Medvetenhet kontra intelligens

Om man genom ytterst medvetna val, själv försatt sig en svår situation (och samtidigt försöker göra livet surt för de oskyldiga personer man drar med sig i fallet), har man då rätt att framhäva sig själv som ett stackars oskyldigt offer? 

Det tycker verkligen inte jag. 
Och gör man det ändå, dvs förtvivlat försöker få sig själv att framstå som ett offer, då är man bara patetisk och löjeväckande. 

Mitt enda råd till dessa avskyvärda och motbjudande människorna är: vakna upp och ta ansvar för situationen ni själva försatt er i, och sluta upp med att försöka göra  livet surt för andra – för ni lyckas ändå inte. Tvärtom, faktiskt. Tvärtom.

Det enda ni lyckas med är att få er själva att framstå som ännu mer korkade och intelligensbefriade än vad ni redan är.

Jag undrar i mitt stilla sinne hur länge en person kan nervärdera och förolämpa sig själv?
Svaret hänger väl ihop med hur medveten och intelligent man är?
Är man då fullständigt omedveten & totalt intelligensbefriad bör ju rimligtvis svaret vara: aldrig. 

Stackars dessa personerna! 
Fast då kanske dom faktiskt är offer i alla fall? 
För om man inte begriper bättre, eftersom man har en så begränsad hjärnkapacitet, kanske man heller inte kan kräva att dessa mindre begåvade personerna ska hållas fullt ansvariga för sina handlingar? 

Eller??

8 Responses to Medvetenhet kontra intelligens

 • Skrivet says:

  Bella, bella, Bella… jag förstår precis vad du talar om.. don´t worry.. hon kommer att få sitt rättmätiga straff.. Verkligeheten hinner ikapp henne också, och slaget hon får kommer bli så mycket värre än det slaget som din familj upplebver just nu.
  Have faith – och du, sänk ínte er til hennes nivå!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   ..någon som känner mig, tydligen.. jag oroar mig inte! Jag VET att det slår tillbaka!

 • gråvarg says:

  Kanske kan man inte förvänta sig bättre av dylika personer, men hur ska de märkas ut för omgivningen? Så att alla kan se att vederbörande är klent begåvad, och därmed ursäktad för sina idiotier? Saftblandare på skallen?! Reflexväst? Bjällror?
  Då var det en fördel med religionen. De kan glass säga att syndarna får sitt straff i nästa liv, i helvetet eller reinkarnerade som dyngbagge. Men vi ateister som vill ha gudomlig rättvisa NU!? Jag väntar fortfarande på att tex SEB-cheferna i limousiner och räkmackor ska få sitt straff!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Bra fråga, hur idioterna ska märkas för ut omgivningen. Där får nog vi normal/hög-begåvade ta vårt ansvar och peka ut de som är ”klenare” – vi vill väl inte att flera ska råka ut för dom???!!

 • katarina says:

  Hej Bella. Jag trodde att du hade bittrat färdigt och att du va tillbaka som den roliga och underhållande person du är men tydligen inte. Så jag tänkte berätta om min egna självinsikt som jag fann för många år sen. Istället för att slå huvet i väggen och försöka ändra det ”oändrade” kan man släppa loss lastet och gå vidare. Med andra ord jag bestämde mig för länge sedan att leva mitt liv i positivitet och valde bort allt negativt. Försöker någon och dra ner mig i fördärvet avlägsnas det omedelbart som en oönskad svullst.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag slår inte huvudet i väggen, absolut inte. Och ingen lyckas dra ner oss i fördärvet. Däremot blir jag förkrossad över att människor som jag älskar och står mig nära, är ledsna och blir orättvist behandlade.
   ALlt detta pga någon som SJÄLV försatt sig i sin miserabla situation. Istället för att försöka rätta till saker och ting och ta emot den handen som sträckts ut, så väljer ändå denna personen att fortsätta vara bitter och elak – och det mot helt oskyldiga människor. Säg mig, vill man då inte bara se att denna/dessa person(er) får sig en ordentlig fetsmäll av sin egen medicin?? Jag önskar det i alla fall, och jag är mycket trygg i förvissningen om att det kommer att ske. Universal rättvisa min vän, universal rättvisa. Det är det enda jag säger. Edo eimaste kai tha to dis!

 • Annika says:

  Fattar inte vad du skriver om när du berättar om intelligensbefriade personer osv.

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Någon dag ska jag berätta…

Arkiv