MIn forsta karlek…

Var pa sagolikt akta grekiskt bondbrollop igar….!!
Jag kan inte nog beskriva vilken slaende skonhet bruden var…. hon fullkomligt stralade, det sken om henne!! (bilder kommer!!)

Hela deras hus var fullt med folk och musiker! Familj, slaktingar och vanner hade alla kommit for att lyckonska bruden (brudgummen var med sin familj), och en orkester som spelade och sjong. 
Till slut kom koumbaros, best man, for att hamta bruden. In order to get the bride fick han kopa loss hennes ena sko, som brudens kompisar hade gomt (en av vara traditioner..), annars kunde ju inte bruden ga till kyrkan! 
Ga och ga, forresten! Man dansar till kyrkan! Orkestern gar forst darefter kommer brudens familj och vanner, som sjunger och dansar framfor bruden, som ar ordentligt gomd – brudgummen far ju inte se henne forran i kyrkan… 🙂
Det tog foljet over en timme att ga/dansa fran brudens hem till kyrkan – en stracka pa 500 meter!

Nar vi kommit fram till kyrkan star jag precis vid porten tillsammans med mina barn och smapratar lite med brudgummen nar jag kanner att nagon tittar pa mig. 
Jag lyfter blicken och ser rakt in i min allra forsta karleks ogon… Han, I, star med armen om sin son och ler mot mig. 
Hjartat stannade. 
Jag har inte sett honom pa sakert 10-12 ar. 
Det ar snart 20 ar sedan (shit, snart borjar jag kanna mig gammal!!!), 1990-1991 som vi var tillsammans, och gudarna ska veta att jag alskade honom. Jag alskade honom av hela mitt hjarta och sorgen och smartan var obeskrivlig nar han gjorde slut. Han var ju min forsta karlek, mannen jag skulle gifta mig med! Han var mitt liv, mitt allt! 
Jag grat dag och natt. Livet var slut. 
Det tog mig 4 ar att hamta mig fran sorgen. 

1993, nar det hade varit slut i ett par ar, traffades vi i Grekland pa ett bouzoukistalle (live club med grekisk musik) och borjade prata lite. 
Jag fragade varfor det hade tagit slut, hade han slutat alska mig? Da sager han: Bella, jag har aldrig slutat alska dig. Det vi hade var akta karlek” Sen minns jag inte vad han sa. Men jag minns att jag stirrade pa hans vanstra ringfinger, och dar satt en forlvningsring… 
Jag blev ledsen och arg och bestamde mig for att han ALDRIG nagonsin ska fa tro att han var mitt allt, sa jag sager: ”amen, kom igen, vadda akta karlek, jag var alldeles for ung for att forsta vad akta karlek ar!! NU vet jag vad akta karlek ar, jag ar tillsammans med varldens basta kille sedan ett par ar tillbaka och vi verkligen alskar varandra!!”
Jag kunde riktigt se hur ledsen han blev. Och inom mig holl jag pa att do av sorg sjalv… Naturligtvis var inte ett enda ord sant av det jag sa. Jag hade inte alls traffat varldens basta kille och jag var definitivt inte kar i nagon annan… Det enda jag ville ha var honom. Ingen annan.
Jag hade tagit tillbaka honom dar och da! Utan att blinka!

Det har var som sagt langesedan… I ar idag gift, har tva barn och bor i Stockholm. Han bodde i Grekland nar vi var tillsammans och hans foraldrars storsta skrack var att jag skulle ta honom till Sverige…Istallet kom en annan tjej och tog honom till Sverige…
Han pluggade i Sarajevo och jag bodde periodvis i Grekland och Sarajevo med honom under perioden som vi var tillsammans. Var hemma i Sverige med jamna mellanrum oxa. 
For min del kvittade var vi bodde, jag hade kunnat flytta med honom till varldens ande, bara jag fick vara med honom. 
Tank om det fortfarande var han och jag? Hur hade vart liv sett ut? 
Tank om…?
Shit, shit, shit, inte borja tanka pa I nu!!! Han ar gift och darmed helt ointressant.
Det roliga ar att for nagra dagar sedan satt jag och fikade med nagra av hans slaktingar, och kompisens mamma var sa cool och snall och tyckte det var trist att det inte blev jag som gifte mig med I…. 

Jaja… nu ska jag samla ihop mig och mina barn och ga och ta en svalkande fika!

12 Responses to MIn forsta karlek…

 • Dr Tomas says:

  Bella! Man skall aldrig ljuga – och absolut inte när det gäller kärlek. Om han är ditt livs stora kärlek är du skyldig honom och dig själv att berätta det för honom – ÄVEN OM HAN ÄR GIFT!!! Låt honom vara man nog att avgöra om det betyder något för honom och hans äktenskap!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Ahh Tomas!! Jag kan inte gora det! Jag kan inte beratta for I… Han far komma till mig om han vill, men jag gor inte ett enda move towards honom… Ps, OM han skulle komma till mig sa forutsatter det givetvis att han skiljer sig…

 • Bubbe says:

  Vännen,

  Det går fler tåg, bättre också! Finn en kärlek som är tillgänglig och BARA har DIG i sina ögon, i sitt hjärta! Man kan aldrig finnas till 100% hos någon som är gift!

  Du är värd någon som ger dig ALLT av sig själv, och det kan han aldrig ge!

  Satsa på dina barn – och du ska se – ditt livs kärlek kommer! Ge det tid! Akut kärlek är aldrig bra. Impulsivt är inte heller bra.

  Sköt om er!
  //Bubbe

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   TACK MIN VAN!!!
   Han var mitt allt, jag levde och andades for honom…. Sorgen, smartan var ofattbar nar vi gick skilda vagar… Men jag vet, det kommer fler tag och jag vill inte ha en man som inte vill ha BARA mig till 100%…

 • C.V says:

  ja, ibland kan man fundera på hur det hade vart om man gjorde så istället

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Fast det kanske man inte ska…???

 • Heders says:

  Hur kan vi andra någonsin glömma ”Drömprinsen” och din hjärtesorg? Tur för dig att jag inte var där när du träffade honom. Ni hade båda fått vars en isbit i huvudet:-)

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Hahah, for era andra som laser denna kommentaren fran ”Heders”: det finns givetvis en historik kring varfor vi skulle fa en isbit i huvudet… jag ska vid tillfalle skriva om det… 🙂

 • Oj! Jag såg allt framför mig, det var så levande skrivet att när du började sista stycket med ”jaja” så var det som att det ryckte till… Jag ville läsa mer! Det värsta är orsaken till varför jag vill läsa mer… Jag känner igen mig själv och dina tankar, alla om… men… utifall att… hur… *tittar ner och tänker, hur skulle…*

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Tack Myntdrottningen!! Jag kommer att skriva mer om denna mannen.. jag har tankt pa honom oavbrutet sedan jag sag honom.. och gissa vad!! Han tom fastnade pa en bild som mina barn tog!! Far se om jag publicerar den.. 🙂

 • Gujan says:

  Åh, vilka ljuva minnen! Kan tänka att allt kom tillbaka till dig i den stunden.
  Och vilka underbara bröllop! Varför är det inte så här? Jag vill också!
  Var rädd om din dröm. Fantastiskt att du kunde få kontakt med honom i en dröm och dessutom komma ihåg det! Det är något att vara mycket tacksam för.
  Kram vännen!

  • Daniella Ibis eller Bella Kallaris - välj! :-) says:

   Jag vill gifta mig varje gang jag ar pa ett grekiskt brollop!! 🙂
   allt kom verkligen tillbaka nar jag sag I.. suck…

   KRAM VANNEN!!

Arkiv