Rosengård, Astrid Lindgren & akademisk examen

Jag fick en kommentar från en av mina läsare, EM, som undrade om Pippi Långstrump var en av mina förebilder?
(Eva-Marie hade sett bilderna lilla Annas Pippi-tårta som min mamma hade gjort)

Fastän jag är född (i Sverige) av invandrade föräldrar och växte upp mina första 12-13 år på Rosengård (som fö var ett underbart ställe att växa upp på), så älskade jag Astrid Lindgrens sagor lika mycket som dom andra svenska barnen gjorde (majoriteten barn på Rosengård under 70-talet var svenska).

Faktum är att Pippi helt klart var en förebild.
Likaså Emil och Madicken!

Jag fick en hel del idéer därifrån, även om jag var fullt kapabel att komma på egna bus oxå.. 😉
Det var coola, härliga ungar, men oxå busiga ungar som inte var rädda för någon eller något och som vågade gå sin egen väg.

Jag var likadan när jag växte upp. Jag följde aldrig strömmen. Tvärtom.
Jag var busig och jag hade massor med attityd – men jag var ändå oerhört älskad av alla vuxna.. .det är faktiskt sant!
Även de vuxna vars barn jag kanske hade dängt till någon gång, älskade mig..
Så det här med attityder och att inte följa strömmen är något jag pratar mycket med mina egna barn om, hur viktigt det är att man är omtänksam, vänlig och snäll, och att man ALLTID står för vad man gör och säger (till dom som förtjänar en eventuell förklaring, vill säga).

Och hur viktigt det är med utbildning!!
Jag saknar en akademisk examen – det är något som jag ångrar djupt att jag inte tagit.
Jag påbörjade studierna, läste bl a grekiska, och hann ta ca 20 poäng, blev gravid och gick tillbaka till studierna först när mina tjejer var 8 år.
Då läste jag organisation & marknadsföring, hann läsa 10 poäng på halvtid, samtidigt som jag jobbade heltid, och samtidigt som jag låg i skilsmässa och precis hade flyttat, pust, så något fick ryka – det blev studierna.
Tredje gången jag gjorde ett allvarligt försök att gå tillbaka till studierna var våren 2006 – men då hade jag fått jobbet som regionchef på ett av världens största bemanningsföretag som jag skulle starta upp i Malmö, och att göra det, och samtidigt plugga på halvtid, var liksom inte ett alternativ.
Och viktigast av allt har hela tiden och alltid varit mina barn – om jag inte kan vara världens bästa mamma kombinerat med företagsledare, så läggs allt annat åt sidan. Tjejerna kommer först – alltid!

Nu är det inte så att jag tror jag hade varit bättre på mitt arbete om jag haft en examen – ABSOLUT INTE!
Jag är jävligt bra, i all ödmjukhet, på mitt jobb även utan examen.  Och det är jag för att jag älskar mitt jobb!
Och jag tror att det gäller ALLA som älskar sina jobb!

ÄLSKA DITT ARBETE OCH DU KOMMER ATT VARA BÄST PÅ DET!

De finns massor med extremt smarta & framgångsrika människor som inte ens har gymnasiekompetensprecis som det finns massor med extremt korkade människor som har en examen, men som ändå inte kan tänka längre än näsan räcker.
(Dock vill jag ändå tro att en utbildining/examen väger tungt).

Ps, om jag någon gång bestämmer mig för att studera på heltid, hade jag utan tvekan läst juridik.  
Jag tror jag hade blivit världens bästa advokat, hehe!

Anyway!
Nu ska jag klä på mig och gå ut i det fina vädret på en låååång powerwalk!

//Bellove

7 Responses to Rosengård, Astrid Lindgren & akademisk examen

 • Robin Hood says:

  Tja,
  som ung var du lite Pippi och mycket emot strömmen. Tror du man blir mer medströms när man växer i ålder? Annars är det ofta så att de som skulle passa för ett jobb och lida för det – inte får chansen då någon med bättre examen/betyg får det …

  Ha det gott därute i vimlet!;)
  Janne

 • Visst är det bra när man faktiskt gllar att gå till sitt jobb. Det är inte många som kan säga att de älskar sitt jobb. Min sambo är en sån som tycker att det är roligt att gå och jobba. Själv hade jag inget sån jobb tyvärr. Hatade själva arbetet men älskade mina arbetskamrater i alla fall. De var helt suveräna och så gulliga.

  Kan se framför mig hur du som liten och ganska bestämd ung dam(för det tror jag du var alla gånger) bossa runt med dina kompisar och hittade på massor av bus…..=)

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Hahhaah. hmm.. det stämmer delvis 🙂

 • Föneböna says:

  *applåd* jätte bra skrivet vännen!
  ha en underbar lördag!
  kram

 • Micke says:

  Vet inte vännen…Inte hittat någon som vill köpa dem åt mig. dom kostar 9:-/4-pack och det är väldigt billigt 🙂

Arkiv