäck olycka du har varit med om.
  Tur att ingen dog.Klarade du dig ifrån nackskador?
  Jag o min man + ena sonen blev påkörda av en långtradare på Autobahn i tyskland.
  Det var också hemskt.
  Vi hade änglavakt.Tyvärr drog jag på mig en whiplashskada men den kan jag leva med.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tråkigt med er olycka!! jag klarade mig utan fysiska men, tack o lov. det är jag jättetacksam för.

 • Veiken says:

  Jag tänker och tänker, men hittar inget direkt dåligt i mitt liv. Själklart har jag min del av det som hör livet till, både glädje och sorg. Frågar du mig så har livet varit otroligt vänligt mot mig och jag är så tacksam för det. Svaret är alltså: JA!!!
  Tack för kommentaren om bilderna…

 • Håller med dig helt. Visst jag har råkat ut för en del besvikelser..Ganska många faktiskt, en del värre än andra. Men jag tänker inte gräva ner mig och hänga läpp för det. nej istället försöker jag blicka framåt och göra det bästa av situationen istället.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   helt rätt inställning!

 • Vashten says:

  Hej vännen, jag lever heheheh, hur mår du min goa vän…värmen är härlig eller???? pöss pöss /Vashten

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Värmen är underbar – skönt att du lever 🙂 Kram!

 • ricc says:

  Hej goding, var på lite dåligt humör så då tänkte jag att jag besöker din blogg för då blir man glad igen 🙂

  Tyvärr så hinner du nog inte besöka min pub om du inte kommer upp typ imorgon 😉 Har sålt den o är snart arbetslös istället!! Kram på dig,…ricc

 • chi says:

  Livet har väl inte varit så där väldigt snällt mot mej men jag har otroligt mycket att vara tacksam för ändå. Mina barn så klart, dem älskar jag över allt på jorden. Sånt som inte har varit så roligt har jag skrivit av mej och det skulle deffenetivt inte bli bättre av att gå omkring och grubbla eller gnälla över.

 • Katta says:

  Sv: Du är så välkommen så..

 • Hej Bella!

  Tack för din fina kommentar.

  Allt är väl bra här, förutom att min son inte mår bra. Han har precis börjat förstå att deras pappa inte kommer tillbaks mer, och han är så ledsen och jäkligt ARG. Arg på hela världen. Jag förstår honom….

  I morgon ska vi i allafall på bröllop. Min storebror ska gifta sig. Det ska bli så roligt. Bröllop är glädje och det behöver vi alla ibland.

  Hoppas allt är bra med dig. Jag ska försöka titta in lite oftare. Har varit dålig på det länge nu. Tiden räcker inte riktigt till. Det är tufft med ensamt ansvar för tre barn och allt som hör till. Och det har hänt en tråkig sak med min ena dotter som jag inte vill skriva om här- Någon som gjort något mot henne….

  Många kramar från

  Carina och barnen

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Någon som gjort något mot din dotter? Måtte det inte vara det jag tror…

 • Jasou filenada mou… euxaristo poli…hihihi…
  Vi har börjat jobba mot malmö igen under sommaren. Så när det närmar sig så skickar jag dig sms… för då sover jag på hotellet i malmö.. så Jati oxi me ena bira…hehe…
  Hoppas helgen vart bra.
  Pola filia

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Hör av dig när du är här 🙂

 • Katta says:

  Sv: Det är försent till denna omgång. Nu röstas junis bästa blogg fram. Du får hålla koll mot slutet av juli då jag drar igång en ny tävling. Lägg till mig på bloglovin så missar du ingenting. Kram

 • Emma says:

  Alltid 😉

 • Micke says:

  Usch då… Inte roligt att tvingas till sängläge. Lider verkligen med dig. Kramar om

 • Ironia says:

  Ibland finns det klyshor som stämmer….En är….Det är inte hur man har det som avgör utan hur man tar det…Jag tror mycket på att man göra sina egna val hur man förhåller sig till saker….Jag har gått igenom en del och idag kan jag välja mer hur jag förhåller mig…jag kan ju även välja att vara surkärring för en stund bara för att jag behöver det då, brukar dock undvika folk;)Jag är inget offer då utan det är mitt eget val och ansvar. Försöker dock oftast välja glädje och ärlighet…Oj Låååååååångt blev det 😀

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Men skitbra kommentar!! Precis så är det, vi behöver alla vara surkärringar ibland 🙂

 • Soulsister says:

  Jag håller med till 100%!
  Livet har inte varit snällt mot mig, de senaste 8 åren har varit allt annat än roliga. Men som du skriver, det blir inte bättre av att ge upp.
  Mitt måtto i livet är: Bryt ihop och gå vidare. Det blir inte bättre än du gör det!

  Mkt bra inlägg!!!

  kram

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Vad tråkigt att du haft 8 jobbiga år… verkligen! Men som du säger, bryt ihop och gå vidare – helt rätt!
   Kramar!

Arkiv